Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

گیاه کاسنی

اطلاعات موضوع

Kategori Adı گياهان دارويي
Konu Başlığı گیاه کاسنی
نویسنده موضوع v!olet
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan v!olet

v!olet

مــدیـر بـازنشـسـتـه
تاریخ ثبت‌نام
Jun 26, 2013
ارسالی‌ها
1,388
پسندها
192
امتیازها
0
محل سکونت
تو قلب عشقم
وب سایت
www.biya2forum.com
تخصص
...
دل نوشته
نیستی خودت کنارم و صدات همش تو گوشمه
بهترین اخلاقم
...
مدل گوشی
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
برند گوشی
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه
جنسیت
نوع آنتی ویروس
ماه تولد

اعتبار :






نام علمی: Cichorium intybus L


گیاهی است از راسته گل مینا (Asterales) تیره گل ستاره ای ها (Asteraceae) از سرده کاسنی ها (Cichorium). از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است.

کاسنی، گیاهی علفی است که ارتفاع آن به طور متوسط به یک متر می رسد؛ دارای ریشه های قوی و نسبتاً طویل می باشد. بر روی برگ ها، بریدگی های عمیقی وجود دارد که در قسمت انتهایی شبیه به مثلث می شوند. گل های آبی رنگ بسیار زیبایی دارد. عمر این گیاه با توجه به شرایط زندگی، یک ساله، دوساله یا چند ساله می باشد. کاسنی در نواحی نسبتاً مرطوب، با ارتفاع کم رشد می کند و بومی نواحی اروپا، هندوستان و مصر می باشد. البته گسترش آن در دنیا زیاد است و در نقاط دیگر از جمله آسیا، آفریقا و قسمت هایی از آمریکا هم می روید.

کاسنی، در نقاط مختلف ایران به طور خودرو وجود دارد. قسمت های مورد استفاده ی آن، ریشه و برگ ها ی آن می باشد. البته ممکن است به غیر از برگ ها از سایر قسمت های هوایی گیاه نیز استفاده شود.

کاسنی به نام عمومی CHICORY در جهان معروف می باشد و نقاط اصلی رویش آن در ایران شامل نواحی کم ارتفاع البرز، قزوین، رشت، اطراف تهران، کرج، آذربایجان، رودبار، ارومیه، لاهیجان، بلوچستان، بجنورد، مشهد، فریمان و بسیاری از نقاط دیگر می باشند.


دو گونه آن مورد استفاده قرار می گیرد یکیسیکوریوماندیوومیا کاسنی فری و دیگریسیکوریومانتیموسیا کاسنی وحشی. این دو نوع کاسنی از نظر رنگ و طرز مصرف متفاوتبوده ولی هر دو گیاهی دو ساله هستند که در سال اول تولید برگ یا ریشه ضخیم نموده ودر سال دوم گل کرده و بذر می دهند. اگر بذر انواع کانی زود کاشته شود در همان سالاول بذر خواهند داد و برگ و ریشه آنها برای مصرف به عنوان سبزی قابل استفاده نخواهدبود.


کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل های آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به صورت گیاه خودروی کنار جاده ای درآمده است. منشا اصلی این گیاه اروپای مركزی ، مناطق غربی و مركزی آسیا و شمال افریقا است و پراكندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شمال ایران ، آذربایجان و مناطق كوهستانی خراسان دارد . به آب و هوای خنك ، آفتابی یا كمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان راتحمل نمی كند .



خواص داروئی :



