Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

خوراكي هاي خوشمزه مازندران

  • نویسنده موضوع nahal
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı استان مازندران
Konu Başlığı خوراكي هاي خوشمزه مازندران
نویسنده موضوع nahal
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan nahal

nahal

کـاربــر حـرفــه ای
کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 20, 2014
ارسالی‌ها
394
پسندها
40
امتیازها
0
محل سکونت
تهران
دل نوشته
مرگ خبر نمیکنه... یک روز میبینی دیگر نیستم
مدل گوشی
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

خوراكي هاي خوشمزه مازندران : پِشتِ زيك ( سوهان كنجدي )









1پيمانه شكر
طرز تهيه:

ابتدا كنجد رو خوب پاك ميكنيم بعد ميشوريمش و ميذاريم كاملا خشك بشه ( اينكارا واسه يكي دو روز قبله

كنجد رو توي ظرفي ميريزيم و كاملا و بدون اينكه بسوزه تفتش ميديم وقتي بوي كنجد بريان ازش بلند شد يا اينكه وقتي كنجدها شروع به صدا دادن و پريدن از كردن از تو ظرف نشانه ي اينه كه كنجد تفت گرفت
حالا توي يه ظرف ديگه شكر رو ميريزم و ميذاريم با حرارت ملايم اب بشه و رنگ قهوه اي به خودش بگيره .وقتي شكر كاملا به صورت مايع غليظ قهوه اي رنگ در ومد كنجد رو بهش اضافه ميكنيم و خوب هم ميزنيم تا همه ي مواد بهم بگيرند
از قبل پشت يه سيني رو روغن و اب ميزنيم ،* حالا مواد رو روي سيني خالي ميكنيم و با وردنه اي كه از قبل هم خيس كرديم هم چرب مواد رو كمي تخت و نازك ميكنيم . بعد از 3-4 دقيقه با چاقو برش ميديم و با نوك چاقو با احتياط به طوري كه خورد نشه از پشت سيني جدا كرده و در ظرف ميچينيم . البته ميتونيد بااستفاده از دوتا قاشق موارد رو با فاصله پشت سيني چرب شده بريزيد. پشت زيك رو ميتونيد با چاي گرم ميل كنيد
 

nahal

کـاربــر حـرفــه ای
کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 20, 2014
ارسالی‌ها
394
پسندها
40
امتیازها
0
محل سکونت
تهران
دل نوشته
مرگ خبر نمیکنه... یک روز میبینی دیگر نیستم
مدل گوشی
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

خوراكي هاي خوشمزه مازندران : "شكر قرمز" و " كف نيشكر"





از اواسط آذر ماه تا اواسط بهمن، کار اصلی بسیاری از مردم ساکن در روستاهای دهستان بیشه سر قائم شهر، برداشت، آبگیری و پخت نی شکر(لله/لله شیرین) است. کشت نی شیرین در این منطقه و روستاهای کوتنا، کرچنگ، ریکنده، سیف کتی، مله(سید ابوصالح)، پرچینک و چند روستای دیگر سابقه ای طولانی دارد و از قدیم الایام در این روستاها نی شکر کشت و برداشت می شد.
در سال های اخیر مراحل تولید نی شکر مدرن تر و با آمدن سوخت گاز به جای چوب و نیز نیروی الکتریکی و امکانات امروزی جدید، کار یدی و فیزیکی کم رنگ تر شد
 

nahal

کـاربــر حـرفــه ای
کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 20, 2014
ارسالی‌ها
394
پسندها
40
امتیازها
0
محل سکونت
تهران
دل نوشته
مرگ خبر نمیکنه... یک روز میبینی دیگر نیستم
مدل گوشی
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

خوراكي هاي خوشمزه مازندران : "كهي پلا" يا كدو پلو


مواد لازم برای 4 نفر:

1- کدو حلوایی رسیده نصف یک کدو حلوایی کوچک
2- زیره مقداری
3- پیاز 2 عدد بزرگ
4- کره 50 گرم
5-زعفرون مقداری
فلفل و نمک و رزدچوبه
شکر در صورت نیازش

