Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

بررسی و مقایسه تخصصی حسگرهای ccd و cmos

اطلاعات موضوع

Kategori Adı مقالات سخت افزاری
Konu Başlığı بررسی و مقایسه تخصصی حسگرهای ccd و cmos
نویسنده موضوع reza.eloglu
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan reza.eloglu

reza.eloglu

کاربر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jan 10, 2015
ارسالی‌ها
78
پسندها
32
امتیازها
0
محل سکونت
teh
وب سایت
inten.asia
دل نوشته
dunyada ulamnan bashkasi yalan...
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
ماه تولد

اعتبار :

بررسی و مقایسه تخصصی حسگرهای CCD و CMOS : یکی از دغدغه هایی که افراد در انتخاب دوربین مدار بسته با آن روبرو می شوند این است که کدام نوع از آن ها خوب بوده و کارایی بهتری دارد. برای پاسخ به این سوال نیاز به تحقیق و بررسی در رابطه با جزئیات فنی دوربین مداربسته و همچنین مقایسه نحوه ی کارکرد آن ها در محیط ها و شرایط مختلف دارد. زمانی که بخواهیم جزئیات فنی یک دوربین مدار بسته دیجیتال را بررسی کنیم، با این مساله روبرو خواهیم شد که دوربین مدار بسته دیجیتال موجود از فناوری CCD و یا CMOS استفاده می کند، ولی:
معنا و مفهوم این جملات چیست؟
کدام فناوری بهتر از دیگری عمل می کند؟
برای انتخاب یک دوربین مدار بسته خوب کدام حسگر مناسب تر است؟
برای پاسخ به این سوالات و کسب اطلاعات بشتر در این رابطه ، با داده پردازان پارسوا همراه باشید:
بررسی و مقایسه تخصصی حسگرهای CCD و CMOS


از آنجایی که حسگر های تصویری از مهمترین بخش ها در دوربین مداربسته دیجیتال می باشد و با توجه به اینکه استفاده از یکی از این دو نوع تکنولوژی CCD وCMOS در دوربین مدار بسته کنونی معمول می باشد،باعث ایجاد تردید در انتخاب ما می شود. لذا در این مقاله قصد داریم این دو فناوری را به صورت تخصصی باهم مقایسه کرده و به بررسی مزایا و معایب آن ها بپردازیم.
این دو حسگر CCD وCMOS هر دو به دنبال یک هدف بوده و آن تبدیل تصویر اپتیکی به سیگنال های الکتریکی می باشد که در نهایت باعث ایجاد تصویر دیجیتال می شود. در یک دوربین مدار بسته دیجیتال، نور از طریق سیستم لنزها وارد دوربین مداربسته شده و پس از عبور از فیلتر های متفاوت، در محل حسگر تصویر همگرا شده و تصویر به وجود آمده را به پردازشگر تصویر انتقال می دهد. در این حالت پردازشگر تصویر یک نسخه دیجیتال از تصویر را ایجاد کرده و آن را به تراشه ی فشرده سازی تصاویر در دوربین مداربسته ارسال می کند تا به فرمت مورد نظر (TIFF، JPG و …) تبدیل شوند. پردازشگر (CPU)، ویرایش های لازم را بر روی تصویر انجام داده و آن ها را بر روی حافظه ذخیره سازی می کند. و در نهایت عنصری برای آماده سازیِ نهایی تصاویر به منظور مشاهده ی آن ها تعبیه شده است.

فناوری حسگر های CCD



حسگر های CCD با برخورد نور به آن ها از خود اثر فتوالکتریک نشان داده و بار الکتریکی ای که توسط ماتریس بزرگی از خازن ها جمع آوری می شود، را به یک تقویت کننده بار الکتریکی ارسال می کند. تقویت کننده، بار مورد نظر را به ولتاژ تبدیل کرده و با تکرار این کار، کل تصویر برای مراحل بعدی عمل پردازش، طراحی و ساخته می شوند.

فناوری حسگر های CMOS



حسگرهایCMOS بر اساس فناوری ریزپردازنده ها طراحی و ساخته می شوند. تراشه ی مذکور، در هر واحد پیکسل شامل ترانزیستورهایی می باشد که بار های الکتریکی را تقویت کرده و به صورت مجزا (برای هر پیکسل) به پردازنده ارسال می کنند.

بررسی و مقایسه حسگر هایCCD و CMOS


در ادامه به مقایسه ی برخی از خصوصیات و ویژگی هایی که در دوربین مداربسته از اهمیت زیادی برخوردار هستند می پردازیم...میزان مصرف انرژی


حسگر های CCD نسبت به حسگر های CMOS انرژی بیشتری مصرف می کنند. انرژی مصرف شده توسط یک حسگر CCD می تواند بیش از ۱۰ برابر توان مصرفی یک حسگر CMOS با کارکرد مشابه باشد.

میزان نویز



با توجه به فناوری ساخت این دو حسگر ، در حسگر های CMOS امکان ایجاد نویز بیشتر از حسگر های CMOS می باشد.

میزان حساسیت به نور کم



میزان حساسیتCCD ها در نور کم،بیشتر از حسگر های CMOS است. دلیل آن نیز، این است که در تراشه های CMOS ترانزیستورهایی وجود دارند که نسبت به نور دریافتی حساسیتی از خود نشان نمی دهند.

تفاوت قیمت و هزینه حسگر های CCDوCMOS



تولید CCD ها فرآیند هزینه بری دارد ولی حسگر های CMOS را به سادگی می توان در خط تولید یک تراشه ی سیلیکونی، تولید کرد. بنابراین حسگر های CMOS ها نسبت به حسگر های CCD ها از قیمت پایین تری در بازار برخوردارند.

سرعت



حسگر هایCMOS به علت یکپارچه بودن مراحل تصویر سازی، از سرعت بالاتری نسبت به حسگر های CCD برخوردار هستند.و اکثریت توابع و نیاز های یک دوربین مداربسته دیجیتال را می توان در یک تراشه ی CMOS تعبیه کرد.
 
بالا پایین