Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

سدگتوند عامل اصلی شوری آب کارون نیست/ حتی اگر آب مقطر هم از سد گتوند رها شود، ec آب در اهواز حداقل به 1500 و در آبادان ب

اطلاعات موضوع

Kategori Adı اخبار استانها
Konu Başlığı سدگتوند عامل اصلی شوری آب کارون نیست\/ حتی اگر آب مقطر هم از سد گتوند رها شود، ec آب در اهواز حداقل به 1500 و در آبادان ب
نویسنده موضوع Amirhoo3in
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan Amirhoo3in

Amirhoo3in

مــدیـر بـازنشـسـتـه
تاریخ ثبت‌نام
Dec 27, 2013
ارسالی‌ها
1,083
پسندها
913
امتیازها
113
محل سکونت
ساحل کارون
دل نوشته
زندگی آبراهی است به نام وفا,میریزد توی جویی به نام صفا,میرود به رودی به نام عشق,میریزد به دریایی به نام وداع:(
مدل گوشی
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه

اعتبار :

مدير امور سد و نيروگاه و تاسيسات زيربنايي شركت مهندسي مشاور مهاب قدس، مطرح كردن سد گتوند به عنوان مهمترين عامل كاهش كيفيت آب رودخانه كارون را ناشي از عدم اطلاع كافي از كيفيت آب خروجي این سد از زمان آبگيري تاكنون دانست.

ناصر كامجو اظهارکرد: مطرح کنندگان این موضوعات به دنبال ایجاد زمینه‌ای برای تصميم‌گيري‌هاي اشتباه در توسعه كشت و صنعت‌هاي نيشكر به خصوص بعد از مقطع اهواز و يا شانه خالي كردن از شناسايي عوامل اثرگذار واقعي در کیفیت آب کارون و ساماندهي رودخانه‌هاي كارون و دز هستند.



وی افزود: حتی اگر آب مقطر هم از سد گتوند در رودخانه كارون رها شود، میزان EC (هدايت الکتريکی آب که نشان دهنده ميزان املاح هادی موجود در آب است) آب در اهواز حداقل به 1500 ميكروموس و در آبادان به 2500 ميكروموس مي‌رسد و ميزان املاح هادی موجود آب در محدوده این شهرها همچنان زياد خواهد بود.

کامجو تصریح کرد: رودخانه كارون از ارتفاعات سلسله جبال زاگرس سرچشمه مي‌گيرد و يكي از پرآب‌ترين و طولاني‌ترين رودخانه‌هاي كشور محسوب مي‌شود. اين رودخانه اختلاف ارتفاعي بيش از 1000 متري از سرچشمه تا مصب دارد و اين عامل پتانسيلی بالقوه براي توليد انرژي برقابي (انرژي پاك) به حساب می‌آید.

وی عنوان کرد: رودخانه كارون در شهرستان شوشتر به دو شاخه‌ گرگر و شُطيط تقسيم می‌شود و مجددا" در 60 كيلومتري شمال شهر اهواز در محل بند قير بهم مي‌پيوندد و در همين محدوده جغرافيايي، رودخانه دز نيز به رودخانه كارون مي‌ريزد و رودخانه كارون بزرگ را تشكيل مي‌دهند.

کامجو ادامه داد: حدود 60 درصد آب جاري در رودخانه كارون بزرگ از رودخانه‌ي كارون و حدود 40 درصد آن از آب ورودي رودخانه دز تشكيل شده است، EC آب خروجي از نيروگاه سد شهيد عباسپور (كارون يك) حدود 500 ميكروموس و EC آب خروجي از نيروگاه سد مسجد سليمان بين 600 تا 800 ميكروموس در فصول مختلف سال است.

وی بیان کرد: بر اساس اطلاعات سازمان آب و برق خوزستان، ميانگين EC رودخانه كارون در محل سد تنظيمي گتوند قبل از احداث سد گتوند براي ماه‌ها و سال‌هاي (1376-1390) برابر 1102 ميكروموس بوده است.

مدير امور سد و نيروگاه و تاسيسات زيربنايي شركت مهندسي مشاور مهاب قدس گفت: رودخانه‌ها و چشمه‌هايي از پايين دست سد مسجد سليمان تا مقطع سد گتوند، وارد رودخانه كارون مي‌شود كه به‌ طور ميانگين داراي دبي حدود 30 متر مكعب بر ثانيه با EC حدود 5000 ميكروموس بر سانتيمتر هستند و این منابع آبی، علت افزايش EC رودخانه كارون از محل سد مسجدسليمان تا سد تنظيمي گتوند به شمار می‌روند و بر اساس مطالعات انجام شده، انجام اقدامی عملي براي جلوگيري از ورود این چشمه‌ها و رودخانه‌ها به رودخانه كارون امكانپذير نیست.

كامجو اظهار کرد: ورود رودخانه شور دشت عقيلي و احداث حوضچه‌هاي پرورش ماهي به وسعت 17 هزار هكتار و آب برگشتي از آن‌ها به داخل رودخانه گرگر و همچنين ورود بخشي از فاضلاب‌هاي شهرستان شوشتر و روستاهاي اطراف رودخانه گرگر، علت افزايش EC رودخانه كارون از محل سد تنظيمي گتوند تا موقعيت بند قير بوده است. همچنين در شاخه رودخانه شطيط نيز ورود بخشي از فاضلاب شهرستان شوشتر و حدود 30 درصد آب برگشتي از كشت و صنعت نيشكر كارون موجب افزايش حدود 600 واحد EC از سد تنظيمي گتوند تا محل بند قير شده است.

وی بیان کرد:EC آب رودخانه دز در محل سد تنظيمي علي‌كله دزفول در بالادست این شهرستان حدود 500 تا 400 ميكروموس بر سانتيمتر بوده است که متاسفانه EC آب رودخانه دز قبل از آن‌كه در محل بند قير وارد رودخانه كارون شود، به 4 تا 7 برابر EC خود در محل سد تنظيمي علي‌كله می‌رسد و مهمترين منبع اثرگذار روي كيفيت آب رودخانه كارون بزرگ تا زير پل ششم اهواز و آبادان قلمداد می‌شود.

کامجو تصریح کرد: همچنین علت افزايش EC آب رودخانه دز، ورود فاضلاب‌هاي شهرهاي دزفول، شوش و به ويژه آب برگشتي از كشت و صنعت‌هاي نيشكر واحد امام‌ خميني (ره)، ميان‌آب، ‌هفت تپه و 70 درصد كشت و صنعت كارون بوده است.

مدير امور سد و نيروگاه و تاسيسات زيربنايي شركت مهندسي مشاور مهاب قدس اظهار کرد: علت افزاش EC آب از اهواز تا آبادان نيز عمدتا فاضلاب شهري اهواز و آب‌هاي برگشتي كشت و صنعت‌هاي نيشكر واحد دعبل خزايي، فارابي، ‌سلمان فارسي، ‌امير كبير و ميرزا كوچك‌خان است که متاسفانه قبل از احداث، در روند توسعه كشت و صنعت‌هاي حد فاصل اهواز تا آبادان مطالعه كافي انجام نشده است.

وی افزود: با توجه به اين واقعيت ساماندهي رودخانه كارون از محل سد تنظيمي گتوند و دزفول تا آبادان به منظور ارتقاء كيفيت آب رودخانه كارون بزرگ يك ضرورت اجتناب‌ناپذير است که تاكنون هيچ‌گونه اقدامي در اين خصوص انجام نشده است.
 
بالا پایین