روش تهیه :
برنج رو از قبل خیس میکنیم

پباز رو کاملا ریز خرد میکنیم و با کره تفت میدیم.کدو حلوایی رو مربع مربع خرد میکنیم وبه پیاز اضافه میکنیم .
اگه کدو شیرین نبود 1 2 ق غذاخوری شکر میریزیم.کدو رو توی کره و پیاز حسابی تفت بدید اما مراقب باشید له نشه . نمک و فلفل و زردچوبه رو اضافه میکنیم
حالا برنج رو میذاریم بجوشه وآبکش میکنیم و مواد کدو رولابه لای برنج میریزیم و زیره رو هم رو هر لایه می پاشیم.کمی زعفران آب کرده روی هر لایه میدیم.
برنج رو دم میکنیم . تخم مرغ رو هم به تعداد با کره نیمرو میکنیم و روی برنج میذاریم .

نکته:
-در صورت تمایل میتونید از گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید به این صورت که پیاز رو تفت بدید و وقتی طلایی شد زردچوبه اضافه کنید و بعدم گوشت چرخ شده رو بریزید و با هم خوب تفت بدید.
رب گوجه رو هم اضافه کنید و تفت بدید .در آخر کدوها و شکر و دارچین رو بریزید و ادامه مراحل . اما کدو پلو اصلی بدون گوشت تهیه میشه.

-گاهی بجای تخم مرغ از خورشت گوجه هم همراه با این غذا استفاده میشه . به این صورت که پیاز داغ رو آماده میکنید کمی نمک و فلفل و زردچوبه میزنید و گوجه های خورد شده رو به پیاز داغ اضافه میکنید و با حرارت ملایم میپزید تا هم گوجه آب بندازه و هم پخته بشه. ( بصورت یک خورش جا افتاده با آب غلیظ)
بعدهمراه با کدو پلو سرو میکنید.
-شمالی ها در کنار این غذا از ترشی نازخاتون هم استفاده میکنند.



 

nahal

کـاربــر حـرفــه ای
کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 20, 2014
ارسالی‌ها
394
پسندها
40
امتیازها
0
محل سکونت
تهران
دل نوشته
مرگ خبر نمیکنه... یک روز میبینی دیگر نیستم
مدل گوشی
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

خوراكي هاي خوشمزه مازندران : "کئی ترشی" يا ترشي كدو



اکنون که هوا سرد شده است، تقریبا در همه خانه ها شیشه های ترشی هایی که تازه تهیه شده است را می توان دید. بیشتر آنها شور یا ترشی ها مخلوط، لیته، بادمجان و فلفل هستند. اما ترشی انواع مختلفی دارد. اگر دوست دارید مدل های مختلف ترشی را در خانه تهیه و در کنار غذا میل کنید

 

nahal

کـاربــر حـرفــه ای
کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 20, 2014
ارسالی‌ها
394
پسندها
40
امتیازها
0
محل سکونت
تهران
دل نوشته
مرگ خبر نمیکنه... یک روز میبینی دیگر نیستم
مدل گوشی
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

خوراكي هاي خوشمزه مازندران : "كِنِس ترشی" يا ترشی ازگیل وحشی
چون در حال حاضر فصل دشو و کنس ترشی( آبان و آذر) درست کردن در روستاهای لفور است وقتش است که در مورد این دو محصول و طرز تهیه آنها مطلبی بنویسیم .) مردم روستاهاي لفور معمولا رسم كنس ترشي و دشو پزون داشتند. كار بسيار پر مشقتي بود و لي با همه سختي‌هايي كه داشت انجام مي‌شد.
دشو(شیره خرمالوی وحشی ) و ازگل ترشی


