v!olet
مــدیـر بـازنشـسـتـه
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 1,388
- پسندها
- 192
- امتیازها
- 0
- محل سکونت
- تو قلب عشقم
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- ...
- دل نوشته
- نیستی خودت کنارم و صدات همش تو گوشمه
- بهترین اخلاقم
- ...
اعتبار :
خرمالو؛ یک میوه*ی پاییزی پرطرفدار. مخصوص روزهای سرد. سرشار از ویتامین c و بتاکاروتن. تقویت*کننده*ی سیستم ایمنی بدن و با ارزش غذایی درخشان.
ننه سرما از راه می*رسد و دماغ*ها قرمز می*شوند، در عوض میوه*ای شیرین و گس نیز از راه می*رسد که محفل خانوادگی شب*های طولانی پاییز و زمستان را گرمِ گرم می*کند.
شبیه گوجه*فرنگی است، یک گوجه*فرنگی نارنجی*پوش. با همان پوست نازک و ظریف که وقتی گازش می*زنید لب و لوچه را جمع می*کند. بله خرمالو را می*گوییم. یک میوه*ی پاییزی پرطرفدار. مخصوص روزهای سرد. سرشار از ویتامین c و بتاکاروتن. تقویت*کننده*ی سیستم ایمنی بدن و با ارزش غذایی درخشان.
اگرچه نارس آن گس است و چندان قابل خوردن نیست اما اگر صبر کنید تا حسابی برسد بسیار شیرین و خوشمزه است. با ما باشید تا بیشتر با این میوه*ی نارنجی*پوش آشنا شوید.
در مورد خرمالو
در غرب به خرمالو زردآلوی ژاپنی یا سیب آسیایی هم گفته می*شود. این میوه شبیه یک گوجه*فرنگی بزرگ با پوست صاف و نرم می*باشد. خرمالو یک میوه*ی چینی است و میوه*ی ملی کره*ای*ها و ژاپنی*ها هم محسوب می*شود. در این کشورها خرمالو در وسعت زیادی کشت و مصرف می*شود.
درخت خرمالو یک درخت تزیینی زیبا می*باشد که به راحتی قابل کشت است. رشد این درخت کم است و ارتفاع آن به زحمت از 5 تا 10 متر تجاوز می*کند. درخت خرمالو عاشق آب و هوای مدیترانه*ای است اما سرمای زیاد را هم دوست دارد.
خرمالو در قرن نوزدهم میلادی پا به اروپا گذاشت. امروزه این میوه نه تنها در ژاپن و ویتنام کشت می*شود بلکه در برزیل، ایران، لبنان، اسپانیا، ایتالیا، تونس، الجزایر و حتی آمریکا نیز کاشته می*شود. باید بدانید که حدود 3000 گونه*ی مختلف از این میوه وجود دارد.
خرمالو سرشار از دو ماده معدنی بسیار مفید است. این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم می*باشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می*کند
ارزش غذایی خرمالو
هر 100 گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:
انرژی 60 تا 70 کیلوکالری
آب 75.5 گرم
فیبر 5.9 گرم
قند 23 گرم
ویتامین ث 7.6 میلی*گرم
پتاسیم 210 میلی*گرم
منیزیم 11 میلی*گرم
آهن 0.15 میلی*گرم
خرمالوی یک میوه*ی انرژی زا
این میوه دقیقاً مناسب روزهای سرد پاییزی است که بیشتر مردم کمی احساس خستگی و بی*حالی می*کنند. خرمالو به اندازه*ی انگور انرژی*زا است. البته اگر دغدغه*ی تناسب اندام دارید و نمی*خواهید چاق شوید نباید در مصرف آن زیاده*روی کنید چون مصرف زیاد آن کالری زیادی به بدن می*رساند. قندهای اصلی این میوه فروکتوز و گلوکز هستند.
اگر می*خواهید حسابی از خجالت خودتان در بیایید و کلی انرژی بگیرید یک عدد خرمالو را با کمی آب لیموترش، کمی ماست و عسل مخلوط کرده و هم بزنید. این معجون را صبح*ها زمانی که ناشتا هستید میل کنید.
