- تاریخ ثبتنام
- Feb 5, 2014
- ارسالیها
- 1,300
- پسندها
- 1,877
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- Rasht
- دل نوشته
- آدمها تو را نمی فهمند فقط ترجمه ات میکنند آن هم به زبان خودشان
اعتبار :
این چای منجر به کاهش فشارخون می*شود بهتر است با معده خالی مصرف نشود.
چای ترش با نام علمی L.Hibiscus sabdariffa، از خانواده Malvaceaeمی*باشد. این گیاه به طور گسترده در مناطق حاره*ای کاشت می*شود و رنگ قرمز کاسبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ خوراکی کاربرد دارد.
بیش از 300 گونه از این گیاه در سراسر جهان در مناطق گرمسیر و نیمه*گرمسیر یافت می*شود.
موطن اصلی این گیاه غرب آفریقاست و امروزه در سطح وسیعی در غرب آفریقا، آسیا، استرالیا، هند، مالزی، اتریش، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای گرمسیر کشت می*گردد. در ایران چای ترش در سیستان و بلوچستان در شهرهای ایرانشهر و نیکشهر به طور گسترده*ای کاشت می*شود.
شروع گل*دهی این گیاه از شهریور تا مهرماه بوده و برداشت کاسبرگ*ها در آبان و آذر ماه است. برداشت با دست انجام می*گیرد و در طی مرحله برداشت باید برای جلوگیری از آلودگی با مواد خارجی و زائد، به هیچ*وجه کاسبرگ با زمین یا سطوح آلوده تماس پیدا نکند و زمان بین برداشت و خشک کردن باید حداقل باشد.
معمولاً کاسبرگ*ها 30- 20 روز پس از ریزش گلبرگ*ها، به حداکثر اندازه خود می*رسند و 20 – 10 روز پس از آن رسیدگی کامل حاصل می*شود. بنابراین بهترین زمان برداشت 50- 40 روز پس از ریزش گلبرگ*ها می*باشد. کاسبرگ*ها با دست از کپسول جدا می*گردند که پس از آن باید خشک شوند.
در روش خشک کردن طبیعی، کاسبرگ*ها را پس از جدا کردن از کپسول*ها، روی گونی یا صفحات مشبکی که هوا در دو طرف آن*ها جریان داشته باشد در سایه پهن می*کنند تا خشک شود. از ترکیبات شیمیایی کاسبرگ L.Hibiscus sabdariffa که از اجزاء اصلی در فعالیت*های فیزیولوژیکی هستند می*توان به آنتوسیانین*ها و پلی*فنول*ها اشاره کرد که تأثیرات مربوط به سلامت این چای ناشی از این مواد است.
فواید مصرف چای ترش
* برای افراد مبتلا به بیماری*های قلبی عروقی مفید است.
* تقویت*کننده سیستم ایمنی است؛ این چای غنی از ویتامین C می*باشد که در برابر عفونت و سرماخوردگی مقاومت ایجاد می*کند.
* فشارخون را کاهش داده که این تأثیر ناشی از عملکرد آنتوسیانین*ها، پلی*فنول*ها و اسید هیبیسکوس می*باشد.
* به دلیل غنی بودن از آنتی*اکسیدان*ها، با حذف رادیکال*های آزاد به حفاظت از سلول*های بدن کمک می*کند.
* بهبود پروفایل لیپیدی به علت داشتن موسیــلاژ، پکتین، آنتـــوسیانین، پلی*فنــل*ها، اسیــدهیبیسکوس و اسیدسیتریک (از اثرات آنتی*اکسیدانی آنتوسیانین*ها مهار اکسیداسیون LDL کلسترول می*باشد که مانع تصلب شرایین می*شود).
* در افراد دیابتی اثر هیپوگلایسمیک دارد.
چای ترش و کاهش وزن
امروزه با افزایش شیوع اضافه*وزن و چاقی که به دلیل سبک زندگی نامناسب از جمله نداشتن فعالیت بدنی کافی و هم*چنین افزایش مصرف غذاهای آماده رخ داده است، افراد راه*های گوناگونی را جهت کاهش وزن امتحان می*کنند. چه بهتر که این راه*ها منطقی*تر و کم*خطرتر و درعین*حال کم هزینه*تر باشند! مطالعات نشان داده*اند چای ترش در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، روند کاهش وزن را تسهیل می*کند. این چای حاوی ماده*ای است که تولید آمیلاز را مهار کرده و بنابراین جذب کربوهیدرات*ها کمتر می*شود. این چای که در ایران به چای مکی یا قرمز نیز معروف است یک جایگزین مناسب برای نوشیدنی*های پرشکر و آبمیوه*های حاوی ترکیبات سنتتیک از جمله شیرین کننده*های مصنوعی و یا شربت ذرت با فروکتوز بالا می*باشد.
موارد منع مصرف چای ترش
* ضروری است زنان باردار، شیرده و افرادی که قصد بارداری دارند بدون تجویز و نظر پزشک از مصرف این چای خودداری نمایند.
* هم*چنین به دلیل تأثیر این چای بر سطوح استروژن بدن، بهتر است افرادی که از قرص*های ضد بارداری استفاده می*کنند و یا زنان یائسه که تحت هورمون درمانی جایگزین هستند، از این چای استفاده نکنند.
* مصرف این چای برای افرادی که فشارخون پایینی دارند، توصیه نمی*شود.
طریقه مصرف
گل*های چای را در آب جوش ریخته و برای مدت 20 دقیقه صبر کنید. پس از آن گلبرگ*ها را دور ریخته و با اضافه کردن کمی لیموترش، دارچین یا عسل از مصرف چای لذت ببرید. چنانچه دوست دارید چای شما غلیظ*تر باشد می*توانید گلبرگ*های بیشتری را داخل آب جوش بریزید. مصرف روزانه 3 فنجان از این چای به بهبود جریان خون، تمدد اعصاب و کاهش وزن کمک می*کند. همچنین می*توانید چای ترش را در یخچال و یا فریزر قرار داده و از آن به صورت یک نوشیدنی سرد استفاده نمایید. لازم به ذکر است چنانچه در دوران کاهش وزن به سر می*برید مقدار عسلی که به چای اضافه می*کنید مهم است. هم*چنین از آنجا که این چای منجر به کاهش فشارخون می*شود بهتر است با معده خالی مصرف نشود. این توصیه خصوصاً در افراد دیابتی به دلیل تأثیر هیپوگلایسمیک این چای، باید جدی گرفته شود.