Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

معرفی ماهی های جنوب -

اطلاعات موضوع

Kategori Adı معرفی انواع ماهی ها
Konu Başlığı معرفی ماهی های جنوب -
نویسنده موضوع ♔ŠĦДĦДB♔
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan ♔ŠĦДĦДB♔

♔ŠĦДĦДB♔

مــدیـر بـازنشـسـتـه
تاریخ ثبت‌نام
Aug 2, 2013
ارسالی‌ها
5,570
پسندها
1,239
امتیازها
113
محل سکونت
اهواز
تخصص
چت كردن
دل نوشته
زندگي هميشه برخلاف ارزوهايم گذشت.....
بهترین اخلاقم
زودرنج

اعتبار :

نکاتی مهم در باره ی تهیه ماهی ومیگو
1391/05/29

1-هنگام خرید ماهی تازه از بازار اول به چشمهای ماهی با دقت نگاه کنید ، چشمهای

ماهی باید از حدقه بیرون زده باشند ، یا حداقل با حدقه مساوی باشند.

اگر چشمهای ماهی از حدقه بیرون زده بود و شفافیت و گردی چشم به زیبائی مشخص و معلوم بود این ماهی

بی نهایت تازه است و از زمان صید آن ، مدت زمان زیادی نگذشته ، ولی اگر چشمهای ماهی

شفاف بود و مساوی با حدقه بود ، این ماهی تازه است ولی کیفیت آن صد در صد نیست.



2-بدن ماهی تازه باید سفت باشه.یعنی اگر با انگشت اشاره به بدن ماهی فشار وارد کردید

(فشاری که با انگشت به بدن ماهی وارد می کنید باید مثل فشار دادن با انگشت به

دکمه های کنترل تلویزیون باشه نه بیشتر )نباید اثر انگشت شما روی بدن ماهی باقی بمونه.



3-اگر ماهی رو بصورت تازه و پاک نکرده از بازار خریداری کردید ، و مجبور بودید که

خودتان ماهی را در منزل تمیز کنید ، به هیچ عنوان با چاقو پولک ماهی رو نگیرید !!!

چون امکان داره هنگام تمیز کردن و گرفتن پولک ماهی با چاقو ، به دست شما آسیب وارد بشه.

اگر علاقه به تمیز کردن ماهی در منزل دارید ، سعی کنید وسایل و ابزار کار برای

انجام دادن این عمل در خانه داشته باشید.ابزار کار برای تمیز کردن ماهی عبارتند از:

یک عدد چاقوی خیلی تیز

پولک کن یا پولک گیر (پولک کن هائی که با میخ درست شدن رو نخرید )

تخته گوشت برای قرار دادن ماهی روی آن برای تمیز کردن و پولک زدن و شکافتن.



4-پولک های ماهی رو از سمت دُم ماهی ، شروع به گرفتن کنید.برای کندن پر و باله های ماهی

، بهتر است از قیچی های مخصوص استفاده کنید.اگر ماهی یخ زده بود ، ماهی رو توی

یک ظرف گود بزارید و روی آن آب بریزید تا یخ ماهی کاملا باز بشه ، و بعد ماهی رو تمیز کنید.




5-اگر ماهی در فریزر دارید و تمیز نشده ، و قصد دارید پوست ماهی رو بگیرید ،

بهتر است تا یخ ماهی باز نشده این کار رو انجام بدید.





6-اگر میگو رو تازه و با پوست خریداری کردید و به خانه آوردید برای تمیز کردن آن به نکات زیر

توجه کنید تا پوست دست شما آسیب نبیه و راحت تر و بهتر بتونید این کار رو در خانه

انجام بدید.

اول میگو ها رو توی یک ظرف آب یخ ریخته ، و برای تمیز کردن به اندازه ی ، یک مشت

از آب بیرون بیارید و تمیز کنید.و سر میگو رو از بدن آن به راحتی جدا کنید.

بعد قسمتی که پوست میگو ف به دور "وشت آن غلاف تشکیل داه رو از آن جدا کنید.

و در نهایت ، دُم میگو رو جدا کنید.(اگر میگو رو برای سوخاری تهیه کردید ،

برای تزئین و زیبائی ، سفره ، بهتره دُم میگو رو جدا نکنید)

دوم میگوهائی رو که پوست گرفتید ، در یک ظرف آب سرد جداگانه بریزید ، تا زمانی که همه ی

میگوها رو بطور کامل پوست بگیرید.

سوم بعد از اینکه تمام میگوها رو پوست گرفتید ، بصورت تک تک و یکی یکی ، میگوها رو از

قسمت پشت ، شکاف کمی داده و رگ سیاه یا همان روده ی میگو رو خارج کنید.
 

♔ŠĦДĦДB♔

مــدیـر بـازنشـسـتـه
تاریخ ثبت‌نام
Aug 2, 2013
ارسالی‌ها
5,570
پسندها
1,239
امتیازها
113
محل سکونت
اهواز
تخصص
چت كردن
دل نوشته
زندگي هميشه برخلاف ارزوهايم گذشت.....
بهترین اخلاقم
زودرنج

اعتبار :

ماهی هامور یا به گویش بوشهری ها حُمور
1391/05/10

هامور سفید بهترین نوع ماهی هامور است که بیشتر بصورت قاچاق،در هنگام صید به صیادان خلیجی فروخته

می شود و یکی از ماهیهای مورد علاقه و مشتری پسند کشورهای کوچک حوزه ی خلیج همیشگی فارس می باشد.قلیه ای که با ماهی هامور بدست میاد با هیچ ماهی دیگه ای قابل مقایسه نیست.



