sting
معـاون ارشـد انجمـن
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 27,708
- پسندها
- 5,661
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهـــــــــــران
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- کیسه بوکس
- دل نوشته
- اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
- بهترین اخلاقم
- نــــدارم
اعتبار :
اصولا مربا به 2 شکل مارمالاد و مرباهایی که تکه*های میوه در آن*ها دیده می*شود، وجود دارد. البته مارمالادها نیز 2 نوع شفاف و کدر (پوره مبوه داخل مربا قرار دارد) دارند.«مارمالاد» یک واژه انگلیسی است و در میان مردم این کشور محبوبیت خاصی دارد. البته بهترین مرباهای دنیا در کشورهای سوییس، آلمان و انگلستان تولید می*شود و مردم این کشورها در کنار برخی از غذاهای خاصشان،* از مربا استفاده میکنند.
برای تهیه و پخت مربا، 7 نکته کلیدی وجود دارد :
1) از هر قابلمه*ای می*توانید برای پخت مربا استفاده کنید فقط قبل از شروع، لازم است مقداری آب در آن بجوشانید و خالی کنید. سپس قابلمه را خالی روی اجاق بگذارید تا آبش کاملاً تبخیر شود سپس آن را از روی حرارت بردارید تا سرد شود و سپس مراحل پخت مربا را آغاز کنید. به این ترتیب قابلمه شما از هر آلودگی عاری بوده و امکان فساد مربایتان به حداقل ممکن می*رسد. یادتان باشد که درب قابلمه حتماً فلزی باشد و از قابلمه*هایی که درب آن*ها شیشه*ای است، استفاده نکنید. این کار در بهبود کیفیت مربای پخته شده بسیار موثر است.
2) برای هم زدن و ریختن مربا در ظروف دیگر، بهتر است از قاشق چوبی یا استیل استفاده کنید. این قاشق هم حتماً باید تمیز و خشک باشد زیرا در غیر این صورت مربا کپک خواهد زد.
3) مربا را حتما در ظروف شیشه*ای که از مدتی قبل در آب جوش قرار داده شده*اند، بریزید. البته بعد از مرحله جوشاندن ظروف، بهتر است در صورت امکان آن*ها را در سینی فر به مدت 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی*گراد قرار دهید تا عاری از هر میکروبی شوند و امکان کپک زدن مربا به حداقل برسد.
4) برای شیرین کردن مربا می*توانید به جای شکر سفید، از شکر قهوه*ای استفاده کنید. شیره خرما، توت و ریختن میوه*های شیرینی مانند انواع توت در مربای توت*فرنگی یا انبه در مربایی مانند مربای پرتقال، طعم شیرینی به آن خواهد داد. یادتان باشد ریختن شکر زیادی در مربا، باعث شکرک زدن آن می*شود، بنابراین به مقدار شکری که در مربا می*ریزید، دقت کنید.
5) وقتی مربا پخته شد، آن را در ظروفی که می*خواهید مربا را در آن نگهداری کنید، بریزید و توجه داشته باشید که ظرف کاملاً پر شود. سپس در ظروف را بگذارید و آن*ها را برعکس کنید تا هوا خارج و در آن محکم بسته شود. توجه داشته باشید که بعد از خنک شدن، ظرف مربا را در یخچال بگذارید.
6) برای آنکه مربا کیفیت بهتری پیدا کند، بهتر است شکر را چند ساعت ( تقریباً 10 ساعت ) با تکه*های میوه مخلوط کنید. به این مرحله «شکرپاش کردن» گفته می*شود که برای بسیاری از مرباها می*توان آن را انجام داد.
7) هرگز برای ترد شدن تکه*های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است.
چند نکته برای مصرف مربا:
اگر اضافه وزن دارید
بهتر است این مربا را کمتر بخورید زیرا مملو از قند است و باعث دریافت کالری می*شود. در صورت تمایل، می*توانید 2 تا 3 قاشق چای*خوری از این مربا را روی 2 تا 3 برش نان برشته سبوس*دار بریزید تا مقدار کالری دریافتیتان محدودتر شود.
اگر دیابت دارید
بهتر است مقدار مربایی که میل می*کنید، بسیار محدود باشد و با توصیه متخصص، مقداری از آن را میل کنید. البته نانی که همراه مربا میل می*کنید، بهتر است که نان جو باشد و برای تهیه مربا نیز از شکر قهوه*ای استفاده کنید.
