Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

خواص ریحان

  • نویسنده موضوع sting
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı خواص خوراکی ها
Konu Başlığı خواص ریحان
نویسنده موضوع sting
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan sting

sting

معـاون ارشـد انجمـن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 26, 2013
ارسالی‌ها
27,708
پسندها
5,661
امتیازها
113
محل سکونت
تهـــــــــــران
وب سایت
www.biya2forum.com
تخصص
کیسه بوکس
دل نوشته
اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
بهترین اخلاقم
نــــدارم
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه

اعتبار :

ریحان گیاهی معطر و بادشکن است و از نظر طب سنتی ایران کمی گرم و خشک است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خواص درمانی خاصی هم دارد که از آن جمله :• ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی بسیار مؤثر است. اگر 20 تا 50 گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا 1 فنجان بنوشید، افسردگی را برطرف می کند.• ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی 50 گرم ریحان که شیرین شده باشد پس از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه ( میگرن ) و سردردهای عصبی مفید است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف می کند.• دم کرده تخم ریحان مسکن است.• از سرطان پیشگیری می کند. ریحان دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی می باشد. آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در این گیاه می تواند از بدن در برابر آسیب های رادیکال های آزاد محافظت کرده و به این ترتیب با اکثر فرم های سرطان مبارزه کند.• دم کرده ی 50 گرم ریحان که با عسل شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد.• جوشانده ی سرد ریحان نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما خوردگی حتماً از ریحان استفاده کنید.• دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم کلیه و ترشحات زنانگی مفید است.• ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.• ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.• جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.• اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی دستگاه گوارش است و بوی سیر و پیاز را از دهان می برد. به همین دلیل یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.• ریحان میکروب اسهال و وبا را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات مزاحم مبارزه کنید. اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها و داخل خانه نخواهند شد .
• به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است. عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند زگیل را درمان کند.• جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است.• برای درمان سرطان معده ، در بعضی از کشورهای آفریقایی ، برگ و شاخه های ریحان را در وان حمام می ریزند و مریض را به مدت نیم ساعت در آن می خوابانند.• خواص ضد باکتری دارد. خواص ضد باکتریایی ریحان مربوط به روغن های فرار (روغن های ضروری) موجود در آن می شود مانند استراگول، لینالول، سینئول، اوژنول، سابینن، میرسن و لیمونن. محققان ثابت کرده اند که روغن های ضروری ریحان در برابر رشد ناخواسته انواع بسیاری از باکتری ها مانند گونه های مختلفی که در برابر آنتی بیوتیک های معمولی مقاومت نشان داده اند اثر درمانی و محافظتی خوبی از خود بر جای گذاشته اند.• از جوشانده برگ ریحان برای شستشوی زخم ها استفاده کنید.• برای رفع یبوست ، تخم ریحان را باآب دم کنید و بنوشید.• تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است.• برگ ریحان اثر زیادکننده شیر دارد و مادران شیر ده حتما" باید از این گیاه استفاده کنند.• موجب سلامت استخوان و بافت همبند می شود. ماده اوژنول روغن های فرار ریحان موضوع مطالعات گسترده بوده است. چون این ماده می تواند جلوی فعالیت آنزیمی بنام سایکلواکسیژناز در بدن را بگیرد. بسیاری از داروهای ضد التهابی از قبیل آسپرین و ایپوبروفن، جلوی فعالیت چنین آنزیمی را می گیرند. این اثر مهارکنندگی اوژنول در ریحان، به آن خاصیت ضدالتهابی می دهد و می تواند نقش اساسی در درمان داشته و انسان را از درد ناشی از بیماریهای التهابی مثل روماتیسم مفصلی مصون نگهدارد.• دم کرده برگ و ساقه این گیاه داروی بسیار خوبی جهت رفع التهاب دستگاه ادراری است.• دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج دارد و مقوی و مدر است.• برگ ریحان درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است. کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد برطرف خواهد شد.• خوردن ریحان دستگاه هاضمه را تقویت می کند.• روغن فرار ریحان به عنوان مرطوب کننده برای شفافیت پوست و موی کدر شده نیز به کار می رود. از این گیاه دارویی برای درمان آکنه نیز استفاده می شود.• نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ وگاز معده را از بین می برد.• خواص ضد التهابی دارد. اوژنول( یکی از روغن های فرار موجود در ریحان) می تواند به مسدود کردن آنزیم سیکلوکسیژناز(COX) در بدن کمک کند. COX نیز همان آنزیمی است که در فرمول داروهای ضد التهاب مانند آسپرین و ایپوبروفن وجود دارد.• موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. شواهد نشان می دهد آنتی اکسیدان ها و روغن های فرار موجود در ریحان باعث شده تا این گیاه عامل خوبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن به شمار رود. برگ ها و روغن ریحان هر دو دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند که می توانند حتی برای از بین بردن بیماری های عفونی نیز مفید باشند.

• استفاده موضعی از برگ های ریحان بر روی زخم ها، می تواند موجب از بین رفتن عفونت های باکتریایی شود. مادامی که از خوردن ریحان در غذا لذت می برید از خواص ضد ویروسی آن برای درمان بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و تب خال نیز بهره مند می شوید.
• برای درمان خراش ، ترک پستان و التیام زخم ها، برگ ریحان را له کنید ، باگلاب مخلوط نمایید و بگذارید چند ساعت بماند سپس آن را مانند ضماد روی زخم و خراش بگذارید.• ریحان معالج بی خوابی است . برای این منظور ریحان را دم کنید ، کمی عسل به آن اضافه کنید و یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب، یک فنجان از این دم کرده را بنوشید، خواب خوبی خواهید داشت.• برای درمان برونشیت حدود پنجاه گرم برگ ریحان را در یک لیتر آب بجوشانید تا مقدار مایع به سه چهارم تقلیل یابد. سپس آن را با قند شیرین کنید و از این شربت به مقدار یک قاشق سوپ خوری سه بار در روز بنوشید.• موجب سلامت دستگاه قلبی عروقی می شود. ریحان با ویتامین A ( از طریق بتاکاروتن)، منیزیم و بسیاری مواد مغذی دیگر که می توانند از رساندن آسیب رادیکال های آزاد به دیواره سلول پیشگیری کنند، جریان خون را بهبود بخشیده و از اکسیده شدن کلسترول در جریان خون ممانعت می کنند.• ریحان منبعی بسیار عالی از ویتامین A و آهن و كلسیم است علاوه بر آن منبع خوبی از منیزیم، ویتامین C، پتاسیم، منگنز و فیبرهای غذایی است.
مواد موجود در 100 گرم ریحان
ویتامین K48.01 میکروگرم
آهن1.28 میلی گرم
کلسیم63.40 میلی گرم
ویتامین A281.24 واحد
فیبر1.20 گرم
منگنز0.08 میلی گرم
منیزیم12.68 میلی گرم
ویتامین C1.84 میلی گرم
پتاسیم103.00 میلی گرم
نظر بزرگان در مورد ریحاندر حدیث است که امام صادق ( ع ) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:- غذا را گوارا می کند.- منفذها را باز می کند.- دهان و باد گلو را خوشبو می سازد.- اشتها را به غذا افزایش می دهد.- مرض را از بین می برد.- شخص را از بیماری جذام ایمن می گرداند.- وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه ی امراض را ریشه کن می سازد.در حدیث دیگر، امام کاظم ( ع ) فرمود : ریحان مرض سل را از بین می برد.
 
بالا پایین