*SiMiN*
مــدیـر بـازنشـسـتـه
- تاریخ ثبتنام
- Feb 16, 2014
- ارسالیها
- 5,086
- پسندها
- 1,974
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهران
- تخصص
- نقاشی کردن،نت
- دل نوشته
- همه ی انسانها برابر آفریده شده اند
اعتبار :
مواد اولیه : برای 4 نفر
گوشت گوسفندی 400 گرم (از گوشت گوساله هم میتوان استفاده كرد)
تره 500گرم (ساطوری شده)
لوبیا سفید نصف پیمانه (میتونید از لوبیا قرمز هم استفاده كنید)
پیازپیاز 1عدد (متوسط و خرد شده)
گرد لیمو به میزان لازم
نمك به میزات لازم
فلفل قرمز به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
زعفران به مقدار لازم (دلخواه)
سیب زمینی 3عدد (برای سرخ كردن و تزیین)
گوجه فرنگی 2عدد
خورش تره در كردستان استفاده میشود و طعمی بسیار لذیذ دارد به طوری كه میتوان آن را رقیبی برای خورش قرمه سبزی دانست.این خورش در سایر مناطق كشور هم استفاده میشود كه دستور پخت كمی متفاوت دارد.در زیر دستور اصلی پخت این خورش ارائه شده است.
طرز تهیه:
در ظرفی مناسب كمی روغن ریخته و پیاز خرد شده را در آن كمی تفت میدهیم به طوری كه نیمه طلایی شود.گوشت را به پیاز اضافه میكنیم.بعد از خدود 5 دقیقه زردچوبه و لوبیا سفید را به آن اضافه میكنیم(دقت كنید لوبیا را از شب قبل خیس كنید و آب آن را دو بار عوض كنید).پس از كمی تفت دادن حدود نیم لیتر آب به آن اضافه میكنیم و اجازه میدهیم آب جوش بیاید.زیر شعله را كم كرده و اجازه میدهیم خوب بپزد.
در تابه ای جداگانه كمی روغن میریزیم و تره و جعفری ساطوری شده را به آن اضافه میكنیم و حدود 10 دقیقه تفت میدهیم .وقتی گوشت پخت تره سرخ شده رو به اون اضافه میكنیم و نمك میزنیم.در 5 دقیقه آخر گرد لیمو یا 4 عدد لیمو عمانی رو به خورش اضافه میكنیم.و بعد از یك ربع زیر خورش رو خاموش میكنیم.سیب زمینی رو خلالی كرده و سرخ میكنیم و گوجه فرنگی رو هم خرد كرده و سرخ میكنیم و به عنوان تزیین روی غذا میریزیم میتونید زعفران اب كرده هم به خورش اضافه كنید و اگر ترشیش مناسب نبود كمی ابغوره یا ابلیمو بهش اضافه كنید.
گوشت گوسفندی 400 گرم (از گوشت گوساله هم میتوان استفاده كرد)
تره 500گرم (ساطوری شده)
لوبیا سفید نصف پیمانه (میتونید از لوبیا قرمز هم استفاده كنید)
پیازپیاز 1عدد (متوسط و خرد شده)
گرد لیمو به میزان لازم
نمك به میزات لازم
فلفل قرمز به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
زعفران به مقدار لازم (دلخواه)
سیب زمینی 3عدد (برای سرخ كردن و تزیین)
گوجه فرنگی 2عدد
خورش تره در كردستان استفاده میشود و طعمی بسیار لذیذ دارد به طوری كه میتوان آن را رقیبی برای خورش قرمه سبزی دانست.این خورش در سایر مناطق كشور هم استفاده میشود كه دستور پخت كمی متفاوت دارد.در زیر دستور اصلی پخت این خورش ارائه شده است.
طرز تهیه:
در ظرفی مناسب كمی روغن ریخته و پیاز خرد شده را در آن كمی تفت میدهیم به طوری كه نیمه طلایی شود.گوشت را به پیاز اضافه میكنیم.بعد از خدود 5 دقیقه زردچوبه و لوبیا سفید را به آن اضافه میكنیم(دقت كنید لوبیا را از شب قبل خیس كنید و آب آن را دو بار عوض كنید).پس از كمی تفت دادن حدود نیم لیتر آب به آن اضافه میكنیم و اجازه میدهیم آب جوش بیاید.زیر شعله را كم كرده و اجازه میدهیم خوب بپزد.
در تابه ای جداگانه كمی روغن میریزیم و تره و جعفری ساطوری شده را به آن اضافه میكنیم و حدود 10 دقیقه تفت میدهیم .وقتی گوشت پخت تره سرخ شده رو به اون اضافه میكنیم و نمك میزنیم.در 5 دقیقه آخر گرد لیمو یا 4 عدد لیمو عمانی رو به خورش اضافه میكنیم.و بعد از یك ربع زیر خورش رو خاموش میكنیم.سیب زمینی رو خلالی كرده و سرخ میكنیم و گوجه فرنگی رو هم خرد كرده و سرخ میكنیم و به عنوان تزیین روی غذا میریزیم میتونید زعفران اب كرده هم به خورش اضافه كنید و اگر ترشیش مناسب نبود كمی ابغوره یا ابلیمو بهش اضافه كنید.