sting
معـاون ارشـد انجمـن
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 27,708
- پسندها
- 5,661
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهـــــــــــران
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- کیسه بوکس
- دل نوشته
- اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
- بهترین اخلاقم
- نــــدارم
اعتبار :
تغذیه > میوه و سبزی- کلاً میوه*های پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C هستند و مرکبات در صدر لیست این میوه*ها قرار دارند.
بوی نارنگی، عطر پرتقال، شیرینی لیموشیرین و غیره. کیست که از خوردن یک پرتقال آبدار شیرین لذت نبرد؟ اصلاً سوپ بدون چکاندن لیموترش چه صفایی دارد؟ میانه*تان با گریپ*فروت چطور است؟ زنگ تفریح*ها و یواشکی نارنگی خوردن*های مدرسه یادتان هست؟ یادتان هست چه بویی می*پیچید وسط کلاس؟
یادتان هست چطور بویش را می*بلعیدیم و از طعمش لذت می*بردیم؟ بگذریم از نوستالژی زنگ تفریح*های دهه*ی شصت و بوی نارنگی*هایش! کلاً خانواده*ی مرکبات پرخاصیت هستند و برای این فصل فوق*العاده. به خاطر اینکه در وهله*ی اول سرشار از ویتامین مورد نیاز روزهای سرد هستند یعنی ویتامین C.
با ما باشید تا بگوییم مرکبات چگونه از شما در برابر بیماری*های مزمن محافظت می*کنند.
اصلی*ترین مشخصه*ی غذایی مرکبات چیست؟
کلاً میوه*های پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C هستند و مرکبات در صدر لیست این میوه*ها قرار دارند. پوست کلفت مرکبات از ویتامین C در برابر هوا و نور محافظت کرده و اجازه نمی*دهد از بین برود. خوشبختانه مرکبات میوه*ها مقاومی هستند و حتی مدت*ها بعد از چیده شدن هم سالم و قابل*استفاده باقی می*مانند. پس برای اینکه این روزها ویتامین C مورد نیاز بدنتان را به خوبی جذب کنید از مصرف مرکبات غافل نشوید. این ویتامین سیستم ایمنی بدنتان را قوی کرده و شما را از گزند بیماری*ها دور می*کند.
علاوه بر ویتامین C، مرکبات حاوی چه عناصر مغذی دیگری هستند؟
یکی دیگر از مشخصه*های بارز مرکبات این است که سرشار از فلاوونوئیدها هستند که ترکیباتی از خانواده پولی*فنول*ها محسوب می*شوند. این ترکیبات آنتی*اکسیدانی قوی با ویتامین C و اسیدهای ارگانیک همکاری خوبی دارند و دست به دست آن*ها باعث تقویت بدن شده و رادیکال*های آزاد را ناکار می*کنند. رادیکال*های آزاد مولکول*هایی هستند که به سلول*های بدن ما آسیب می*رسانند. توجه داشته باشید که فلاوونوئیدها و ترکیبات معطری که در پوست مرکبات وجود دارند نقش موثری در سلامت رگ*ها و مویرگ*ها ایفا می*کنند. برای همین هم در ساخت داروهای محافظت*کننده از رگ*های خونی مورد استفاده قرار می*گیرند.
آیا مرکبات از ابتلا به بیماری*های مزمن پیشگیری می*کنند؟
مرکبات نیز همانند میوه*ها و سبزیجات دیگر سرشار از آنتی*اکسیدان*های قوی هستند که از ابتلا به سرطان پیشگیری می*کنند. به نظر می*رسد که ترکیبات آنتی*اکسیدانی موجود در مرکبات از ابتلا به سرطان معده (دومین سرطان شایع در سرتاسر جهان) و سرطان گلو جلوگیری می*کنند. از طرف دیگر ترپنهای مرکبات آنزیم*های مقابله*کننده با عوامل سرطان*زا را فعال*تر می*کنند.
باید بدانید که مرکبات حاوی میزان قابل*توجهی ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک نیز می*باشند که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری*های قلبی عروقی مفید است. اسیدفولیک باعث کاهش میزان هموسیستئین خون می*شود. این اسیدآمینه یکی از عواملی است که خطر ابتلا به بیماری*ها قلبی عروقی را بالا می*برد.