درختان خرمالوی وحشی به زبان محلی (کهلودار) و ازگل وحشی (کنس دار) ازجمله درختانی هستند که به وضوح در این روستا و روستاهای اطراف دیده می شوند. رسیدن میوه این دو درخت در یک زمان باعث شده که اهالی روستا به پخت هر دو در کنار هم بپردازند. کار پخت دشو سخت تر از کنس ترشی است. پخت دوشاب در سالهای قبل از انقلاب رواج بیشتری داشته است چون با تهیه پشتزیک از آن به جای قند استفاده می کردنددر حال حاضر محدود خانواده های روستا به این کار مبادرت می ورزند.
اما طرز تهیه دشو یا دوشاب خرمالو به این صورت است که خرمالوی که از روی درخت کنده شده (البته بایستی خرمالو ممیجک باشد یعنی خوب رسیده باشد و اگر نه دوشاب تلخ ( کز) میشود) و توسط آفتاب خشک شده باشد را جمع آوری می کنند و در درون آب چند روزخیس می دهند سپس در جای که آب به وفور یافت میشودآتش درست می کنند( معمولا از چوب تر (شیرک هیمه) برای پخت استفاده می کردند چون دوام بیشتری داشت)خرمالو را داخل یک دیگ بزرگ به نام برکن یا برکر می ریزند و روی آتش می گذارندو آن را بره می دهند(مواد را به هم می زنند) تا جایی که خرمالو به شکل فرنی دراید سپس آن را درون آبگیر یا آبکش کیسه ای یا پارچه‌ زخيم توري ریخته و زیر آبکش ظرفی قرار می دهند تا آب درون آن جمع شود تفاله های درون آبکش دور ریخته می شوند و آب آن (شیره) را درون دیگی دیگر ریخته و روی آتش می گذارند برای اینکه مواد در حال جوش سرریز نکند برگهای بوته درختچه ای به زبان محلی به آن می گویند جز را به چوبی بسته و آن را هر از چند گاهی به داخل دیگ می زنند تا از سرریز شدن جلوگیری کند و کف شیره خرمالو پایین برود بعد از چندین ساعت دوشاب آماده می شود و میزان غلظت آن بستگی به میوه خرمالو دارد که چقدر شهد دارد از دوشاب استفاده غذایی مختلفی می کنند از برف دشو گرفته تا پشتزیک که طرز تهیه پشتزیک را در پستهای بعدی می نویسم
طرز درست کردن کنس ترشی : پس از جمع آوری کنسهای نیم پت و پخته شده را در آب ریخته تا خوب شستو و تمیز شود بعد از شستشو آن را در دیگی ریخته تا خوب پخته شده و به شکل فرنی شود و بعد آن را درون آبکش کیسه ای ریخته و شیره آن را میگیرند و تفاله را دور می ریزند و در دیگی جداگانه روی آتش می گذارند تا خوب امبس (غلیظ)شود . موارد استفاده از رب ازگل در درست کردن غذا از جمله تخم مرغ (مرغنه گوشتب) خوردن با کاهو و غیره البته وقتی که برای درست کردن نیمرو به جای رب گوجه از کنس ترشی استفاده می کنند به این غذا شش انداز هم می گویند.مصرف دارویی هم دارد برای کسی که زبانش تاول زده این رب را هم تجویز می کنند.خوردن خوراک لوبیا و باقلا با این رب جای خودش دارد.
كنس ترشي و دشو هردو از ميوه‌هاي جنگلي كنس و خرمندي بصورت كاملا سالم و طبيعي تهيه مي شود و امروزه خيلي كمياب شده است.هم کنس ترشی و هم دشو به عنوان سوغات به شهرها هم ارسال می شود برای دوستان و خویشان .

 

nahal

کـاربــر حـرفــه ای
کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 20, 2014
ارسالی‌ها
394
پسندها
40
امتیازها
0
محل سکونت
تهران
دل نوشته
مرگ خبر نمیکنه... یک روز میبینی دیگر نیستم
مدل گوشی
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

[SIZE=+0]ترشي تره :

[/SIZE][SIZE=+0]


