sting
معـاون ارشـد انجمـن
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 27,708
- پسندها
- 5,661
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهـــــــــــران
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- کیسه بوکس
- دل نوشته
- اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
- بهترین اخلاقم
- نــــدارم
اعتبار :
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا گفت: *تجمع نیترات در سبزی*های برگی بیشتر از سبزی*های میوه*ای و پیازی است و از آنجا که نیترات باعث بیماری*هایی از قبیل کم خونی، سقط جنین و انواع سرطان*ها می*شود، ساقه وسط سبزیجاتی مثل کاهو را نباید خورد.
دکتر «فرشاد دشتی» افزود: * تجمع نیترات در سبزی*هایی مانند کاهو و اسفناج بیشتر از سایر سبزی*هاست. میزان نیترات موجود در اندام*های مختلف سبزیجات نیز متفاوت بوده، به طوری که میزان آن به ترتیب در ساقه، دمبرگ، پهنک برگ، اندام*های زیرزمینی، پیاز، ریشه*ها و غده*ها بیشتر است. دشتی تاکید کرد: *در میوه*ها و سبزی*های میوه*ای، مشکل زیادی از نظر تجمع نیترات وجود ندارد و مشکل اصلی بیشتر در سبزی*هایی است که اندام رویشی آن*ها مصرف می*شود. نیترات باعث بیماری*هایی از قبیل کم خونی، سقط جنین و انواع سرطان*ها می*شود و میزان مجاز ورود نیترات به بدن هر فرد ۳/۶۵ میلی*گرم بر هر کیلوگرم وزن بدن در روز است. با توجه به اینکه میزان مجاز آن نسبت به وزن بدن سنجیده می*شود مقدار مصرف آن در کودکان هم حائز اهمیت است.
این مدرس دانشگاه راه*های انتقال نیترات به بدن را آب آشامیدنی و سبزی*ها عنوان کرد و گفت: *در مورد آب*ها نظارت زیادی وجود دارد و میزان نیترات در آب اندازه*گیری می*شود، ولی در خصوص سبزی*ها کنترلی صورت نمی*گیرد این درحالی است که در کشورهای توسعه یافته بر روی سبزی*ها نیز کنترل انجام می*شود.
دشتی در خصوص دلایل تجمع نیترات در سبزی*ها یادآور شد: * کاربرد زیاد کودهای شیمیایی ازته در مزارع از دلایل اصلی تجمع نیترات در سبزی*هاست چراکه کودهای نیتروژنه باعث افزایشتولید می*شود بنابراین کشاورزان از این کود زیاد مصرف می*کنند. میزان مجاز نیترات در کشورهای مختلف فرق دارد؛ به طوری که در برخی کشور*ها میزان نیترات مجاز در اسفناج ppm ۴۰۰ و برای کاهو ۱۰۰۰ ppm تعیین شده است، این درحالی است که در کشور ما مقدار نیترات موجود در این سبزی*ها خیلی بیشتر از حد مجاز است.
وی با بیان این*که پرورش سبزی*ها در باغچه منازل، بهترین شیوه برای کنترل نیترات است به شهروندان توصیه کرد، تاجایی که امکان دارد سبزی*ها را خودشان پرورش دهند و یا این*که از محصولات ارگانیک استفاده کنند. هم*چنین از بخش*هایی که نیترات زیادی دارند استفاده نکنند و در اسفناج ساقه و دمبرگ و در کاهو ساقه وسط را مصرف نکنند.
دشتی افزود: نگهداری سبزی*ها به صورت پخته در فریزر نیز باعث ترکیب نیترات با اسیدهای آمینه می*شود که ماده*ای به نام نیتروزامین تولید می*کند، این ماده سرطان*زاست و فرآیند تولید آن در یخچال و فریزر رخ می*دهد.