Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

طاق شاه*عباسی

  • نویسنده موضوع sting
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı استان خراسان جنوبی
Konu Başlığı طاق شاه*عباسی
نویسنده موضوع sting
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan sting

sting

معـاون ارشـد انجمـن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 26, 2013
ارسالی‌ها
27,708
پسندها
5,661
امتیازها
113
محل سکونت
تهـــــــــــران
وب سایت
www.biya2forum.com
تخصص
کیسه بوکس
دل نوشته
اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
بهترین اخلاقم
نــــدارم
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه

اعتبار :

[h=2]
[/h]

سفر > گردشگری- هیچ سدی در دنیا به*خودی خود و بدون داشتن ویژگی*های بی*مانند در زمره جاذبه*های گردشگری قرار نمی*گیرد، اما اگر دست*ساز، آجری، متعلق به دوره صفویه و از همه مهم*تر وسط یک کویر باشد، برای دیدنش به قول معروف حاجت هیچ استخاره نیست.
سد یا طاق شاه*عباسی تمامی این ویژگی*های زیباشناختی را دارد و افزون بر این برخی آن*را نازک*ترین سد جهان می*دانند. این سد در میان کوهستان*های شرق شهر طبس و در 27کیلومتری این شهر با پیکری آجری که تاجی از سنگ دارد، در مسیر گردشگری روستای خرو قرار گرفته است. این شگفتی معماری با بلندی ۶۰*متر تا 500سال بلندترین سد در جهان بوده*است.در گذشته برای سدسازی طاقی روی رودخانه ایجاد نمی*کردند و مانع حرکت آب نمی*شدند و ابتدا سازه*اصلی این کار را که ساختش مدت* زیادی طول می*کشیده، اجرا می*کردند. پس از اتمام سازه، با تونل کوچک انحرافی، آب را منحرف می*کردند تا زیر طاق با مصالح محکم مسدود شود. سپس تونل انحرافی، مسدود شده، آب به مسیر اصلی باز می*گشته و در پشت سد انباشته می*شده است. بالای بند نیز در آخرین مرحله مرمت طاق شاه*عباسی، با قلوه*سنگ*هایی ساخته شده که این امر به فرموده شاه*عباس صورت پذیرفته است.طاق شاه*عباسی شاهکار معماری تاریخی در منطقه است که پیشینیان با هدف جلوگیری از هدررفت آب و سیلاب*های فصلی اقدام به ساخت آن کرده**اند. در کوه*های نزدیک قلعه قلات طبس که حالت عمودی دارند و بالا رفتن از آنها به هیچ روی امکان ندارد*، سوراخ*هایی چهارگوش یا بیشتر راست*گوشه در بدنه این کوه*ها دیده می*شود که با نام خانه گبر به*گونه*ای رازآمیز زبانزد مردم شهر طبس است. با نخستین بررسی*ها می*توان دریافت این سوراخ*ها برای جا*به*جاکردن آب از رودخانه به سوی دیگر کوه یا انتقال آب به شهر طبس ایجاد شده*اند، ولی با ریزش کوه و فروریختن قسمت*هایی از آنها، به این صورت به چشم می*آیند. در حقیقت این سوراخ*ها نوعی کاریز یا قنات بوده*اند که در گذشته آب رودخانه را به شهر طبس می*رسانده*اند.همشهری

 
بالا پایین