sting
معـاون ارشـد انجمـن
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 27,708
- پسندها
- 5,661
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهـــــــــــران
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- کیسه بوکس
- دل نوشته
- اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
- بهترین اخلاقم
- نــــدارم
اعتبار :
یک راه سادهتر پخت آش ماست اینه که برنج و لپه رو از قبل بخیسانید
مواد لازم (برای ۴ نفر):
حدود ۴۰۰ گرم گوشت گوساله یا گاو.
۱ پیمانه و نیم لپه .
۱ پیمانه و نیم برنج.
معادل ۲ دسته بزرگ شوید تازه (یا خشک و تازه قاطی) ، شسته و خورد شده.
۱ عدد پیازمتوسط نیمه یا ۴ قاچ شده.
۷۵۰ گرم ماست چکیده (که از دو سه ساعت قبل از استفاده بیرون از یخچال گذاشته شده باشه) .
کمی زردچوبه. نمک و فلفل سیاه به میزان لازم.
کمی روغن و یک قاشق غذا خوری نعنا خشک (برای تزئین روی آش )
طرز تهیه : اول در یک قابلمه متوسط گوشت و پیاز رو با زردچوبه و نمک و فلفل با مقدار نسبتا کمی آب میپزیم، اونجور که بعد از پخته شدن گوشت، آب خیلی زیادی باقی نمونده باشه. وقتی که گوشت نرم شد از قابلمه در میاریم، میذاریم کمی خنک که شد بصورت ریش ریشه درش میاریم. لپه رو بعد از شستن جداگانه با اندکی نمک میپزیم انقدری که نرم بشه و آب زیادی باقی نمونه. برنج رو هم به همین ترتیب جداگانه شسته و با ۱ پیمانه و نیم آب و کمی نمک می-جوشانیم انقدری که اندکی نرم بشه اما له نشه.
آبگوشت رو از صافی میگذرونیم که پیاز پخته و تکه ریزه های گوشت ازش جدا بشه. این آبگوشت تمیز رو قابلمه ای ریخته و با برنج و لپۀ پخته شده، گوشت ریشه شده و شوید خورد شده رو به اون اضافه کرده برای ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم میپزیم که مزهها خوب مخلوط بشن.
در این مرحله ترجیحأ نباید بیش از یک لیوان آب گوشت در قابلمه داشته باشید. قابلمه رو از حرارت دور کرده و میگذریم که ولرم بشه. بعد ماست چکیده رو به قابلمه اضافه کرده کمی هم میزنیم و بلافاصله در کاسه ای مناسب میکشیم.
توجه : یک راه سادهتر پخت آش ماست اینه که برنج و لپه رو از قبل بخیسانید و در مرحلهای که آبگوشت رو از صافی گذراندید اما “قبل” از اینکه شوید و گوشت ریشه شده رو بهش اضافه کنید، هر دو رو همزمان در همان آب گوشت اونقدر بپزید که نرم بشه. من جداگانه میپزم که کنترلم روی مقدار پخت هر یک بیشتر باشه.
برای “نعنا داغ” تزئینی، کمی روغن رو در تاوه ای روی درجه ملایم خوب گرم کنید. نعنای خشک رو در روغن بریزید و به محض تغییر رنگ نعنا اون رو از روی حرارت برداشته و بروی کاسه آش ماست بریزید.