[/SIZE]
[SIZE=+0]مواد بكاررفته:
[/SIZE]
[SIZE=+0]سبزي آش شامل اسفناج ، جعفري، تره، گشنيز، برنج، تخممرغ، سير ترشي، آبغوره يا آب نارنج، فلفل و زرد چوبه به ميزان لازم[/SIZE]
[SIZE=+0]
دستورپخت:
[/SIZE]
[SIZE=+0]سبزي را پس از پاك كردن وشستن خردمي كنيم 0 مقداري از سبزي كوكو رادرشت ترخردمي كنيم. برنج راشسته وهمراه سبزي وآب ميگذاريم بپزد. وقتي يك ملاقه از آب آنباقي بود از روي حرارت بر مي داريم و خوب مي كوبيم تا لعاب انداخته و له شود.سير را پوست مي كنيم و مي كوبيم و با نمك و زرچوبه و مقداري روغن سرخ مي كنيم. تخممرغ ها را در ظرفي مي شكنيم و باچنگال هم مي زنيم و روي سيرها مي ريزيم تا بپزند وبستهشوند. سبزي و برنج له شده را با آبغوره يا آب نارنج با مقداري روغن در يك قابلمه ياتابهمي ريزيم و باحرارت ملايم به طور مداوم به مدت 15 الي 20 دقيقه هم مي زنيم تا تهنگيرد و مقداري از آب آن برچيده شود. سپس سير و فلفل وتخم مرغ را به اين مواد اضافه كرده و يك ربع ديگر هم مي زنيم و از روي حرارت بر مي داريم. غذا آماده مصرف است. اين غذالعاب داراست .
[/SIZE]
[SIZE=+0]ترشه كباب :
[/SIZE]
[SIZE=+0]مواد بكاررفته:
[/SIZE]
[SIZE=+0] سيب زميني - آب ليمو يا نارنجياآ بغوره - مرغ زعفران آبگرفته یا گوشت گوسفندی رب گوجه فرنگي روغن دارچين وفلفل - نمك و فلفل وزردچوبه[/SIZE]
[SIZE=+0]
دستور پخت:
[/SIZE]
[SIZE=+0]مرغ را پس از پاك كردن تكه تكه كرده وباپياز ، نمك وزردچوبه بامقداري آب وحرارت پائين مي گذاريم كامذا پخته شود. آب مرغ رادرظرفي جداگانهنگه مي داريم و مرغ هارادرروغن سرخ مي كنيم سپس سيب زميني هارا برش زده وسرخ مي كنيم.درظرفي آب مرغ راريخته و مرغ رابهمراه مقداري دارچين، زعفران آبگرفته آبغوره، ربوفلفل ريخته و مي گذاريم جا بيفتد. بادمجان ها باريك و يك اندازه باشند پوست آنهاراگرفته و درآ ب ونمك مياندازيم وبعد آنهاراسرخ مي كنيم 0 بادمجانهارااز وسط نصفكنيم تاكاملا درحين سرخ شدن پخته شوند. گوجه فرنگي هاراحلقه حلقه برش مي زنيم وكميسرخ مي كنيم مرغ راكه با ادويه حات پخته شده است با مقداري آب داخل آن درظرف خورشكشيده و از بادمجان ، سيب زميني وگوجه فرنگي سرخ شده كنار آن ريخته و باكته يابرنجمصرف مي كنيم[/SIZE]

[SIZE=+0]مرغ ترش :

[/SIZE]
[SIZE=+0]مواد لازم براي 4 نفر[/SIZE]
[SIZE=+0]سبزي محلي: (جعفري، گشنيز، خلي‌واش)[/SIZE]
[SIZE=+0]مرغ: يک عدد[/SIZE]
[SIZE=+0]روغن و آب‌غوره: به مقدار لازم[/SIZE]
[SIZE=+0]
طرز تهيه:
[/SIZE]
[SIZE=+0] ابتدا مرغ را مي‌‌پزيم و سپس کمي تفت مي‌‌دهيم، از طرفي سبزي را هم سرخ مي‌‌کنيم، آن‌گاه مرغ و سبزي را در کمي آب مي‌‌ريزيم و روي اجاق مي‌‌گذاريم... به آن کمي روغن و آ‌ب‌غوره اضافه مي‌‌کنيم، کمي که آب آن گرفته شده قبل از سرو، تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه مي‌‌کنيم و پس از چند دقيقه، غذا را از روي اجاق برمي‌داريم و سرو مي‌‌کنيم.[/SIZE]



 

nahal

کـاربــر حـرفــه ای
کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 20, 2014
ارسالی‌ها
394
پسندها
40
امتیازها
0
محل سکونت
تهران
دل نوشته
مرگ خبر نمیکنه... یک روز میبینی دیگر نیستم
مدل گوشی
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

