*مینا*
مــدیـر بـازنشـسـتـه
- تاریخ ثبتنام
- Sep 12, 2013
- ارسالیها
- 3,063
- پسندها
- 366
- امتیازها
- 83
- محل سکونت
- زیر اسمون خدا
- تخصص
- ترانه سرا
- دل نوشته
- هر وقت دلت شکست خورده هاشو خودت جمع کن نزار هر نامردی منت دست زخمیشو روت بزاره
- بهترین اخلاقم
- بخشیدن
اعتبار :
[h=2]آنافیلاکسی[/h]
در این مقاله شما با پیشگیری، شناسایی و درمان علائم حساسیت آنافیلاکسی آشنا خواهید شد.
مقدمه
آنافیلاکسی، یک حمله حساسیتی خطرناک است که می تواند حتی منجر به مرگ شود. این وضعیت معمولاً باعث ایجاد سوزش و تورم پوست، تورم گلو و کاهش فشار خون می شود. عوامل معمول حملات آنافیلاکسی، شامل گزش حشرات، غذاها و داروها می باشد.
بادامزمینی میتواند خطرناک باشد
بادامزمینی، علت اصلی مرگهای آلرژیک در دنیا میباشد. بادام زمینی میتواند باعث ایجاد آنافیلاکسی (شوک حساسیتی) _عکسالعملی که در صورتی که به سرعت درمان نشود میتواند منجر به مرگ شود _ بشود. نشانههای حساسیت، معمولاً پس از چند دقیقه تماس با ماده حساسیت زا خود را نشان میدهند، البته ممکن است این نشانه ها،حتی پس از چند ثانیه تماس با ماده حساسیت زا ایجاد شده، و یا اینکه به چند ساعت تماس مداوم نیاز داشته باشند. در صورت مشاهده نشانههای تورم، کهیر، مشکلات تنفسی، ضربان قلب سریع و یا سرگیجه، به سرعت با اورژانس (115) تماس بگیرید.
غذاهای دریایی و آنافیلاکسی
تقریباً نیمی از موارد آنافیلاکسی، مربوط به غذا میشود. نرمتنان سختپوست، همانند میگو، خرچنگ و لابستر، در برخی از افراد باعث تحریک میشوند. حساسیتهای مربوط به نرمتنان و ماهیها میتواند آن قدر جدی باشد که حتی بخار غذاهای در حال پخت بعضی مواقع باعث ایجاد واکنشهای حساسیتی میشود. با پیشرفت واکنش، بافتهای مخاطی متورم شده و راههای هوایی را مسدود میکنند. همچنین ممکن است باعث مشکلات کشنده قلبی و گردش خون شوند.
کنجد، بنشن، و مغزها
دانههای کوچک کنجد هم میتوانند باعث ایجاد واکنش آنافیلاکسی شوند. بنشنها، همانند عدس، نخودفرنگی، دانههای سویا و دانههای دیگر نیز میتوانند باعث ایجاد واکنش شوند. مغزهای درختی، همانند گردو نیز در برخی از افراد باعث ایجاد مشکلاتی میشود.
حساسیتهای پنهان: لبنیات و گندم
علاوه بر بادامزمینی، کودکان اغلب به گندم، شیر و تخممرغ حساسیت نشان میدهند. به علت اینکه در غذاهای مختلف و آماده، ممکن است این مواد وجود داشته باشد، توضیحات محصولات را به دقت مطالعه کنید. به طور قانونی، هشت غذای متداول که ایجاد حساسیت میکنند _ شیر، تخممرغ، ماهی، نرمتنان، مغزهای درختی، بادامزمینی، سویا و گندم _ ، و مواد اولیهای که از آنها تولید شدهاند، همانند لسیتین (سویا) و کشک (شیر) در صورت استفاده باید در لیست مواد اولیه نوشته شده باشند.
نیش حشرات و حساسیت
سم زنبور عسل، زنبورهای زرد اجتماعی، زنبور سیاه، و زنبور سرخ، در حدود 3% مردم ایجاد شوک حساسیتی میکند. در صورتی که سابقا به نیش یک حشره حساسیت نشان دادید و احتمال بروز شک های حساسیتی در صورت نیش زده شدن را میدهید، به یک متخصص آلرژی مراجعه کرده و واکسن آلرژی دریافت کنید. واکسنهای آلرژی، معمولاً در 97% موارد برای جلوگیری از ایجاد شوک حساسیتی موثر هستند. در صورت کار یا بازدید در محیطهایی که زنبور زیاد دارد، از پوشیدن رنگهای روشن، و استفاده از عطر خودداری کنید.
مورچه و کنه و آنافیلاکسی
حشرات خزنده و نیش زننده، همانند کنه و مورچهها، همانند حشرات پرواز کننده میتوانند باعث ایجاد شوکهای شدید حساسیتی شوند. مورچههای آتشی (Fire ants)، میتوانند سم خود را بارها و بارها وارد بدن کنند. مراقب لانههای مورچهها باشید تا از گزش دردناک این حشرات خودداری کنید.
آنافیلاکسی، یک حمله حساسیتی خطرناک است که می تواند حتی منجر به مرگ شود. این وضعیت معمولاً باعث ایجاد سوزش و تورم پوست، تورم گلو و کاهش فشار خون می شود. عوامل معمول حملات آنافیلاکسی، شامل گزش حشرات، غذاها و داروها می باشد.
بادامزمینی میتواند خطرناک باشد
غذاهای دریایی و آنافیلاکسی
کنجد، بنشن، و مغزها
حساسیتهای پنهان: لبنیات و گندم
نیش حشرات و حساسیت
مورچه و کنه و آنافیلاکسی