sting
معـاون ارشـد انجمـن
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 27,708
- پسندها
- 5,661
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهـــــــــــران
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- کیسه بوکس
- دل نوشته
- اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
- بهترین اخلاقم
- نــــدارم
اعتبار :
مربا به ۲ شکل مارمالاد و مرباهایی که تکه*های میوه در آن*ها دیده می*شود، وجود دارد. البته مارمالادها نیز ۲ نوع شفاف و کدر (در واقع پوره هر آنچه مربای آن به دست می*آید، در مرباست) دارند.
«مارمالاد» یک واژه انگلیسی است که مردم این کشور نیز مرباخورهای قهاری هستند. البته بهترین مرباهای دنیا در کشورهای سوییس، آلمان و انگلستان تولید می*شود و مردم این کشورها در کنار برخی از غذاهای خاصشان،* مربا میل می*کنند.برای طبخ مربا، ۷ نکته کلیدی وجود دارد :
۱ - از هر قابلمه*ای می*توانید برای پخت مربا استفاده کنید فقط قبل از شروع، لازم است مقداری آب در آن بجوشانید و خالی کنید. سپس قابلمه را خالی روی اجاق بگذارید تا آبش کاملاً تبخیر شود سپس آن را از روی حرارت بردارید تا سرد شود و سپس مراحل پخت مربا را آغاز کنید. به این ترتیب قابلمه شما از هر آلودگی عاری بوده و امکان فساد مربایتان به حداقل ممکن می*رسد. یادتان باشد که درب قابلمه حتماً فلزی باشد و از قابلمه*هایی که درب آن*ها شیشه*ای است، استفاده نکنید. این کار در بهبود کیفیت مربای پخته شده موثر است.
۲ – برای هم زدن و ریختن مربا در ظروف دیگر، بهتر است از قاشق چوبی یا استیل استفاده کنید. این قاشق هم حتماً باید تمیز و خشک باشد زیرا در غیر این صورت مربا کپک خواهد زد.
۳ - مربا را در ظروف شیشه*ای که از قبل مدتی در آب جوش قرار داده شده*اند، بریزید. البته بعد از مرحله جوشاندن ظروف، بهتر است آن*ها را در سینی فر به مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی*گراد قرار دهید تا عاری از هر میکروبی شوند و امکان کپک زدن مربا به حداقل برسد.
۴ - برای شیرین کردن مربا می*توانید به جای شکر سفید، از شکر قهوه*ای استفاده کنید. شیره خرما، توت و ریختن میوه*های شیرینی مانند انواع توت در مربای توت*فرنگی یا انبه در مربایی مانند مربای پرتقال، طعم شیرینی به آن خواهد داد. یادتان باشد ریختن شکر زیادی در مربا، باعث شکرک زدن آن می*شود، بنابراین به مقدار شکری که در مربا می*ریزید، دقت کنید.
۵ - وقتی مربا پخته شد، آن را در ظروفی که می*خواهید مربا را در آن نگهداری کنید، بریزید و توجه داشته باشید که ظرف کاملاً پر شود. سپس در ظروف را بگذارید و آن*ها را برعکس کنید تا هوا خارج و در آن محکم بسته شود. بعد از خنک شدن، ظرف مربا را در یخچال بگذارید.
۶ - برای آنکه مربا کیفیت بهتری پیدا کند، بهتر است شکر را چند ساعت ( تقریباً ۱۰ ساعت ) با تکه*های میوه مخلوط کنید. به این مرحله «شکرپاش کردن» گفته می*شود که برای بسیاری از مرباها می*توان آن را انجام داد.
۷ - هرگز برای ترد شدن تکه*های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است.
اگر اضافه وزن دارید
بهتر است این مربا را کمتر بخورید زیرا مملو از قند است و باعث دریافت کالری می*شود. در صورت تمایل، می*توانید ۲ تا ۳ قاشق چای*خوری از این مربا را روی ۲ تا ۳ برش نان برشته سبوس*دار بریزید تا مقدار کالری دریافتیتان محدودتر شود.
اگر دیابت دارید
بهتر است مقدار مربایی که میل می*کنید، بسیار محدود باشد و با توصیه متخصص، مقداری از آن را میل کنید. البته نانی که همراه مربا میل می*کنید، بهتر است که نان جو باشد و برای تهیه مربا نیز از شکر قهوه*ای استفاده کنید.
اگر لاغر هستید
مربا را با ۲ تا ۳ قاشق مرباخوری خامه یا کره میل کنید و برش*های نانتان از آرد گندم کامل و تهیه شده از چند غله باشد. در ضمن، بهتر است آن را با یک لیوان شیر کاکائو میل کنید تا صبحانه*تان کالری بیشتری داشته باشد و به افزایش وزن شما کمک کند.منبع : salamat.ir