*SiMiN*
مــدیـر بـازنشـسـتـه
- تاریخ ثبتنام
- Feb 16, 2014
- ارسالیها
- 5,086
- پسندها
- 1,974
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهران
- تخصص
- نقاشی کردن،نت
- دل نوشته
- همه ی انسانها برابر آفریده شده اند
اعتبار :
هضم موادغذایی از یک مرحله تخمیر باکتریایی می*گذرد. در برخی موارد، در جریان این فرآیند، حجم زیادی گاز تولید و باعث بروز نفخ و باد شکم می*شود. چرا گاهی اوقات هضم غذا دشوار است و برای اجتناب از مشکلات آن باید چه کار کرد؟
تجمع گازها
در مراحل پایانی گوارش، هنگامی که موادغذایی به رودۀ بزرگ یا کولون می*رسند، براساس فرآیند طبیعی تخمیر باکتریایی، گازهایی تولید می*شوند. تجمع این گازهای روده*ای می*تواند باعث ایجاد نفخ، باد و ورم بشود. برخی پدیده*ها باعث بروز این مشکلات می*شوند.
برخی موادغذایی بیشتر از بقیه گاز تولید می*کنند
این موادغذایی حاوی قند، هیدرات*های کربن (قندهای ملایم) و فیبرهای غذایی هستند. مصرف مقدار زیاد محصولات لبنی در کوتاه مدت ممکن است باعث تولید گاز و ایجاد نفخ شود. کسانی که برای مدت زیادی (چندین ماه) از محصولات لبنی استفاده نکرده*اند، عدم تحمل در برابر لاکتوز، در آنها ممکن است به صورت نفخ و تورم بروز پیدا کند. شایان ذکر است که غذای زیاد و چرب نیز روند هضم شدن غذا را مشکل می*کند و می*تواند باعث بروز ناراحتی شود زیرا این غذاها فعالیت روده را کند می*کنند.
یبوست، آئروفاژی و برخی بیماری*های کبدی و روده*ای
در زمان یبوست، مدفوع جمع شده در رودۀ بزرگ فرآیند تخمیر باکتریایی و در نتیجه تولید گازها را افزایش می*دهد. آئروفاژی نیز منشأ بروز نفخ و باد است. برخی بیماری*های کبدی و روده*ای مستعد به همراه داشتن افزایش حجم روده (سرطان، بیماری*های کرُن) هستند، به حدی که سیروز کبدی ممکن است باعث جمع شدن آب در شکم شوند.
چند توصیه
درمان معجزه آسایی برای این مشکلات وجود ندارد اما می*توان بر علائم آنها مسلط شد. در اینجا چند توصیۀ بسیار ساده ارائه می*شود که می*توانند مشکلات تورم روده*ای را بهبود بخشند.
غذاهایی کمتر و با چربی*های کمتری بخورید.
وعده*های غذایی کوچک را در الویت قرار دهید.
زمانی را برای خوب جویدن غذا اختصاص دهید.
از نوشابه*های گازدار و آب جو پرهیز کنید.
حبوبات را به مدت طولانی خیس کنید و بپزید.
بعد از غذا یک ربع راه بروید.
بعد از غذا دم کرده* (بابونه، نعناع، رازیانه) بنوشید.
از داروساز مشورت بگیرید:
داروهایی برای کاهش نفخ و گاز وجود دارند که بدون نسخه هم به فروش می*رسند، مانند کربن فعال، سیمتکُن، … .
برای درمان یبوست، مصرف فیبرهای غذایی را افزایش دهید، البته این افزایش باید به تدریج و به مرور زمان باشد تا روده به آن عادت کند.
در صورت ناراحتی*های شدید و یا علائم بیماری، با پزشک تان مشورت کنید.
