Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

پولیپ روده از علل اصلی سرطان روده است

اطلاعات موضوع

Kategori Adı سرطان
Konu Başlığı پولیپ روده از علل اصلی سرطان روده است
نویسنده موضوع !!!OMID!!!
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan !!!OMID!!!

!!!OMID!!!

کـاربــر حـرفــه ای
تاریخ ثبت‌نام
Jul 25, 2015
ارسالی‌ها
2,090
پسندها
526
امتیازها
0
محل سکونت
کرمانشاه
تخصص
مهندس عمران
مدل گوشی
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه
جنسیت
نوع آنتی ویروس
ماه تولد

اعتبار :

[h=2][/h]


پولیپ های روده در سنین ۵۰ سال به بالا خطرناک و عامل اصلی سرطان های روده بزرگ می باشند که باید با تشخیص به موقع برای جلوگیری از سرطان، از بدن بیمار خارج شوند.



ناصر ابراهیمی دریانی، فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد در مورد پولیپ های روده بزرگ می گوید:
«پولیپ روده بافت اضافی است که در داخل روده به سبب رشد بیش از حد سلول ایجاد می گردد و سبب تغییرات بافتی منجر به سرطانی شدن روده بزرگ یا کولون می گردد.
پولیپ های روده علامت مشخصی ندارند و در موارد نادر دچار خونریزی پنهانی می شوند که ایجاد کم خونی و ضعف و خستگی در فرد بیمار می کند.
پولیپ روده در همه سنین دیده می گردد، اما در اشخاص بالای ۵۰ سال بیشتر و خطرناک تر است و آمارها نشان می دهد حدود ۵۰ درصد اشخاص بالای ۷۰ سال به پولیپ های بدخیم روده مبتلا می باشند.
همچنین داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به پولیپ یا سرطان روده، خطر ابتلا به این بیماری را دو برابر می کند و پیشنهاد می گردد اشخاص بالای ۵۰ سال و اشخاصی که سابقه ژنتیکی پولیپ روده را دارند، هر سال آزمایش خون و مدفوع را سه نوبت انجام دهند.

منشا تمامی سرطان های روده بزرگ، پولیپ های روده می باشند که فاکتورهای بسیاری در میزان خطر و بدخیم بودن آن ها نقش دارند.
هر چه پولیپ ها بزرگ تر و به تعداد بیشتر باشند، شانس بدخیمی آنها افزایش می یابد و همچنین پولیپ های سمت راست روده بزرگ (کولون بالا رونده) در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان می باشند.
پولیپ ها، بافت های مختلفی دارند که پولیپ های آدونوما با بافت هایپر پلاستیک و پولیپ های التهابی بیشتر سبب ایجاد سرطان های روده بزرگ می گردد.
برای تشخیص نوع پولیپ و افتراق آنها از سرطان، انجام کولونوسکوپی و بیوپسی لازم و ضروری می باشد
پولیپ های بدون پایه نیز در اکثر موارد بدخیم می باشند و در صورت تشخیص به موقع و برداشتن این پولیپ ها می توان از سرطان جلوگیری کرد.
مطالعات نشان داده است که در اشخاص مبتلا به چاقی، شیوع سرطان روده به سرطان سینه بیشتر است که سبب آن مصرف بسیار چربی ها می باشد.
کم کردن مصرف گوشت قرمز و چربی های حیوانی و فست فودها و استفاده بیشتر از سبزیجات و مواد غذایی حاوی فیبر خطر تشکیل پولیپ های روده را کاهش می دهد.
مصرف آسپیرین و داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی سبب می گردد که تشخیص پولیپ ها زودتر امکان پذیر شود و با تحرک و ورزش کافی نیز می توان از این بیماری پیشگیری کرد.»
دکتر بهزاد نخعی، متخصص جراحی عمومی و جراحی کبد و گوارش معتقد است:
«اصطلاح پولیپ به هر گونه توده و یا برجستگی که از سطح مخاطی روده ها به داخل مجرای روده رشد و نمو پیدا کند اطلاق می گردد.
اگرچه پولیپ ها بطور پراکنده در هر دو جنس و در هر سنی دیده می شوند، ولی پیدایش بعضی از پولیپ ها، ارثی و خانوادگی است.