آیا ترشی مرکبات حالت اسیدیته*ی بدن را بالا می*برد؟
معمولاً رژیم غذایی ما حاوی میزان زیادی گوشت قرمز و غلات هست که حالت اسیدی بدن را بالا می*برند. اما باید بدانید که اسیدهای ارگانیک موجود در مرکبات (اسیدهایی که طعم ترشی به مرکبات می*دهند) برعکس عمل می*کنند و بدن را به سمت قلیایی شدن می*برند.در واقع این اسیدها در ترکیب با املاحی مانند پتاسیم، بیکربنات*هایی تشکیل می*دهند که حالت اسیدی بدن را کاهش می*دهند.
خوشبختانه این خاصیت مرکبات به ویژه برای مقابله با پوکی استخوان مفید است. باید بدانید که اگر حالت اسیدی بدن بیشتر شود بدن برای حفظ تعادل حالت بازی -اسیدی خود دست به دامان کلسیم موجود در استخوان*ها می*شود. یعنی از کلسیم استخوان*ها برداشت می*کند و این مسئله هم به پوکی استخوان منجر می*شود. در واقع مرکبات به حفظ تعادل حالت اسیدی - بازی بدن کمک می*کنند بدون اینکه به ذخیره*ی استخوانی مان لطمه*ای وارد شود.
آیا آب مرکبات به اندازه*ی خودشان ارزش غذایی دارند؟
به جز ویتامین C که بسیار حساس می*باشد، آب مرکبات تقریباً از تمام آنتی*اکسیدان*های موجود در خود میوه*ها برخوردار هستند. آب مرکبات صنعتی نیز قابل*اعتماد هستند به خاطر اینکه در بخش صنعتی مرکبات با پوست آبگیری می*شوند. و ویتامین*ها کمابیش پاستوریزه شدن را بهتر تحمل می*کنند و مقاومت بیشتری از خود نشان می*دهند. برای همین هم می*توان گفت که آب مرکبات موجود در پاکت*ها و شیشه*ها کمابیش خواص خود میوه*ها را حفظ کرده*اند و تا حدودی حاوی همان ویتامین*ها و آنتی*اکسیدان*ها هستند.
بوی نارنگی، عطر پرتقال، شیرینی لیموشیرین و غیره. کیست که از خوردن یک پرتقال آبدار شیرین لذت نبرد؟ اصلاً سوپ بدون چکاندن لیموترش چه صفایی دارد؟ میانه*تان با گریپ*فروت چطور است؟ زنگ تفریح*ها و یواشکی نارنگی خوردن*های مدرسه یادتان هست؟ یادتان هست چه بویی می*پیچید وسط کلاس؟
یادتان هست چطور بویش را می*بلعیدیم و از طعمش لذت می*بردیم؟ بگذریم از نوستالژی زنگ تفریح*های دهه*ی شصت و بوی نارنگی*هایش! کلاً خانواده*ی مرکبات پرخاصیت هستند و برای این فصل فوق*العاده. به خاطر اینکه در وهله*ی اول سرشار از ویتامین مورد نیاز روزهای سرد هستند یعنی ویتامین C.
با ما باشید تا بگوییم مرکبات چگونه از شما در برابر بیماری*های مزمن محافظت می*کنند.
اصلی*ترین مشخصه*ی غذایی مرکبات چیست؟
کلاً میوه*های پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C هستند و مرکبات در صدر لیست این میوه*ها قرار دارند. پوست کلفت مرکبات از ویتامین C در برابر هوا و نور محافظت کرده و اجازه نمی*دهد از بین برود. خوشبختانه مرکبات میوه*ها مقاومی هستند و حتی مدت*ها بعد از چیده شدن هم سالم و قابل*استفاده باقی می*مانند. پس برای اینکه این روزها ویتامین C مورد نیاز بدنتان را به خوبی جذب کنید از مصرف مرکبات غافل نشوید. این ویتامین سیستم ایمنی بدنتان را قوی کرده و شما را از گزند بیماری*ها دور می*کند.