خرمالو سرشار از ویتامین c
میزان ویتامین c موجود در این میوه قابل توجه است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. اگر در فصل سرما لثه*هایتان خونریزی می*کند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین c باشد. باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین c آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثه*ها موثر است. این ویتامین برای شفافیت پوست نیز مفید است. البته توجه داشته باشید هر چه خرمالو رسیده*تر و شیرین*تر باشد میزان ویتامین c آن نیز کمتر می*شود.
خرمالو منبع بتاکاروتن و لیکوپن
خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین a و همچنین لیکوپن است. این دو آنتی*اکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکال*های آزاد آسیب*رسان شده و شما را در برابر بیماری*های مختلفی مانند بیماری*های قلبی عروقی و برخی از سرطان*ها ایمن می*کند.
رنگ نارنجی خرمالو ناشی از همین آنتی*اکسیدان بتاکاروتن است. برای همین هم خرمالو مانند همه*ی میوه*ها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشم*ها و حافظت از شبکیه چشم مفید است. از این گذشته بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلول*های پوست را بیشتر می*کند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ می*شود.
خرمالو و فیبرهایش
خرمالو منبع خوب فیبرهای غذایی محسوب می*شود و حاوی میزان قابل*توجهی فیبر پکتین می*باشد. اگر از یبوست رنج می*برید می*توانید به این میوه اعتماد کنید.
فیبرهای موجود در آن باعث دفع راحت و رفع یبوست می*شود. برای این کار توصیه می*کنیم که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید. توجه داشته باشید که این میوه حاوی آهن بوده و سدیم کمی دارد.
خرمالو برای مقابله با کلسترول و فشارخون بالا
خرمالو سرشار از دو ماده معدنی بسیار مفید است. این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم می*باشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می*کند. مزیت دیگر این میوه این است که سدیم (نمک) کمی دارد. توصیه می*کنیم اگر دچار بیماری*های قلبی عروقی هستید و یا چربی و فشارخونتان بالاست از این میوه غافل نشوید. البته حواستان به قند موجود در آن باشد.
خرمالو برای آن*هایی که سنگ کلیه دارند
این میوه*ی پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج می*برند مفید است. به خاطر اینکه این میوه حاوی میزان قابل*توجهی آب و ادرارآور است. هسته*ی کوبیده شده*ی خرمالو نیز به دفع سنگ کمک کلیه*ها کمک می*کند.
خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین a و همچنین لیکوپن است.
این دو آنتی*اکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکال*های آزاد آسیب*رسان شده و شما را در برابر بیماری*های مختلفی مانند بیماری*های قلبی عروقی و برخی
از سرطان*ها ایمن می*کند
آیا دیابتی*ها نباید از این میوه مصرف کنند؟
خرمالو یک میوه*ی شیرین و حاوی قند است. برای همین زیاده*روی در مصرف آن برای دیابتی*ها خوب نیست. اما معنی حرفمان این نیست که دیابتی*ها نباید لب به این میوه بزنند. اگر بیماری قند دارید می*توانید روزانه یک عدد خرمالوی متوسط میل کنید. اما بیش از این برایتان خوب نیست. افراد معمولی که نگران اضافه*وزن نیستند می*توانند روزانه دو تا سه عدد از این میوه میل کنند.
چند توصیه
اگر می*خواهید از خوردن خرمالو لذت ببرید خرمالوی کاملا رسیده*ای انتخاب کنید. بهتر است از یک قاشق چای*خوری کوچک برای مصرف این میوه استفاده کنید.
خرمالوهای نارس طعم گسی دارند و لب و دهان را جمع می*کنند به خاطر اینکه حاوی تانین هستند. اگر از این طعم و حس خوشتان نمی*آید صبر کنید تا خرمالویتان کاملا برسد. این میوه در دمای محیط می*رسد. اگر به مدت چند روز کنار سیب یا موز بماند خیلی زودتر می*رسد.
اگر اهل مصرف میوه*های یخ زده هم هستید باید بدانید می*شود این میوه را نیز فریز و بعدها مصرف کرد.