Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

در مـغـز آدم های وسـواسـی چـه مـی گـذرد؟

اطلاعات موضوع

Kategori Adı خبرها
Konu Başlığı در مـغـز آدم های وسـواسـی چـه مـی گـذرد؟
نویسنده موضوع eLOy
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan eLOy

eLOy

مدیر کل انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 21, 2013
ارسالی‌ها
8,741
پسندها
14,844
امتیازها
113
سن
41
محل سکونت
TeHrAn
وب سایت
www.biya2forum.ir
تخصص
نقاشی و خوشنویسی
ماه تولد

اعتبار :





مجید صادقی اظهار داشت: وسواس هم به عنوان یک علامت و هم به عنوان یک بیماری مطرح می شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: وسواس به صورت افکار مزاحم و ناخواسته یا احساس اجبار برای انجام یک عمل یا تصاویر ذهنی درفرد بروز پیدا می کند که فرد در مقابل آن مقاومت می کند ولی معمولاً موفق به انجام این کار نمی شود.

این روانپزشک ادامه داد: افکار وسواسی و کلماتی که مدام در ذهن تکرار می شود و از ذهن بیرون نمی رود یا احساس اجبار برای شست و شوی مداوم دست ها یا احساس اجبار در چک کردن مداوم قفل در یا احساس اجبار در شمردن هر وسیله، می تواند به عنوان علائم وسواس نام برده شوند.

صادقی اظهار داشت: اگر فردی مجموعه ای از این علائم را داشته باشد و این افکار و تکرارهای وسواسی وقت زیادی از روز را به خود اختصاص دهد و فرد را از انجام کارهای روزمره باز دارد؛ در آن موقع می گوییم فرد دچار بیماری وسواس شده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به پرسش فارس، انواع و اقسام وسواس را دو نوع دانست و گفت: وسواس به دو نوع فکری و عملی تقسیم می شود.

وی افزود: وسواس فکری، افکار مزاحمی هستند که در زمینه های جنسی، مذهبی یا افکار خشونت آمیز و تهاجمی دسته بندی می شوند.

این روانپزشک ادامه داد: دسته دیگر وسواس ها هم، وسواس عملی است که شایع ترین آن وسواس شست و شو یا همان وسواس نجس پاکی است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: وسواس چک کردن، وسواس نظم، وسواس قرینه بودن، وسواس شمردن و تردید در تصمیم گیری نیز در دسته وسواس های عملی جای می گیرند.

صادقی تصریح کرد: خیلی از افراد ممکن است این علائم را داشته باشند اما در دسته بیماران وسواسی تلقی نشوند.

این روانپزشک توضیح داد: اگر فردی که دارای این علائم است باعث ناراحتی خود و دیگران شود و دیگران از او گله مند باشد یا زندگیش بر اثر این علائم مختل شود در آن صورت بیمار وسواسی تلقی می شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران راه های درمان وسواس را رفتار درمانی و درمان دارویی دانست و بیان داشت: رفتار درمانی در واقع همان روان درمانی است که به بیمار آموزش می دهند تا بداند چگونه رفتارهای وسواسی اش را کنترل کند.

این روانپزشک در ادامه افزود: یک ماده شیمیایی در مغز به نام سروتونین وجود دارد که در بیماری وسواس تعادل و مقدار این ماده به هم ریخته است.

صادقی گفت: در درمان دارویی وسواس، دارویی به فرد داده می شود که میزان این ماده را متعادل می سازد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: همه وسواس ها نیاز به درمان دارویی دارند اما میزان و دوز آن را روانپزشک تعیین می کند.
وی ادامه داد: درمان وسواس معمولاً ترکیبی از دارو و روان درمانی است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران جنبه ارثی و ژنتیک را در بروز بیماری وسواس مؤثر دانست و افزود: در بعضی از موارد نیز جنبه یادگیری در بروز وسواس تاثیردارد مثلاً مادری که زیاد می شوید به بچه هایش نیز زیاد شستن را آموزش می دهد.

وی ادامه داد: در بعضی از موارد نیز، بروز وسواس دلیل خاصی ندارد.

صادقی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر اینکه چند درصد وسواس ها به درمان جواب می دهند؛ گفت: معمولاً 60 تا 70 درصد وسواس ها درمان می پذیرند و 30 درصد باقیمانده یا سخت جواب می دهند یا درمان نمی شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به خانواده هایی که در آنها افراد وسواسی وجود دارند توصیه کرد تا از انتقاد، تحقیر و مسخره کردن افراد وسواسی بپرهیزند و بدانند که افکار و عملکرد افراد وسواسی، ارادی واختیاری نیست.

مجید صادقی با بیان اینکه وسواس، یک بیماری است گفت: افراد وسواسی می بایست برای درمان وسواس خود با یک روانپزشک مشورت کنند.


 

eLOy

مدیر کل انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 21, 2013
ارسالی‌ها
8,741
پسندها
14,844
امتیازها
113
سن
41
محل سکونت
TeHrAn
وب سایت
www.biya2forum.ir
تخصص
نقاشی و خوشنویسی
ماه تولد

اعتبار :




اگر تا به حال فکری داشته اید که نتوانسته اید آن را از ذهنتان بیرون کنید، تا اندازه ای از تجربه وسواس فکری آگاهید. فکر، تکانه یا تصور سمج و مزاحم، مسایلی هستند که افراد مبتلا به وسواس فکری با آن در گیرند و می دانند که این شناخت ها درون فرآیندهای فکر آشفته خودشان ایجاد می شوند.


آنها نا امیدانه سعی می کنند این افکار مزاحم را نادیده بگیرند یا متوقف کنند و در برخی موارد می کوشند با انجام دادن کاری یا فکر کردن به چیزی دیگر آن را خنثی کنند.

برای اینکه فکر وسواسی را درک کنید به زمانی فکر کنید که با فرد مهمی در زندگی تان جرو بحث کرده اید و برای مدت چند ساعت یا چند روز بعد از آن، این جر و بحث را در ذهن خود مرور کرده اید. بیشتر افراد مبتلا به وسواس فکری با وسواس عملی هم دست به گریبانند. وسواس عملی رفتار تکراری و ظاهرا هدفمندی است که در پاسخ به تمایلات غیرقابل کنترل یا براساس یک رشته مقررات تشریفاتی یا قالبی انجام می شود. برخلاف وسواس های فکری که باعث اضطراب می شوند، وسواس های عملی برای کاهش دادن اضطراب یا پریشانی انجام می شوند.

تشریفات وسواس فکری عبارتند از:

شمارش ذهنی اعداد، دعا خواندن یا تکرار ذهنی کلمات و عبارات معین، تجسم تصاویر دیداری معین و مطالب ذهنی. دیگر اختلال اساسی بعضی بیماران، نشخوارهای فکری است که ممکن است نوعی رفتار وسواسی باشد که در پاسخ به وسواس به وجود می آید در این قبیل موارد، فرد گرفتار تفکر دور و دراز غیر خلاق در باره موضوع معینی می شود. موضوع این تفکرات ممکن است جنبه فردی و شخصی داشته یا دارای ماهیت مذهبی و فلسفی باشد.

گردآوری: گروه سلامت پرداد

 
بالا پایین