Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

آشنایی با روش تهیه‌ی آش دوغ و راز و رمزهای آن

  • نویسنده موضوع sting
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı بخش آشپزی و شیرینی پزی
Konu Başlığı آشنایی با روش تهیه‌ی آش دوغ و راز و رمزهای آن
نویسنده موضوع sting
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan sting

sting

معـاون ارشـد انجمـن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 26, 2013
ارسالی‌ها
27,708
پسندها
5,661
امتیازها
113
محل سکونت
تهـــــــــــران
وب سایت
www.biya2forum.com
تخصص
کیسه بوکس
دل نوشته
اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
بهترین اخلاقم
نــــدارم
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه

اعتبار :

آشنایی با روش تهیه‌ی آش دوغ و راز و رمزهای آن

[FONT=yekan !important]برنج را خیس کنید، گوشت را همراه با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و به صورت کوفته ریزه در آورده و سرخ کنید و کنار بگذارید.
[/FONT]
[FONT=yekan !important]
[/FONT]

[FONT=yekan !important]مواد لازم برای 8 نفر:[/FONT]

دوغ 4 لیترسبزی 500 گرمآرد برنج یک دوم پیمانهبرنج سه چهارم پیمانهسیر یک دوم بوته (در صورت تمایل)تخم مرغ یک تا 2 عددگوشت چرخ کرده 250 گرمپیاز یک عددنخود پخته (نخود آبگوشتی) یک پیمانهنمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم[FONT=yekan !important]طرز تهیه:[/FONT]

[FONT=yekan !important]* برنج را خیس کنید، گوشت را همراه با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و به صورت کوفته ریزه در آورده و سرخ کنید و کنار بگذارید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] یک قابلمه که گنجایش مواد را داشته باشد آماده کنید. آب برنج را خالی کرده و برنج را با دست خرد کنید تا به صورت خرده برنج در آید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] برنج خام خرد شده، آرد برنج و تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و با کمی دوغ هم بزنید تا یک دست شود و تمام دوغ را به قابلمه اضافه کنید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] ظرف آش را روی اجاق بگذارید و از ابتدا شروع به هم زدن آش به صورت متوالی و پشت سر هم کنید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] آن قدر آش را روی حرارت هم بزنید تا دوغ به جوش بیاید. سبزی را اضافه کرده و از هم زدن آش دست بکشید و منتظر شوید تاآش به غلظت مناسب برسد.[FONT=yekan !important]*[/FONT] در صورت تمایل نخود و کوفته ریزه را اضافه کنید و چند عدد از آن‌ها را برای تزیین آش کنار بگذارید. فلفل و نمک آش را اندازه کنید و در ظرف سرو بریزید.[/FONT][FONT=yekan !important]راز و رمزها:[/FONT]

[FONT=yekan !important]1- آش دوغ از آش‌های محبوب و پر طرفدار شهرهای مختلف و ایلات و عشایر ایران می‌باشد که دارای دستورهای پخت مختلفی می‌باشد. دستور بالا متداول‌ترین دستور پخت آش دوغ می‌باشد که مربوط به استان‌های آذربایجان می‌باشد.[FONT=yekan !important]2-[/FONT] سبزی آش دوغ از سبزی‌های مختلف تشکیل می‌شود (سیر تازه و برگ سبز آن، گشنیز، تره، نعناع و کمی شوید). که حتی می‌توان با یکی از این سبزی‌ها و یا سبزی‌های مورد علاقه دیگر و محلی پخته شود.[FONT=yekan !important]3-[/FONT] در صورت استفاده از سیر خشک آن را با نمک بکوبید و له کنید؛ یا ریز خرد کرده و با سبزی‌ها به آش اضافه کنید.[FONT=yekan !important]4-[/FONT] از دوغ بدون گاز برای پختن آش استفاده کنید.[FONT=yekan !important]5-[/FONT] از دوغ شیرین و یا خیلی‌ترش استفاده نکنید. البته بستگی به ذائقه افراد می‌توانید دوغ محلی نیز برای آش استفاده کنید که اگر کمی‌ترش باشد برای آش مناسب می‌باشد.[FONT=yekan !important]6-[/FONT] از برنج ایرانی برای پخت آش استفاده کنید چون هم عطر بهتری دارد و هم زودتر پخته می‌شود.[FONT=yekan !important]7-[/FONT] از خرده برنج جدا شده از برنج‌ها که کنار گذاشته‌اید نیز می‌توانید استفاده کنید.[FONT=yekan !important]8-[/FONT] به جای برنج از بلغور پخته شده به همان میزان نیز می‌توانید استفاده کنید.[FONT=yekan !important]به دلیل آن که آش به هم زدن زیاد نیاز دارد بهتر است از قابلمه تفلون استفاده نکنید[/FONT]
[/FONT]
9- در دستور فوق می‌توانید نخود را حذف کنید و یا همراه با نخود یا بدون آن از یک پیمانه لپه یا
لوبیای پخته (لوبیا چیتی یا چشم بلبلی) استفاده کنید که بسته به سلیقه و ذائقه افراد دارد.[FONT=yekan !important]10- هم زدن آش و استفاده از تخم مرغ برای نبریدن دوغ می‌باشد.[FONT=yekan !important]11-[/FONT] تعداد تخم مرغ بسته به اندازه‌ی تخم مرغ می‌باشد که ریز یا درشت باشد. در اکثر موارد یک تخم مرغ کافی می‌باشد.[FONT=yekan !important]12-[/FONT] گوشت آش را هر چه ریزتر کوفته ریزه کنید آش زیباتر می‌شود.[FONT=yekan !important]13-[/FONT] گوشت را می‌توانید حذف کنید.[FONT=yekan !important]14-[/FONT] می‌توانید گوشت را با پیاز سرخ کرده و بدون کوفته ریزه شدن (شبیه به گوشت ماکارونی) سرخ کنید.[FONT=yekan !important]15-[/FONT] آش ترخینه نیز نوعی آش دوغ می‌باشد که بلغور همراه با دوغ پخته و خشک می‌شود و در پخت انواع آش از آن استفاده می‌شود و دستورهای پخت مختلفی در شهرهای مختلف دارد.[FONT=yekan !important]16-[/FONT] آش دوغ نباید خیلی غلظت داشته باشد و کمی از آش‌های دیگر رقیق‌تر است.[FONT=yekan !important]17-[/FONT] فلفل آش دوغ را در صورت تمایل زیادتر می‌زنند و کمی تندتر مصرف می‌کنند که در اصل برای از بین بردن سردی دوغ می‌باشد. در دستور آشپزی ایرانی این موضوع کاملاً رعایت شده و سلامت افراد در نظر گرفته می‌شود.[FONT=yekan !important]18-[/FONT] برای تزیین آش دوغ می‌توانید از کمی روغن و فلفل سیاه یا قرمز یا پاپریکا استفاده کنید.[FONT=yekan !important]19-[/FONT] آش ماست نیز نوعی آش دوغ می‌باشد.[FONT=yekan !important]20-[/FONT] آش دوغ در بعضی از استان‌ها بدون سبزی و با نعناع داغ پخته می‌شود.[FONT=yekan !important]21-[/FONT] در این آش اگر از دوغ کم چرب استفاده شود دارای کالری کمی می‌باشد و برای افراد با رژیم کم کالری غذای مناسبی است.[FONT=yekan !important]22-[/FONT] آش دوغ در اکثر استان‌های ایران و شهرهای مختلف پخته می‌شود.[/FONT]
 
بالا پایین