هلی قورو (خورشت آلوچه یا همون گوجه سبز)




مواد لازم :

آلوچه = 15 عدد
نعنا خشک یا نعنا تازه خرد شده = 3 قاشق غذاخوری
پیاز = یک عدد متوسط
تخم مرغ = اعدد

طرز تهیه :
الوچه ها رو با یک لیوان آب می پزیم ، داخل یک صافی ریخته هسته و پوستها رو جدا می کنیم.( البته میشه بدون جدا کردن هسته و پوست بصورت کامل از آلوچه ها هم استفاده کرد)
پیاز رو خلال کرده سرخ میکنیم با کمی زردچوبه و نمک بعد آلوچه صاف شده رو اضافه می کنیم ، (اگه آلوچه بصورت کامل مصرف میشه زیاد سرخ نکنید چون له میشه)
دو تا جوش که خورد سبزی رو اضافه می کنیم ،
کمی که جا افتاد تخم مرغ رو داخل آن می شکنیم میذاریم تا سفت بشه .

اگر زیاد ترش دوست ندارین میتونین شکر اضافه کنین.
ضمنا این خورشت بصورت سرد هم مصرف میشه.
در بعضی از استانها گوشت نیز به این خورشت اضافه میشه که در صورت تمایل میتو نین 250 گرم گوشت گوساله اضافه کنین.

نوش جانتان
 

nahal

کـاربــر حـرفــه ای
کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 20, 2014
ارسالی‌ها
394
پسندها
40
امتیازها
0
محل سکونت
تهران
دل نوشته
مرگ خبر نمیکنه... یک روز میبینی دیگر نیستم
مدل گوشی
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

هلی کِتِنی(آلوچه کوبیده شده)



این غذا در واقع یک وعده غذایی نمی باشد بلکه در کنار عصرانه یا بصورت تنقلات مصرف میشه، و با توجه به خواص آلوچه و سبزی اوجی سرشار از ویتامین C می باشد


مواد لازم

سبزی محلی اوجی: 300 گرم
آلوچه : 20 عدد
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه
سبزی را با نمک می کوبیم و آلوچه ها را داخل آن سبزی له شده خرد کرده(با گوشکوب یا سنگ) بعد نوش جان کنید

اگر به اوجی دسترسی نداشتین میتوانید از مخلوط سیر و نمک و نعنا استفاده کنید.
 
  • heart
واکنش‌ها[ی پسندها]: نبات

nahal

کـاربــر حـرفــه ای
کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 20, 2014
ارسالی‌ها
394
پسندها
40
امتیازها
0
محل سکونت
تهران
دل نوشته
مرگ خبر نمیکنه... یک روز میبینی دیگر نیستم
مدل گوشی
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

لَوِه نون (نان دیگی)


مواد لازم میزان آرد گندم 500 گرم کره 20 " مایه خمیر 10 " نمک 10 " زردچوبه 10 " طرز تهیه : 1 – آرد را با خمیر مایه ، آب و کره خمیر می کنند . 2 – خمیر را به مدت 2 ساعت در مکانی با گرمای ملایم گذاشته تا (ور) var بیاید . 3 – خمیر را تکه تکه گرد کرده با وردنه به اندازه پهنای قابلمه باز می کنند . قبل از پهن کردن خمیر باید بدنه ی داخلی قابلمه چرب شود . 4 – قابلمه را روی آتش با حرارت بسیار ملایم گذاشته روی در آن آتش می گذارند تا لوه نون کاملا حرارت ببیند و بپزد . بعد از این که یک طرف خمیر پخت ، آن را پشت و رو می کنند تا طرف دیگر خمیر نیز بپزد . 5 – لوه نون بعد از 30 دقیقه آماده است . خواص درمانی لوه نون: این نوع نان مانند دیگر انواع نان های ساده ، دارای مواد معدنی است. استفاده از کره آن را به نانی پروتئین دار تبدیل کرده است. این نوع نان به بیمارانی که دوره ی نقاهت را گذراندند و نوجوانانی که فعالیت بدنی زیادی دارند ، توصیه می شود .
 
بالا پایین