Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

کیک عسلی آبدار.....مناسب برای فنیل کتونوری

  • نویسنده موضوع sting
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı شيريني و كيك
Konu Başlığı کیک عسلی آبدار.....مناسب برای فنیل کتونوری
نویسنده موضوع sting
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan sting

sting

معـاون ارشـد انجمـن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 26, 2013
ارسالی‌ها
27,708
پسندها
5,661
امتیازها
113
محل سکونت
تهـــــــــــران
وب سایت
www.biya2forum.com
تخصص
کیسه بوکس
دل نوشته
اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
بهترین اخلاقم
نــــدارم
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه

اعتبار :

فنیل کتونوری بیماری ارثی است که در اثر نقص بدن در فرآوری اسید آمینه ای به نام فنیل آلانین بوجود می آید. سید های آمینه ضروری آنهایی هستند که در بدن نمیتوانند ساخته شوند و حتما باید از طریق رژیم غذایی دریافت گردند.فنیل آلانین از جمله این اسیدهای آمینه ضروری است.
در بیماری فنیل کتونوری، بدن در ساخت آنزیمی بنام فنیل آلانین هیدروکسیلاز که مسئول تبدیل فنیل آلانین به تیروزین است،نقص دارد.در نتیجه فنیل آلانین در خون و بافت های بدن تجمع پیدا میکند. مقادیر بالای فنیل آلانین و متابولیت های آن در خون سمی محسوب شده و در درازمدت منجر به عقب افتادگی ذهنی ، تشنج ومشکلات عصبی میشود.
بیماران مبتلا به فنیل کتونوری تا پایان عمر باید از رژیم بسیار محدود از فنیل آلانین تبعیت کنند.این رژیم حاوی مواد غذایی طبیعی است که محدود از فنیل آلانین هستند و میزان پروتئین این رژیم نیز محدود است.مواد غذایی آماده نیز در بازار موجودند که فرمولاسیون بدون فنیل آلانین دارند.این رژیم باید قبل از هفته چهارم زندگی شروع شود تا از عوارض بیماری جلوگیری کند.از شیر مادر هم از آنجایی که حاوی فنیل آلانین است باید اجتناب کرد.

تبعیت از این رژیم دربزرگسالان بسیار دشوار است چرا که اکثر مواد غذایی طبیعی حاوی فنیل آلانین میباشد، برای مثال شیر و محصولات لبنی،گوشت،ماهی،مرغ،تخم مرغ،لوبیا و مغزیجات حاوی مقادیربسیار بالای فنیل آلانین هستند و باید از رژیم غذایی حذف شوند.میوه ها ،سبزیها و نان ها نیز حاوی فنیل آلانین هستند اما از آنجایی که مقدار فنیل آلانین انها کم است مقادیر مشخص از آنها میتوانند در رژیم غذایی گنجانده شوند.
از طرفی غذاهای آماده در بازار که محدود از فنیل آلانین هستند و حاوی مواد مغذی ضروری همچون تیروزین نیز میباشند،قیمت بالایی دارند و تهیه آنها برای همه بیماران مشکل است.


حالا این کیک بویژه چون تخم مرغ هم نداره برای این افراد میتونه مفید باشه


مواد لازم :

******************************

آب ولرم : 1 پیمانه یا 250 میلی لیتر

عسل : دو قاشق سوپخوری

شکر : 1 پیمانه

روغن مایع : نصف پیمانه

آرد : 300 گرم

نمک : یک پنسه

وانیل : یک چهارم قاشق چایخوری

جوش شیرین : یک و نیم قاشق چایخوری



طرز تهیه :

*********************************
در ظرفی آب ولرم +عسل + شکر +نمک +روغن مایع را با هم مخلوط کمی با همزن دستی بزنید تا یکدست شوند .



آرد و وانیل و جوش شیرین را با هم مخلوط و روی مواد بالا الک کنید با هزن دستی آهسته آرد را به خورد مواد دهید تا یکدست شوند . خمیر کیک نه خیلی شل باید باشه نه خیلی سفت
در آخر می تونید کشمش و گردو و یا شکلات چیپسی را اضافه کرده و کمی هم بزنید .




ته قالب 22 تا 23 سانت را کاغذ روغنی انداخته و کمی با روغن مایع روی کاغذ روغنی و لبه قالب رو چرب و آرد پاشي کنید و مواد کیک را داخل قالب ریخته و در فر از قبل گرم شده به مدت 45 دقیقه با حرارت 185 درجه سانتیگراد کیک را بپزید . در اواسط پخت رنگ کیک کاملا برگشته و از رنگ سفید به رنگ قهو ای زیبا در میاید .





نمی دونم تا حالا با دستور کیکهایی که بدون تخم مرغ درست می شن برخوردین یا درست کردین من از اون مدل ادمایی هستم که به بعضی کیکها نظر مثبتی ندارم یکیش کیکهایی که بدون تخم مرغ درست میشن ولی از وقتی این رسپی رو دیدم عاشق رنگ و لعابش شدم و خیلی دوست داشتم امتحانش کنم بر خلاف انتظارم کیک بدون تخم مرغ ما خیلی خیلی سریع آماده میشه در حد 5 دقیقه مواد خیلی دم دستی داره و به صرفه و در عین حال کیک کاملا لطیفی بدست میاد که در عین حال رنگ کیک کاملا قهوه ای یکدست میشه از طعمش هم منصفاه بگم انتظار نداشتم کیک بدون تخم مرغ اینقدر خوشمزه باشه کیک در عین حالیکه ساده است ولی طعمش عالیه بطوریکه من برای خانواده به خاطر سریع درست شدنش دو بار درست کردم و همش خورده شد
خوب بعد از این مقدمه چینی بریم سر وقت دستور کیک


کیک عسلی آبدار

( ترجمه - ويرايش و اجرا : معصومه يوسفيان : مهرانه)
مواد لازم :

******************************

آب ولرم : 1 پیمانه یا 250 میلی لیتر

عسل : دو قاشق سوپخوری

شکر : 1 پیمانه

روغن مایع : نصف پیمانه

آرد : 300 گرم

نمک : یک پنسه

وانیل : یک چهارم قاشق چایخوری

جوش شیرین : یک و نیم قاشق چایخوری

کشمش یا گردو یا شکلات چیپسی مقداری

طرز تهیه :

*********************************
در ظرفی آب ولرم +عسل + شکر +نمک +روغن مایع را با هم مخلوط کمی با همزن دستی بزنید تا یکدست شوند .



آرد و وانیل و جوش شیرین را با هم مخلوط و روی مواد بالا الک کنید با هزن دستی آهسته آرد را به خورد مواد دهید تا یکدست شوند . خمیر کیک نه خیلی شل باید باشه نه خیلی سفت
در آخر می تونید کشمش و گردو و یا شکلات چیپسی را اضافه کرده و کمی هم بزنید .



ته قالب 22 تا 23 سانت را کاغذ روغنی انداخته و کمی با روغن مایع روی کاغذ روغنی و لبه قالب رو چرب و آرد پاشي کنید و مواد کیک را داخل قالب ریخته و در فر از قبل گرم شده به مدت 45 دقیقه با حرارت 185 درجه سانتیگراد کیک را بپزید . در اواسط پخت رنگ کیک کاملا برگشته و از رنگ سفید به رنگ قهو ای زیبا در میاید .



می توانید این کیک را به صورت مافین هم بپزید در قالب مافین کاغذ روغنی انداخته و از مایع کیک داخل مافین تا دو سوم مواد کیک پر کرده و بصورت مافین بپزید .




 
بالا پایین