sara5280
کاربر انجمن

با توجه به تیزرها، خبرهای مختلف و شایعاتی که از همان ابتدا پیرامون سری گلکسی S23 شکل گرفت، میدانستیم در این نسل تمرکز سامسونگ عمدتا روی ارتقای کیفیت دوربین و تجربهی عکاسی و فیلمبرداری خواهد بود. این اتفاق هم افتاد. اما این امر لزوما به لطف استفاده از سنسورهای دوربین جدید محقق نشده، بلکه این شرکت کرهای با ارتقای پردازندهی این سری و تقویت پردازشگر هوش مصنوعی آن در این مسیر قدم برداشته است. البته مدل اولترا یک ارتقای محسوس از لحاظ سنسور داشته که در ادامه و در کنار تمام تفاوتهای دیگر به آنها هم اشاره خواهیم کرد.
مقایسه گلکسی S23 اولترا با S22 اولترا
از لحاظ طراحی، گلکسی S23 اولترا فرق زیادی با S22 اولترا ندارد. این دو گوشی تقریبا به یک اندازه طراحی شدهاند به این صورت که مقایسه گوشی S22 Ultra اس 23 با یکدیگر فقط با نگاه کردن عملا ممکن نخواهد بود. البته S23 اولترا اندکی عریضتر طراحی شده ولی اصلا این میزان محسوس نیست. گوریلا گلس ویکتوس ۲ هم که به عنوان محافظ صفحه نمایش روی S23 قرار گرفته با نگاه کردن چیز خاصی را به ما نمیفهماند اما قطعا از گوریلا گلس ویکتوس پلاس به کار رفته در S22 اولترا کیفیت بهتری خواهد داشت. از لحاظ کیفیت ساخت و کیفیت نمایشگر هم تفاوتی بین این مدل جدید و مدل نسل گذشته وجود ندارد.بیشتر بخوانید: علت پایین آمدن سرعت فلش مموری چیست ؟
در بخش سختافزار، بیشترین تفاوت را شاهد هستیم. گلکسی S22 اولترا به پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ مجهز شده بود که خود سامسونگ وظیفهی ساخت آن را بر عهده داشت. پردازندهای که در فشار سنگین آنقدر داغ میکرد که بخش بزرگی از توانایی خود را از دست میداد. اما اسنپدراگون ۸ نسل ۲ اگرچه به خودی خود پردازندهی بسیار بهتری از نسل قبل است اما سامسونگ از نسخهی قدرتمندتر آن در پرچمدارهای جدید خود استفاده کرده تا بدین ترتیب این گوشیها نه تنها از نسل قبل بلکه از پرچمدارهای مشابه و همردهی خود هم متمایز شوند. این پردازنده اکنون از یک گرافیک با ۵۰٪ عملکرد بهتر در مقایسه با نسل قبل بهره میبرد و قدرت پردازشی آن هم بین ۲۰ تا ۴۰٪ افزایش داشته است. علاوه بر اینها، به لطف تعبیهی پردازشگر عصبی شش هستهای، این تراشه در پردازشهای مربوط به هوش مصنوعی هم عملکرد حیرتانگیزی از خود به نمایش میگذارد.
مقایسه گلکسی S23 / S23 پلاس با S22 / S22 پلاس
گلکسی S23 و S22 (و مدل پلاس) از لحاظ طراحی کلی فرق خاصی با مدل قبل ندارند اما برخلاف مدل اولترا این بار تفاوت آنها با نگاه کردن کاملا واضح است چرا که مدلهای جدید دیگر هیچ ماژولی روی پنل پشتی ندارند و دوربینها به صورت عمودی از بالا تا پایین قرار گرفتهاند. از لحاظ اندازه هم هیچ تغییری بین این نسل و نسل قبل وجود ندارد اما میزان حواشی نسل جدید اندکی کمتر از قبل شده است که شاید خیلی محسوس نباشد. همچنین میزان روشنایی نمایشگر هم در هر سه مدل به ۱۷۵۰ نیت رسیده که این یعنی عملکرد مدل استاندارد و پلاس از این حیث مشابه S23 اولترا و به مراتب بهتر از S22 و S22 پلاس است.در رابطه با ارتقای پردازنده به صورت کامل در بالا صحبت کردهایم اما یک نکته که باید به آن اشاره داشته باشیم این است که سامسونگ خنککنندهی حرفهای و قدرتمند خود را فقط در گلکسی S23 اولترا تعبیه کرده و دو مدل استاندارد و پلاس همچنان از همان سیستم قدیمی برای خنکسازی پردازندهی خود استفاده میکنند که باید دید آیا در عمل این موضوع نتیجهی منفی در پی خواهد داشت یا خیر. نسل قبل که عملکرد خیلی خوبی در این زمینه نداشت که البته این موضوع به شکل قابل توجهی به پردازندهی نه چندان بهینهی آنها مربوط میشد.
بیشتر بخوانید: اندروید 13 ویژگی های پیشرفته ای برای مانیتورینگ اپ ها و کارکرد باتری دارد
یک ارتقای دیگر، حذف مدل ۱۲۸ گیگابایتی در S23 پلاس است در حالی که S22 پلاس از مدلی با این ظرفیت بهره میبرد. البته گلکسی S23 پلاس از این حیث هیچ تفاوتی با قبل ندارد اما در هر دوی این گوشیها نوع حافظهی داخلی از UFS 3.1 به UFS 4.0 ارتقا داشته است (به جز مدل ۱۲۸ گیگابایتی S23).
دوربین سلفی در دو مدل استاندارد و پلاس از ۱۰ مگاپیکسل در نسل قبل به ۱۲ مگاپیکسل ارتقا داشته که اندکی عمق میدان وسیعتری داشته و قادر است ویدیوهای +HDR10 با وضوح ۴K و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. همچنین سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه در حالت ۸K هم به این گوشیها اضافه شده است.
از لحاظ طول عمر باتری هم خوشبختانه شاهد ۲۰۰ میلیآمپر ساعت ظرفیت بیشتر هستیم که این قطعا روی عملکرد باتری در طول روز تأثیر میگذارد. چون در کنار پردازندهی کممصرف، این ارتقای محسوس به چشم خواهد آمد.
در نهایت هم باید به یک مورد مشترک اشاره کنیم که سری جدید از اندروید ۱۳ بهره میبرند در حالی که نسل گذشته به اندروید ۱۲ مجهز شده بود. این یعنی شما با گوشیهای جدید یک سال آپدیت نرمافزاری و امنیتی بیشتری دریافت خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: آیا از علائم خرابی پاور کامپیوتر اطلاعی دارید؟