هامور سفید لکه زیتونی ، از لحاظ درجه بندی در خانواده ی هامور ماهیان بعد از هامور سفید قرار دارد

و به نظر من از لحاظ گوشت و مزه تفاوت چندانی با هم ندارند.



هامور سِمان آجری هم از لحاظ درجه بندی در خانواده یهامور ماهیان بعد از هامور سفید لکه زیتونی

قرار دارد و انصافا گوشت لذیذ و خوشمزه ای دارد.



این هم یک نوع هامور دیگر است و سر این نوع ماهی هامور از بدنش مقداری بزرگتر است.

به این ماهی هامور هاور نواری نیز می گویند.







این هم یک نوع هامور است به اسم هامور رنگی.

هامور رنگی در نگ های مختلفی وجود دارد که از لحاظ قیمت

و کیفیت و مزه ی گوشت از انواع ماهی هامور ارزان تر و پائین تر است.





ماهی هامور برای قلیه،سرخ کردنی و کبابی مناسب می باشد.

ماهی هامور از ماهی های قیمتی جنوب است و هامورسفید همیشه از انواع هامور

قیمت بیشتری دارد.


خواندن این مطالب را نیز به شما توصیه میکنیم :
 

♔ŠĦДĦДB♔

مــدیـر بـازنشـسـتـه
تاریخ ثبت‌نام
Aug 2, 2013
ارسالی‌ها
5,570
پسندها
1,239
امتیازها
113
محل سکونت
اهواز
تخصص
چت كردن
دل نوشته
زندگي هميشه برخلاف ارزوهايم گذشت.....
بهترین اخلاقم
زودرنج

اعتبار :

ماهی قباد یا غُباد یا خباط
1391/05/10

ماهی قباد از خانواده ی تون ماهیان است.یکی از ماهیان پرطرفدار مردم شهر شیراز ماهی قباد می باشد.

ماهی قباد گوشتی است و تیغ ندارد و برای سرخ کردنی،قلیه،ته چین ماهی مناسبی

می باشد.یکی از ماهیان جنوب که بوی زُهم کمتری نسبت به بقیه ی ماهی ها دارد

قباد است.

در شهرهای خوزستان به ماهی قباد،غُباد و خُبّاط نیز می گویند. من در طول چندین سالی

که به شغل ماهی فروشی مشغول هستم بزرگترین وزنی که از ماهی قباد دیدم 3 کیلوگرم

بوده و فکر نمی کنم از این بزرگتر هم وجود داشته باشد.بهترین برش برای این ماهی برش های

رولتی شکل است و اگر براس سرخ کردنی تهیه نمودید برش هایش را نازک تر انجام بدید و

اگر برای قلیه خرید کردید برش هائی با ضخامت بیشتر ببرید.ماهی قباد در هنگام پاک شدن

دور ریز و ضایعات کمی دارد.ضایعات این ماهی در هر کیلو به 200 گرم بیشتر نمی رسد.


خواندن این مطالب را نیز به شما توصیه میکنیم :

خوراک ماهی قباد با سس گوجه فرنگی
 

♔ŠĦДĦДB♔

مــدیـر بـازنشـسـتـه
تاریخ ثبت‌نام
Aug 2, 2013
ارسالی‌ها
5,570
پسندها
1,239
امتیازها
113
محل سکونت
اهواز
تخصص
چت كردن
دل نوشته
زندگي هميشه برخلاف ارزوهايم گذشت.....
بهترین اخلاقم
زودرنج

اعتبار :

میش ماهی از خانواده ی شوریده ماهیان
1391/05/10

میش ماهی از خانواده ی شوریده ماهیان است و یکی از ماهی های درجه یک دریای جنوب است.

یکی از پرطرفدارترین ماهیان بندر آبادان می باشد که در اندازه های کوچک آن برای سرخ کردنی استفاده

می کنند و در اندازه و وزن های بزرگتر که بصورت تیکه ای یا فیله شده بفروش می رسد را برای قلیه

استفاده می کنند و اگر شما از یک آبادانی بپرسید چه ماهی برای قلیه بهتر است اول اسم میش ماهی

را به شما می گوید.

میش ماهی در هنگام پاک شدن ضایعات زیادی ندارد و از هر کیلوی این ماهی در نهایت 200 گرم ضایعات دارد.

میش ماهی برای سرخ کردنی و قلیه مناسب می باشد.گوشت بی تیغ و لخم این ماهی

لذیذ است و کمتر کسی پیدا می شود که بعد از یکبار استفاده و میل نمودن از میش ماهی ،

این ماهی خوشمزه را در سبد غذائی خود قرار ندهد.

خانوادهی شورید ه ماهیان شامل ماهی های زیر می شود:



1- میش ماهی

2- شوریده ( که معروفترین و پرطرفدارترین عضو خانواده ی میش ماهیان است و طرفداران زیادی دارد)

3- میش لکه دار (در بنادر جنوب این ماهی رو به اسم مشکو لکه دار میشناسن)

4- میشِ بیاهو ( در بیشتر بنادر جنب به این ماهی "طهطهو" می گویند)

5-مُشکو سیاه (این ماهی شبیه شوریده است ولی رنگ بدنش و باله هاش سیاه رنگ می باشد)
 
بالا پایین