1) ترکیبات محلول در آب کاسنی، خاصیت مسکن دارند و بعضی از قندهای موجود در آن (اولیگوساکاریدها OLIGOSACHARIDES) دارای خاصیت افرایش میکروب های مفید و کاهش باکتری های بیماری زا در روده می باشند. مطالعات جدید نشان می دهند که برخی ترکیبات موجود در کاسنی، در مشکلاتی از جمله یبوست ، اسهال های میکروبی، سرطان و بیماری های قلبی- عروقی، می توانند موثر واقع گردند.
همچنین طبق مطالعات انجام شده بر حیوانات آزمایشگاهی، مواد موثر کاسنی می توانند از سرطان روده جلوگیری کند. از دیگر اثرات مفید کاسنی، حفاظت کبد در برابر سموم کبدی است و این اثر با ماده ای به نام تتراکلروکربن(CARBONTETRACHOLORIDE) به اثبات رسیده است.
2) عصاره ی الکلی ریشه ی کاسنی، اثرات ضد ورم و ضد التهابی نیز دارد.
3) از دیگر اثرات کاسنی، اشتها آوری و خاصیت ضد ترش کردن معده را می توان نام برد.
4) قلب، كبد و كلیه را فعال می كند.
5) كاسنی مسكن عطش و حرارت درونی است.
6) كاسنی در درمان التهابات معده و پاك كردن مجاری ادراری، مؤثر است.
7) اگر آب پخته كاسنی را با سكنجبین میل كنید بهترین داروی تب های طولانی و مداوم است.
8) مالیدن آب كاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.
9) غرغره آب كاسنی با فلوس برای درد گلو، ورم و سوزش گلو مفید است. فرمول مذكور برای درمان ورم حلق (لارنژیت) و تورم مفصلی نافع است.
10) مصرف تخم كاسنی، كمی با حالت تهوع همراه است كه باید در آن سكنجبین اضافه كنید.
11) ریشه كاسنی در باز كردن و روان شدن اخلاط بسیار مؤثر است.
12) ریشه كاسنی، مجاری گوارشی را پاك می كند و بهترین تصفیه كننده خون است. ریشه كاسنی در از بین بردن ورم احشا خیلی مؤثر است.
13) ریشه كاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شكم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است.
14) ریشه كاسنی برای تقویت معده، زیاد كردن ادرار و رفع درد مفاصل و ضد یرقان مفید است.
15) عرق كاسنی كه از گیاه تازه كاسنی گرفته شده باشد برای خنكی به كار می رود.
16) برگ های كاسنی دارای املاح پتاس است و جوشانده آن برای تصفیه خون، تقویت معده و اعضا به كار می رود.
17) كاسنی انواع مختلف دارد كه ریشه و برگ های آن در پزشكی، در بهبود تب ها، یرقان (زردی) و انسداد مجاری صفراوی مفید است.
18) تمام قسمت های كاسنی مخصوصاً ریشه و برگ آن، محرك صفرا است و به عمل هضم كمك می كند و اثر آن در نارسایی های كبدی، قولنج های كبدی و ناراحتی های صفراوی بارز است.
19) كاسنی در ازدیاد نطفه و زیبایی چهره كودك تازه متولد مفید است.
20) كاسنی انسان را از ابتلا به قولنج نگه می دارد.
21) كاسنی، توان و نیروهای بدنی را تجدید می كند. كاسنی در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است.
22) برگ كاسنی، دارای مقداری ویتامین«ث» است و لذا در حفظ جوانی مؤثر است. برگ كاسنی، زهر طحال را از بین می برد و كیسه صفرا، یرقان و دردهای معده و كبدی را معالجه می كند.

مضرات:


گیاه کاسنی، مانند سایر گیاهان ممکن است عوارض محدودی ایجاد نماید. این عوارض شامل ایجاد حساسیت های پوستی و ایجاد درماتیت می باشد که این امر به ترکیبات لاکتونی آن مربوط است.
همچنین بر اساس مطالعه ای، ریشه ی گیاه کاسنی می تواند بعضی قارچ کش ها را جذب نماید که در این صورت باعث سمیت می شود. البته موارد مذکور بسیار محدود می باشند، ولی نباید آنها را از نظر دور داشت.

مصرف کاسنی از زمان قدیم و حداقل از قبل میلاد مسیح مرسوم بوده است. از جمله مصارف مهم این گیاه که از قدیم نیز رواج داشته، مصرف آن به عنوان مقوی کبد و کاربرد آن در بیماری های کبدی بوده است.امروزه نیز یکی از مصارف مهم آن در مشکلات کبدی است. همچنین اثراتی از جمله مقوی معده، مدر(ادرار آور)، تصفیه کننده ی خون، صفرا بر، تب بر، اشتها آور، درمان نقرس ، کمک در درمان رماتیسم، دفع رسوبات ادراری و رفع کم خونی برای آن قائل می باشند که البته این موارد در حال تحقیق بوده و در آینده*ای نه چندان دور موارد درمانی قطعی و جدیدی برای آنها پیش بینی می شود.



نحوه مصرف :


15- 8 گرم از برگ های تازه یا خشک را در یک لیتر آب، به مدت یک ربع ساعت دم می کنند. سپس مخلوط به دست آمده را از صافی عبور می دهند. یک لیوان از این دم کرده را قبل از هر وعده ی غذایی می توان میل کرد یا جوشانده ی آن را به همین روش (15- 8 گرم برگ گیاه، در یک لیتر آب به مدت 5 دقیقه جوشیده شود) مورد استفاده قرار می دهند.
در صورتی که از ریشه ی کاسنی استفاده شود(دم کرده یا جوشانده)، 20- 15 گرم ریشه ی له شده در یک لیتر آب، مانند روش قبل تهیه و مصرف می شود.
در گذشته، سالاد برگ تازه ی کاسنی را مقوی معده می دانسته اند و هنوز هم در بعضی نقاط دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.




 
بالا پایین