مهم*ترین غذاهایی که باعث ایجاد نفخ و باد می*شوند:
غذاهای چرب (گوشت خوک، چیپس، شکلات، …)
آب جو و نوشابه*های گازدار
غلاتی مانند گندم، برنج و جو که تصفیه و شیرین شده باشند
سبزیجات خام
میوه*ها (اکثر میوه*ها خصوصاً زردآلو و موز)
سبزیجات خانوادۀ کلم*ها (بروکلی، کلم سبز، گل کلم، کلم چینی، کلم بروکسل)
حبوبات (لوبیا، عدس، نخود … )
پیاز
نان سفید
سیب زمینی
نخود فرنگی
مصرف لبنیات در حجم زیاد و در مدت کوتاه
تجمع گازها
در مراحل پایانی گوارش، هنگامی که موادغذایی به رودۀ بزرگ یا کولون می*رسند، براساس فرآیند طبیعی تخمیر باکتریایی، گازهایی تولید می*شوند. تجمع این گازهای روده*ای می*تواند باعث ایجاد نفخ، باد و ورم بشود. برخی پدیده*ها باعث بروز این مشکلات می*شوند.
برخی موادغذایی بیشتر از بقیه گاز تولید می*کنند
این موادغذایی حاوی قند، هیدرات*های کربن (قندهای ملایم) و فیبرهای غذایی هستند. مصرف مقدار زیاد محصولات لبنی در کوتاه مدت ممکن است باعث تولید گاز و ایجاد نفخ شود. کسانی که برای مدت زیادی (چندین ماه) از محصولات لبنی استفاده نکرده*اند، عدم تحمل در برابر لاکتوز، در آنها ممکن است به صورت نفخ و تورم بروز پیدا کند. شایان ذکر است که غذای زیاد و چرب نیز روند هضم شدن غذا را مشکل می*کند و می*تواند باعث بروز ناراحتی شود زیرا این غذاها فعالیت روده را کند می*کنند.
یبوست، آئروفاژی و برخی بیماری*های کبدی و روده*ای
در زمان یبوست، مدفوع جمع شده در رودۀ بزرگ فرآیند تخمیر باکتریایی و در نتیجه تولید گازها را افزایش می*دهد. آئروفاژی نیز منشأ بروز نفخ و باد است. برخی بیماری*های کبدی و روده*ای مستعد به همراه داشتن افزایش حجم روده (سرطان، بیماری*های کرُن) هستند، به حدی که سیروز کبدی ممکن است باعث جمع شدن آب در شکم شوند.
چند توصیه
درمان معجزه آسایی برای این مشکلات وجود ندارد اما می*توان بر علائم آنها مسلط شد. در اینجا چند توصیۀ بسیار ساده ارائه می*شود که می*توانند مشکلات تورم روده*ای را بهبود بخشند.
غذاهایی کمتر و با چربی*های کمتری بخورید.
وعده*های غذایی کوچک را در الویت قرار دهید.
زمانی را برای خوب جویدن غذا اختصاص دهید.
از نوشابه*های گازدار و آب جو پرهیز کنید.
حبوبات را به مدت طولانی خیس کنید و بپزید.
بعد از غذا یک ربع راه بروید.
بعد از غذا دم کرده* (بابونه، نعناع، رازیانه) بنوشید.
از داروساز مشورت بگیرید:
داروهایی برای کاهش نفخ و گاز وجود دارند که بدون نسخه هم به فروش می*رسند، مانند کربن فعال، سیمتکُن، … .
برای درمان یبوست، مصرف فیبرهای غذایی را افزایش دهید، البته این افزایش باید به تدریج و به مرور زمان باشد تا روده به آن عادت کند.
در صورت ناراحتی*های شدید و یا علائم بیماری، با پزشک تان مشورت کنید.
مهم*ترین غذاهایی که باعث ایجاد نفخ و باد می*شوند:
غذاهای چرب (گوشت خوک، چیپس، شکلات، …)
آب جو و نوشابه*های گازدار
غلاتی مانند گندم، برنج و جو که تصفیه و شیرین شده باشند
سبزیجات خام
میوه*ها (اکثر میوه*ها خصوصاً زردآلو و موز)
سبزیجات خانوادۀ کلم*ها (بروکلی، کلم سبز، گل کلم، کلم چینی، کلم بروکسل)
حبوبات (لوبیا، عدس، نخود … )
پیاز
نان سفید
سیب زمینی
نخود فرنگی
مصرف لبنیات در حجم زیاد و در مدت کوتاه