Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

کشف بخار آب در جو سیاره مشتری داغ

  • نویسنده موضوع Swan
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı نجوم (اخترشناسی)
Konu Başlığı کشف بخار آب در جو سیاره مشتری داغ
نویسنده موضوع Swan
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan Swan

Swan

مدیر کل انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Sep 30, 2013
ارسالی‌ها
523
پسندها
2,000
امتیازها
93
تخصص
Nurse
جنسیت

اعتبار :

محققان موسسه فناوری کالیفرنیا (کالتک) با استفاده از داده*های جمع*آوری*شده در رصدخانه دبلیو. ام. کک هاوایی، موفق به کشف بخار آب در جو سیاره*ای موسوم به «مشتری داغ» (سیاره*ای که بیش از حد معمول به ستاره میزبانش نزدیک است) شدند.


تکنیک طراحی*شده در این مطالعه دیدگاه جدیدی را درباره تعداد سیارات آبی مانند زمین، در جهان ارائه می*دهد.
دانشمندان پیش*تر بخار آب را روی سیارات دیگر کشف کرده*اند اما این موفقیت*ها تحت شرایط بسیار خاص و پیچیده عملی شده بودند.
با این حال، محققان حاضر در این پروژه با الهام از کشف اخیر منوکسیدکربن در سیاره فراخورشیدی tau Boo b (موسوم به مشتری داغ) به دنبال شناسایی آب به شیوه*ای مشابه بودند. جرم این سیاره، چهار برابر مشتری است و این امر آن را به یک غول گازی تبدیل کرده است.
شیوه به کار رفته در کشف منوکسیدکربن از تکنیک «سرعت شعاعی» (RV) برای شناسایی سیارات فراخورشیدی غیرانتقالی (non-transiting) استفاده می*کند. این تکینک عموما درباره ناحیه مرئی منشور که چشم انسان به آن حساس است، به کار می*رود. با استفاده از «اثر داپلر»، تکنیک RV حرکت یک ستاره را به دلیل کشش گرانشی سیاره همراه تعیین می*کند. این ستاره مخالف حرکت مداری سیاره و تغییر ویژگی*های ستاره*ای موجود در طول موج حرکت می*کند.

تیم علمی تکنیک RV را به مادون*قرمز با هدف تعیین مدار خود tau Boo حول ستاره*اش بسط داد و تحلیل بیشتر شیفت*های نوری را از طریق طیف*سنجی (تحلیل منشور نور) به آن افزود. چون هر مولکولی طول موج مختلفی از نور را ارسال می*کند، این اثرانگشت نوری منحصر*به*فرد به محققان امکان تحلیل مولکول*هایی را می*دهد که جو سیاره را تشکیل می*دهند.
با استفاده از داده*هایی که با ابزار NIRSPEC در رصدخانه دبلیو. ام کک جمع*آوری شده بود، محققان توانستند اثرانگشت مولکولی آب را با منشور نوری گسیل*شده توسط سیاره مورد مطالعه مقایسه کنند و دریافتند که این جو حاوی بخار آب است.
جزئیات این مطالعه در The Astrophysical Journal Letters منتشر شد.
 
بالا پایین