Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

طرز تهیه آش دوغ اردبيلى

  • نویسنده موضوع sting
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı آش و سوپ
Konu Başlığı طرز تهیه آش دوغ اردبيلى
نویسنده موضوع sting
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan sting

sting

معـاون ارشـد انجمـن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 26, 2013
ارسالی‌ها
27,708
پسندها
5,661
امتیازها
113
محل سکونت
تهـــــــــــران
وب سایت
www.biya2forum.com
تخصص
کیسه بوکس
دل نوشته
اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
بهترین اخلاقم
نــــدارم
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه

اعتبار :

[h=1]طرز تهیه آش دوغ اردبيلى[/h]




مواد لازم برای 8 نفر:
  • ماست پرچرب: 2 لیتر
  • دوغ محلی: 2 لیتر
  • برنج: 1 پیمانه
  • تخم مرغ :يك عدد
  • نخود پخته: 1.5 پیمانه
  • تره و گشنیز پاک شده: نیم کیلو
طرز تهیه:ابتدا ماست را با همزن آنقدر هم بزنید تا کاملا شل شود، (به مدت 5 تا 10 دقیقه با همزن برقی یا دستی.)
سپس کم کم دوغ را به آن اضافه کرده و باز هم می‌زنیم تا کاملا شل و یکدست شود.
تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و باز هم هم می‌زنیم تا کاملا تخم‌مرغ باز شود. تخم‌مرغ از بریدن دوغ در زمان پخت جلوگیری می‌کند.
مخلوط دوغ و تخم‌مرغ را که کاملا یکدست شده روی حرارت زیاد اجاق قرار می‌دهیم و با قاشق چوبی هم می‌زنیم. استفاده از قاشق چوبی به این دلیل پیشنهاد می‌شود که این آش نیاز به هم زدن طولانی مدت روی شعله دارد و چون دسته قاشق چوبی کمتر داغ می‌شود دستتان نمی‌سوزد.در همین زمان یک پیمانه برنج خام را شسته و داخل مخلوط دوغ روی حرارت می ریزیم. دائم هم می‌زنیم تا دوغ نبرد و شعله را هم روی زیاد نگه می‌داریم.
آنقدر هم می‌زنیم تا برنج نسبتا بپزد و غلظت دوغ طوری باشد که رد آن روی قاشق چوبی بماند و کم کم آش شروع به قل قل کند. حدودا 20 دقیقه تا رسیدن به این مرحله طول می‌کشد.
در این زمان برای جلوگیری از سر رفتن آش کمی و تنها کمی شعله را ملایم می‌کنیم، توجه داشته باشید که اگر زیادی شعله را کم کنید دوغ می‌برد.
وقتی آش شروع به قل‌قل کرد تره و گشنیز خردشده را به آن اضافه می‌کنیم. توجه داشته باشید که جعفری اضافه نکنید که طعم آش را به کلی عوض می‌کند. برخی کمی شوید هم به سبزیجات اضافه می‌کنند. اما اگر برگ سیر دم دستتان دارید کوتاهی نکنید و با سبزیجات همراه کنید تا آش طعم بهشتی بگیرد. وقتی رنگ سبزی آش کمی تیره شد و در واقع پخت نخود پخته را اضافه می‌کنیم.
نمک را در این مرحله به آش اضافه می‌کنیم. اگر از ابتدا نمک را اضافه کنیم باعث می‌شود دوغ ببرد. 15 تا 20 دقیقه پس از این مرحله آش شما آماده است. پس از اضافه کردن سبزی و نخود دیگر لازم نیست دائم آش را هم بزنید. در نهایت توجه داشته باشید که آش دوغ رقیق است پس اجازه نکنید آنقدر قل بخورد تا برنج آن را غلیظ کند.
نكته برخی دوست دارند آش را با کوفته قل قلی بخورند. گوشت چرخ‌کرده را با کمی پیاز و نمک و بدون زردچوبه ورز داده و بصورت کوفته‌های ریز سرخ کنید و همراه با آش سرو کنید.
توجه داشته باشید که در نهایت رنگ آش بایستی سفید باشد به همین دلیل از اضافه کردن زردچوبه و هر ماده رنگ‌دهنده دیگر خودداری کنید.
 
بالا پایین