پولیپ های روده بزرگ (کولون) به سه گروه عمده تقسیم بندی می شوند که عبارتند از :
- پولیپ های مخاطی نئوپلاستیک و سرطانی
- پولیپ های مخاطی غیر نئوپلاستیک و غیر سرطانی
- پولیپ های زیر مخاطی شامل : لیپوم، کارسینوئید و لنفوئید
از سوی دیگر از نظر نحوه رشد و اتصال به مخاط روده بزرگ، پولیپ ها ممکن است پایه دار و دارای تنه بوده و یا بدون پایه و چسبیده به مخاط باشند.
برای تشخیص نوع پولیپ و افتراق آنها از سرطان، انجام کولونوسکوپی و بیوپسی لازم و ضروری می باشد.
از نظر علائم بالینی بیشتر پولیپ ها ساکت بوده و فاقد علائم مشخصی می باشند. هر چند خونریزی بصورت خفیف و مزمن که سبب کم خونی فقر آهن در بیمار می گردد از علائم اصلی است. لذا آزمایش مدفوع در سه نوبت از نظر وجود خون مخفی و میکروسکوپی لازم و ضروری است.
سایر اقدامات تشخیصی شامل رایوگرافی با باریم، سیگموئیدوسکوپی، کولونوسکوپی، بیوپسی و سی تی اسکن می باشد.
از نظر درمانی، پولیپ های کولون و رکتوم (مقعد) بایستی به روش جراحی و یا کولونوسکوپی برداشته و جهت آزمایش به بخش پاتولوژی فرستاده شوند.»
علی اکبر کاهدی، فوق تخصص گوارش و کبد در این باره می گوید:
«پولیپ های روده از عوامل اصلی بروز سرطان های روده بزرگ می باشند که در اغلب موارد بدون علامت بوده و تنها با انجام معاینات و آزمایشات دوره ای و منظم تشخیص داده می شوند.
سرطان های مربوط به دستگاه گوارش از مهم ترین و شایع ترین سرطان ها می باشند.
اگر چه سبب اصلی سرطان روده بزرگ مانند سایر انواع سرطان ها مشخص نیست، اما عواملی همچون سابقه فامیلی و ژنتیکی ابتلا به سرطان روده از عوامل مهمی است که می تواند زنگ خطر بسیار جدی در خصوص ابتلا به سرطان روده بزرگ باشد.
در صورتی که اندازه پولیپ های روده، بزرگ تر و تعداد آنها بیشتر باشد، در این حالت احتمال بدخیم شدن پولیپ ها و در نتیجه بروز سرطان های روده بزرگ به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.
احتمال ابتلا به پولیپ های روده و در نتیجه ابتلا به سرطان روده بزرگ با افزایش سن بیشتر می گردد، طوری که اغلب موارد پولیپ روده در اشخاص بالای ۵۰ سال بروز می کند. البته در تمام سنین باید مراقب بود تا دچار پولیپ روده نشویم که این امر مستلزم انجام معاینات و آزمایشات دوره ای و منظم است.
انجام آزمایش خون و مدفوع حداقل سالی دو بار به ویژه در اشخاص بالای ۵۰ سال بسیار ضروری است، چرا که این نوع آزمایشات می تواند به تشخیص به موقع و در نتیجه درمان مناسب بیماری کمک کند.
‌افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان های روده و همچنین سابقه بروز پولیپ های روده را دارند، بسیار بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به پولیپ روده و در نتیجه سرطان روده بزرگ قرار دارند. به همین سبب انجام آزمایش خون و مدفوع در این اشخاص حداقل سالی سه نوبت به ویژه پس از ۵۰ سالگی ضروری است.
علاوه بر تشخیص به موقع و درمان زودرس پولیپ های روده، اصلاح الگوهای تغذیه ای و انجام فعالیت بدنی و ورزش منظم روزانه نیز در پیشگیری از بروز یا تشدید پولیپ روده و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به سرطان های روده بزرگ بسیار موثر خواهد بود.»
[h=4][/h]
 
بالا پایین