Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

بيماري ديابت قند خون بالا

اطلاعات موضوع

Kategori Adı دیابت
Konu Başlığı بيماري ديابت قند خون بالا
نویسنده موضوع parivash
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan parivash

parivash

مـدیـر ارشـد انجمـن
تاریخ ثبت‌نام
Feb 1, 2014
ارسالی‌ها
1,664
پسندها
1,287
امتیازها
113
محل سکونت
شیــــــــراز
دل نوشته
فقط یه ابــــانی میتونـــه با وجود قلـب شکستش، همه ی قلبای شکستــه رو آروم کنه...
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه

اعتبار :

بيماري ديابت قند خون بالا
بيماري قند يا ديابت يكي از شايعترين بيماري*هاي متابوليكي است. علامت مشخصه آن ميزان قند خون بالاي 120 ميلي*گرم در دسي ليتر در حالت ناشتا است و از ديگر نشانه*هاي آن پرخوري و پرنوشي است.ديابت در اثر كاهش توليد انسولين در بدن يا كم شدن اثر انسولين در سوخت و ساز مواد قندي حاصل مي*شود (انسولين باعث مي*شود قند يا مهمترين منبع انرژي در بدن مورد استفاده قرار گيرد كه در لوزالمعده توليد مي*شود). در حال حاضر بيش از 150 ميليون نفر در دنيا مبتلا به اين بيماري هستند كه متأسفانه در كشور ما نيز شيوع بالائي دارد و اصولاً به دو صورت بيماران ديابتي نوع 1 و ديابتي نوع 2 ديده مي*شود.ديابت نوع 1 (وابسته به انسولين) معمولاً قبل از 30 سالگي ظاهر مي*شود و علت آن فقدان يا كمبود انسولين مي*باشد، اكثر اين بيماران لاغر مي*باشند و نياز به تزريق انسولين دارند. ديابت نوع 2 (غير وابسه به انسولين) معمولاً در بزرگسالي (سنين بالاي 40 سال) ديده مي*شود. تقريباً 3/2 اشخاص چاق مي*باشند. در بروز ديابت نوع 2 عوامل متعددي چون اضافه وزن و چاقي (بخصوص چاقي داخل شكمي) عدم فعاليت بدني، سن بالاي 40 سال، رژيم غذايي نامناسب (غذاي پر كالري و غير مغذي) و وراثت نقش دارد.بيماري قند و رژيم غذايي دو مسئله كاملاً وابسته به هم هستند. در درمان ديابت رژيم غذايي از اهميت خاصي برخوردار است، بخصوص در بيماران دريابتي نوع 2 كه تقريباً 80 درصد آنان چاق مي*باشند، پس رژيم غذايي و ورزش يكي از درمان*هاي اصلي براي آنان به شمار مي*رود و داروي پايين آورنده قند خون به عنوان يك درمان كمكي (نه يك درمان اصلي) در كنار رژيم غذائي مناسب و ورزش به كار گرفته مي*شود. از اين رو بيماراني كه دچار فزوني وزن مي*باشند بايد از راه كاهش انرژي دريافتي و افزايش مصرف انرژي از ميزان بافت چربي اضافه بدن بكاهند؛ اشخاص ديابتي نوع 2 بايد بدانند كه حتي كاهش اندك وزن، كنترل قند خون آنان را بهتر كرده و همچنين ديگر مشكلات متابوليك آنان را نيز كاهش مي*دهد. گفتن اين نكته ضروري است كه ورزش به تنهائي نمي*تواند موجبات كاهش فراوان وزن شود مگر اينكه با كاهش انرژي دريافتي همراه باشد. كاهش انرژي دريافتي اگر به صورت اصولي و درست انجام شود با كاهش وتنظيم قند خون در ارتباط است.بيماران ديابتي نوع 2 براي كاهش انرژي دريافتی نياز به يك رژيم غذائي خاص و مناسب دارند؛ در واقع رژيم غذائي بيماران ديابتي نوع 2 بسيار شبيه افرادي است كه تحت رژيم لاغري هستند.

پس اشخاص ديابتي نوع 2 بايد به توصيه*هاي زير توجه داشته باشند تا بهتر بتوانند قند خون خود را كنترل نمايند:
1- براي جلوگيري از تغييرات قند خون، ترتيب مصرف مواد غذائي بصورت وعده اصلي و ميان وعده*ها رعايت شود؛ بيماران قندي به جاي سه بار غذا خوردن معمولي، همان مقدار غذا را در شش بار ميل نمايند. يعني انسولين كم براي سوزانيدن قند كمي كه در مقدار غذاي كم خورده شده وجود دارد، كافي باشد.
2- اگر قند خون بيمار كنترل نشده باشد قندهاي ساده از رژيم غذايي شخص به كلي حذف گردد.
3- ميزان فيبر دريافتي در آنان حدود 30 تا 40 گرم و بيشتر از نوع فيبر محلول باشد، از اين جهت مصرف حبوبات (مانند انواع لوبيا* و عدس)، سبزيجات (بخصوص پياز، سير، نخود فرنگي، كلم بروكلي، كرفس) و ميوه*جات كم شيرين (مانند كيوي، آلبالو، توت فرنگي) توصيه مي*شود كه ميوه*جات و سبزيجات علاوه برداشتن فيبر حاوي مقدار زيادي عوامل آنتي اكسيداني مانند ويتامين e ، ويتامين c ، بتاكاروتن (پيش ساز ويتامين a) و عناصر مغذي گوناگون هستند كه مصرف آنها براي بيماران قندي ضرورت دارد.
4- بين 50 تا 60 درصد كل كالري روزانه از كربوهيدرات ها باشد كه بهترين نوع كربوهيدرات ها، غذاهاي نشاسته*اي پرفيبر است (قند موجود در غذاهاي خورده شده با فيبر زياد خيلي به كندي جذب روده*ها مي*شود) كه در نان*هاي سبوس*دار (مانند جو، سنگك) و غلات كامل يافت مي*شود.
5- بيماراني كه در كنار رژيم غذايي قرص نيز مصرف مي*كنند براي جلوگيري از پايين افتادن قند خون، قبل از خواب يك ميان وعده (مثلاً 1 عدد ميوه) مصرف نمايند.
6- تا حد امكان از گوشت سفيد مثل ماهي بجاي گوشت قرمز استفاده نمايند.
7- مقدار دريافت نمك را در سطح پائين نگه دارند.
8- مصرف چربي*هاي غذائي باید بصورت كنترل شده و به مقدار كم باشد تا كمتر دچار بيماري*هاي قلبي – عروقي شوند.
9- در كل روز*هاي هفته همراه با رژيم غذايي مناسب، بعد از صرف غذا ورزش متوسط يا سبك انجام شود. بطور كلي 30 دقيقه پياده روي با سرعت متوسط بعد از صرف غذا قند خون را تنظيم مي*كند.
10- استرس، اضطراب و فشار روحي را در خود كاهش دهند، كمي آرامش فكري و استراحت داشته باشند، چون پژوهشهاي اخير دانشمندان حاكي از آن است كه يك استراحت ده دقيقه*اي بعد از وقت صبحانه يا ناهار دركاهش قند خون اشخاص ديابتي مؤثر مي*باشد.
 
بالا پایین