اگر لاغر هستید
مربا را با 2 تا 3 قاشق مرباخوری خامه یا کره میل کنید و برش*های نانتان از آرد گندم کامل و تهیه شده از چند غله باشد. در ضمن، بهتر است آن را با یک لیوان شیر کاکائو میل کنید تا صبحانه*تان کالری بیشتری داشته باشد و به افزایش وزن شما کمک کند.
برای تهیه و پخت مربا، 7 نکته کلیدی وجود دارد :
1) از هر قابلمه*ای می*توانید برای پخت مربا استفاده کنید فقط قبل از شروع، لازم است مقداری آب در آن بجوشانید و خالی کنید. سپس قابلمه را خالی روی اجاق بگذارید تا آبش کاملاً تبخیر شود سپس آن را از روی حرارت بردارید تا سرد شود و سپس مراحل پخت مربا را آغاز کنید. به این ترتیب قابلمه شما از هر آلودگی عاری بوده و امکان فساد مربایتان به حداقل ممکن می*رسد. یادتان باشد که درب قابلمه حتماً فلزی باشد و از قابلمه*هایی که درب آن*ها شیشه*ای است، استفاده نکنید. این کار در بهبود کیفیت مربای پخته شده بسیار موثر است.
2) برای هم زدن و ریختن مربا در ظروف دیگر، بهتر است از قاشق چوبی یا استیل استفاده کنید. این قاشق هم حتماً باید تمیز و خشک باشد زیرا در غیر این صورت مربا کپک خواهد زد.
3) مربا را حتما در ظروف شیشه*ای که از مدتی قبل در آب جوش قرار داده شده*اند، بریزید. البته بعد از مرحله جوشاندن ظروف، بهتر است در صورت امکان آن*ها را در سینی فر به مدت 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی*گراد قرار دهید تا عاری از هر میکروبی شوند و امکان کپک زدن مربا به حداقل برسد.
4) برای شیرین کردن مربا می*توانید به جای شکر سفید، از شکر قهوه*ای استفاده کنید. شیره خرما، توت و ریختن میوه*های شیرینی مانند انواع توت در مربای توت*فرنگی یا انبه در مربایی مانند مربای پرتقال، طعم شیرینی به آن خواهد داد. یادتان باشد ریختن شکر زیادی در مربا، باعث شکرک زدن آن می*شود، بنابراین به مقدار شکری که در مربا می*ریزید، دقت کنید.
5) وقتی مربا پخته شد، آن را در ظروفی که می*خواهید مربا را در آن نگهداری کنید، بریزید و توجه داشته باشید که ظرف کاملاً پر شود. سپس در ظروف را بگذارید و آن*ها را برعکس کنید تا هوا خارج و در آن محکم بسته شود. توجه داشته باشید که بعد از خنک شدن، ظرف مربا را در یخچال بگذارید.
6) برای آنکه مربا کیفیت بهتری پیدا کند، بهتر است شکر را چند ساعت ( تقریباً 10 ساعت ) با تکه*های میوه مخلوط کنید. به این مرحله «شکرپاش کردن» گفته می*شود که برای بسیاری از مرباها می*توان آن را انجام داد.
7) هرگز برای ترد شدن تکه*های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است.
چند نکته برای مصرف مربا:
اگر اضافه وزن دارید
بهتر است این مربا را کمتر بخورید زیرا مملو از قند است و باعث دریافت کالری می*شود. در صورت تمایل، می*توانید 2 تا 3 قاشق چای*خوری از این مربا را روی 2 تا 3 برش نان برشته سبوس*دار بریزید تا مقدار کالری دریافتیتان محدودتر شود.
اگر دیابت دارید
بهتر است مقدار مربایی که میل می*کنید، بسیار محدود باشد و با توصیه متخصص، مقداری از آن را میل کنید. البته نانی که همراه مربا میل می*کنید، بهتر است که نان جو باشد و برای تهیه مربا نیز از شکر قهوه*ای استفاده کنید.
اگر لاغر هستید
مربا را با 2 تا 3 قاشق مرباخوری خامه یا کره میل کنید و برش*های نانتان از آرد گندم کامل و تهیه شده از چند غله باشد. در ضمن، بهتر است آن را با یک لیوان شیر کاکائو میل کنید تا صبحانه*تان کالری بیشتری داشته باشد و به افزایش وزن شما کمک کند.