علاوه بر ویتامین C، مرکبات حاوی چه عناصر مغذی دیگری هستند؟
یکی دیگر از مشخصه*های بارز مرکبات این است که سرشار از فلاوونوئیدها هستند که ترکیباتی از خانواده پولی*فنول*ها محسوب می*شوند. این ترکیبات آنتی*اکسیدانی قوی با ویتامین C و اسیدهای ارگانیک همکاری خوبی دارند و دست به دست آن*ها باعث تقویت بدن شده و رادیکال*های آزاد را ناکار می*کنند. رادیکال*های آزاد مولکول*هایی هستند که به سلول*های بدن ما آسیب می*رسانند. توجه داشته باشید که فلاوونوئیدها و ترکیبات معطری که در پوست مرکبات وجود دارند نقش موثری در سلامت رگ*ها و مویرگ*ها ایفا می*کنند. برای همین هم در ساخت داروهای محافظت*کننده از رگ*های خونی مورد استفاده قرار می*گیرند.
آیا مرکبات از ابتلا به بیماری*های مزمن پیشگیری می*کنند؟
مرکبات نیز همانند میوه*ها و سبزیجات دیگر سرشار از آنتی*اکسیدان*های قوی هستند که از ابتلا به سرطان پیشگیری می*کنند. به نظر می*رسد که ترکیبات آنتی*اکسیدانی موجود در مرکبات از ابتلا به سرطان معده (دومین سرطان شایع در سرتاسر جهان) و سرطان گلو جلوگیری می*کنند. از طرف دیگر ترپنهای مرکبات آنزیم*های مقابله*کننده با عوامل سرطان*زا را فعال*تر می*کنند.
باید بدانید که مرکبات حاوی میزان قابل*توجهی ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک نیز می*باشند که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری*های قلبی عروقی مفید است. اسیدفولیک باعث کاهش میزان هموسیستئین خون می*شود. این اسیدآمینه یکی از عواملی است که خطر ابتلا به بیماری*ها قلبی عروقی را بالا می*برد.
آیا ترشی مرکبات حالت اسیدیته*ی بدن را بالا می*برد؟
معمولاً رژیم غذایی ما حاوی میزان زیادی گوشت قرمز و غلات هست که حالت اسیدی بدن را بالا می*برند. اما باید بدانید که اسیدهای ارگانیک موجود در مرکبات (اسیدهایی که طعم ترشی به مرکبات می*دهند) برعکس عمل می*کنند و بدن را به سمت قلیایی شدن می*برند.در واقع این اسیدها در ترکیب با املاحی مانند پتاسیم، بیکربنات*هایی تشکیل می*دهند که حالت اسیدی بدن را کاهش می*دهند.
خوشبختانه این خاصیت مرکبات به ویژه برای مقابله با پوکی استخوان مفید است. باید بدانید که اگر حالت اسیدی بدن بیشتر شود بدن برای حفظ تعادل حالت بازی -اسیدی خود دست به دامان کلسیم موجود در استخوان*ها می*شود. یعنی از کلسیم استخوان*ها برداشت می*کند و این مسئله هم به پوکی استخوان منجر می*شود. در واقع مرکبات به حفظ تعادل حالت اسیدی - بازی بدن کمک می*کنند بدون اینکه به ذخیره*ی استخوانی مان لطمه*ای وارد شود.
آیا آب مرکبات به اندازه*ی خودشان ارزش غذایی دارند؟
به جز ویتامین C که بسیار حساس می*باشد، آب مرکبات تقریباً از تمام آنتی*اکسیدان*های موجود در خود میوه*ها برخوردار هستند. آب مرکبات صنعتی نیز قابل*اعتماد هستند به خاطر اینکه در بخش صنعتی مرکبات با پوست آبگیری می*شوند. و ویتامین*ها کمابیش پاستوریزه شدن را بهتر تحمل می*کنند و مقاومت بیشتری از خود نشان می*دهند. برای همین هم می*توان گفت که آب مرکبات موجود در پاکت*ها و شیشه*ها کمابیش خواص خود میوه*ها را حفظ کرده*اند و تا حدودی حاوی همان ویتامین*ها و آنتی*اکسیدان*ها هستند.