*مینا*
مــدیـر بـازنشـسـتـه
- تاریخ ثبتنام
- Sep 12, 2013
- ارسالیها
- 3,063
- پسندها
- 366
- امتیازها
- 83
- محل سکونت
- زیر اسمون خدا
- تخصص
- ترانه سرا
- دل نوشته
- هر وقت دلت شکست خورده هاشو خودت جمع کن نزار هر نامردی منت دست زخمیشو روت بزاره
- بهترین اخلاقم
- بخشیدن
اعتبار :
[h=1]
[/h]
[h=2]مواد لازم برای شش نفر
[/h] بامیه ریز یک و نیم کیلوگرم گوشت خورشی 500 گرم
گوجه فرنگی یک کیلو (یا رب گوجه فرنگی؛ 3 قاشق غذاخوری)
تمبر هندی 300 گرم (یک بسته)
پیاز بزرگ 2 عدد
سیر یک بوته
زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
ادویه یک قاشق مرباخوری
فلفل یک دوم قاشق مرباخوری
روغن مایع به مقدار لازم
[h=2]روش تهیه
[/h]
1- ابتدا تمبر هندی را در کاسه مناسب ریخته، روی آن آب کتری سرد شده بریزید؛ آن را بار گذاشته و اجازه دهید تا خیس بخورد.سپس پیازها را پوست گرفته و بعد از شستن به صورت خلالی خرد کنید. گوشت خرد شده را هم بشویید و داخل سبدی بریزید و اجازه دهید تا آب اضافی آن خارج شود. در این فاصله بوته*ی سیر را داخل کاسه*ای حاوی آب سرد خیس کنید.
2- در یک قابلمه*ی مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، پیاز را داخل روغن ریخته و اجازه دهید تا طلایی شود. حالا زرد چوبه را به آن اضافه کرده و بعد از تفت دادن، تکه*های گوشت را بیندازید و همراه با پیاز تفت دهید.
3- سیرها را پوست گرفته، به همراه زردچوبه و فلفل و ادویه توسط هاون بکوبید و سپس آن را داخل گوشت در حال سرخ شدن بریزید و با آن تفت دهید. حالا گوجه فرنگی*ها را رنده کرده، داخل قابلمه بیفزایید تا همراه گوشت کمی سرخ شوند. بعد یک لیوان آب جوشیده سرد شده را داخل قابلمه بریزید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.
نکته
اگر می*خواهید از رب استفاده کنید، ابتدا رب را در روغن گوشت تفت داده و سپس یک و نیم لیوان آب اضافه کنید.
4- در این فاصله بامیه*ها را شسته و برای آن که له نشود، آن*ها را به صورت کله قندی برش دهید. بعد از آن که گوشت پخته شد، بامیه*ها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا همراه گوشت و سیر و پیاز و گوجه فرنگی یا رب کمی بپزد.
5- در مراحل آخر پخت، تمبر هندی را از صافی عبور دهید و شیره*ی صاف شده را داخل قابلمه بریزید و بعد از آن که خورش جا افتاد، شعله را خاموش کنید.
نکته 1: با توجه به این که تمبر هندی شور است از صاف کردن نمک در مرحله*ی اول پخت جلوگیری کنید.
نکته 2: از تمبر هندی*ای استفاده کنید که رنگ آن روشن باشد در غیر این صورت رنگ خورش تیره می*شود.
نکته 3: این خورش نباید خیلی آبکی باشد؛ پس، از اضافه کردن آب زیاد خودداری کنید.
[/h]
اگر هوس یک غذای تابستانی و تند و تیز کرده*اید این خورش را امتحان کنید.
[h=2]مواد لازم برای شش نفر
[/h] بامیه ریز یک و نیم کیلوگرم گوشت خورشی 500 گرم
گوجه فرنگی یک کیلو (یا رب گوجه فرنگی؛ 3 قاشق غذاخوری)
تمبر هندی 300 گرم (یک بسته)
پیاز بزرگ 2 عدد
سیر یک بوته
زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
ادویه یک قاشق مرباخوری
فلفل یک دوم قاشق مرباخوری
روغن مایع به مقدار لازم
[h=2]روش تهیه
[/h]
1- ابتدا تمبر هندی را در کاسه مناسب ریخته، روی آن آب کتری سرد شده بریزید؛ آن را بار گذاشته و اجازه دهید تا خیس بخورد.سپس پیازها را پوست گرفته و بعد از شستن به صورت خلالی خرد کنید. گوشت خرد شده را هم بشویید و داخل سبدی بریزید و اجازه دهید تا آب اضافی آن خارج شود. در این فاصله بوته*ی سیر را داخل کاسه*ای حاوی آب سرد خیس کنید.
2- در یک قابلمه*ی مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، پیاز را داخل روغن ریخته و اجازه دهید تا طلایی شود. حالا زرد چوبه را به آن اضافه کرده و بعد از تفت دادن، تکه*های گوشت را بیندازید و همراه با پیاز تفت دهید.
3- سیرها را پوست گرفته، به همراه زردچوبه و فلفل و ادویه توسط هاون بکوبید و سپس آن را داخل گوشت در حال سرخ شدن بریزید و با آن تفت دهید. حالا گوجه فرنگی*ها را رنده کرده، داخل قابلمه بیفزایید تا همراه گوشت کمی سرخ شوند. بعد یک لیوان آب جوشیده سرد شده را داخل قابلمه بریزید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.
نکته
اگر می*خواهید از رب استفاده کنید، ابتدا رب را در روغن گوشت تفت داده و سپس یک و نیم لیوان آب اضافه کنید.
4- در این فاصله بامیه*ها را شسته و برای آن که له نشود، آن*ها را به صورت کله قندی برش دهید. بعد از آن که گوشت پخته شد، بامیه*ها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا همراه گوشت و سیر و پیاز و گوجه فرنگی یا رب کمی بپزد.
5- در مراحل آخر پخت، تمبر هندی را از صافی عبور دهید و شیره*ی صاف شده را داخل قابلمه بریزید و بعد از آن که خورش جا افتاد، شعله را خاموش کنید.
نکته 1: با توجه به این که تمبر هندی شور است از صاف کردن نمک در مرحله*ی اول پخت جلوگیری کنید.
نکته 2: از تمبر هندی*ای استفاده کنید که رنگ آن روشن باشد در غیر این صورت رنگ خورش تیره می*شود.
نکته 3: این خورش نباید خیلی آبکی باشد؛ پس، از اضافه کردن آب زیاد خودداری کنید.