Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ثبت شرکت سهامی خاص (قسمت اول و قسمت دوم ) تعریف سهام و نحوه تبدیل با نام به بی نام

اطلاعات موضوع

Kategori Adı آموزش ها و نکات حقوقی
Konu Başlığı ثبت شرکت سهامی خاص (قسمت اول و قسمت دوم ) تعریف سهام و نحوه تبدیل با نام به بی نام
نویسنده موضوع novinmarketing
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan novinmarketing

novinmarketing

کـاربــر حـرفــه ای
تاریخ ثبت‌نام
Feb 15, 2016
ارسالی‌ها
452
پسندها
34
امتیازها
0

اعتبار :

در تعریف سهام می توان گفت که همان سرمایه شرکتهای سهامی می باشد و میزان تعهد و مسولیت سهامداران بستگی به میزان سهام آنها دارد و این سهم برای صاحبان سهام در سود و زیان شرکت تعهد ایجاد می کند. سرمایه شرکت را کل ارزش ریالی سهام افراد شرکت تشکیل می دهد و پس از اینکه افراد تصمیم به انحلال شرکت گرفتند هر یک از سهامداران حق دریافت میزان ریالی سهم خود را دارند .

حال این سهم به جز در موارد خاص به دو دسته تقسیم بندی می شود : سهام بانام و سهام بی نام.
سهمی را بانام گویند که به نام شخص خاصی ثبت می شود ولی سهم بی نام ، صاحب خاصی ندارد و در وجه حامل می باشد .
چنانچه شرکت بخواهد این سهام بانام را به بی نام و بی نام را به بانام تبدیل کند دارای فرایندی می باشد که در زیر به تفصیل آن می پردازیم:
الف : تبدیل سهام بی نام به با نام
در ابتدا برای تبدیل سهام بی نام به با نام باید در روزنامه کثیر الانتشاری که دربدو تاسیس شرکت آگهی ثبت شرکت در آن درج شده است در سه نوبت که هر نوبت با نوبت دیگر 5 روز فاصله دارد آگهی شود و صاحبان سهام حداکثر 6 ماه بعد از تاریخ اولین آگهی باید برای تبدیل سهام خود به شرکت مراجعه کنند و چنانچه تا پایان این تاریخ افراد مراجعه نکنند کلیه سهام بی نام شرکت باطل می شود و مطابق آن سهام بانام صادر و بعد از آن یا از طریق بورس یا از طریق حراج فروخته می شود که باز آگهی حراج آن یکبار در همان روزنامه چاپ می شود و فاصله ی بین تاریخ انتشار روزنامه حراج تا زمان اجرای حراج حداقل ده روز و حداکثر یک ماه است و اگر همچنان تمام یا قسمتی از سهام به فروش نرسد باز آگهی حراج طبق شرایطی که گفتیم منتشر می شود و بعد از آن هزینه های مربوط به آگهی های حراج و ... از حاصل فروش سهام فروخته شده کسر و بقیه آن در حساب شرکت سپرده می شود.
ب : تبدیل سهام با نام به بی نام
این نوع تبدیل دارای تشریفات کمتری بوده و ساده تر می باشد و طبق ماده 47 لایحه قانونی تنها یک نوبت این موضوع را در همان روزنامه که در بالا به آن اشاره نمودیم چاپ کرده و صاحبان سهام حداکثر دو ماه فرصت دارند تا برای تبدیل سهام خود به شرکت مراجعه نمایند پس از اتمام این مهلت به اندازه تعداد سهامی که به بی نام تبدیل نشده سهام بی نام صادر می شود و این سهام در شرکت می ماند تا اگر صاحبان سهام به شرکت مراجعه نمودند ، سهام با نام آنها گرفته و باطل شود و سهام بی نام به آنها بدهند .
پس از کلیه این تغییرات شرکت باید بصورت کتبی این مورد را به اداره ثبت شرکت ها اطلاع دهد تا به ثبت برسد و برای آگاه سازی عموم آگهی شود و باید به این نکته توجه کنیم که اگر صاحبان سهام بر اساس قوانین بالا سهام خود را تبدیل نکنند نسبت به آن سهام حق رای در مجامع عمومی سهامداران را نخواهند داشت.
هر شرکت سهامی برای نظارت بر کلیه صورت حسابهای سود و زیان و حساب دارایی که مدیران شرکت به کلیه سهامداران و افراد شرکت ارائه می دهند باید حداقل دارای یک بازرس اصلی باشد و بعلاوه طبق ماده 146 لایحه قانونی باید حداقل دارای یک بازرس علی البدل نیز باشد تا در صورت داشتن هرگونه عذر ، فوت و ... توسط بازرسان اصلی به وظایف آنها رسیدگی کنند. بازرسان نه تنها نباید از بین مدیران شرکت انتخاب شوند بلکه نباید هیچ گونه رابطه سببی و نسبی نیز با مدیران شرکت داشته و همچنین باید عاری از هرگونه سابقه سو پیشینه کیفری باشند.

مدت اعتبار سمت بازرس بودن برای یک سال بوده و بعد از یک سال باید این سمت توسط کلیه افراد شرکت تمدید شود یا اینکه بازرسان قبلی را عزل نموده و از بین افراد واجد شرایط ، جانشینی را برای بازرسان قبلی انتخاب کنند و تغییرات لازم را به اداره ثبت شرکت ها ابلاغ کنند و بعد از آن این تغییرات در روزنامه ای که ثبت شرکت در آن آگهی شده است به مرحله پیش آگهی و روزنامه می رسد.
گزارشات بازرسان در مورد کلیه عملکردهای مدیران شرکت و بقیه موارد مربوط باید حداقل 10 روز قبل از تشکیل مجمع عمومی عادی آماده باشد تا صاحبان سهام گزارشات لازم مربوط به عملکرد مدیران شرکت و حساب سود و زیان شرکت را مشاهده نمایند. چنانچه شرکتی بازرسان متعدد داشته باشد هرکدام می توانند منفردا وظایف خویش را انجام دهند منتها همگی باید دارای گزارشات یکسانی باشند و در صورت وجود اختلاف باید دلایل لازم در گزارش ها ذکر شود.
حال چنانچه بازرسان تخلفی را از طرف مدیران شرکت مشاهده نمودند باید در مجمع عمومی شرکت اطلاع رسانی کنند و اگر از وقوع جرمی مطلع شدند باید به مرجع قضایی که صلاحیت لازم را داراست گزارشات لازم را بدهند و بعد از آن مجمع عمومی را مطلع سازند و بازرسان مسئول کلیه ضرور و زیان های ناشی از تخلفات مدیران شرکت می باشند و بصورت مستقیم یا غیر مستقیم بازرسان نباید از معاملات شرکت سود ببرند.
اگر مجمع عمومی بخودی خود گزارشی را از طرف بازرسان تهیه و تصویب کند یا بازرسانی را انتخاب کنند که صلاحیت لازم را ندارند در این صورت گزارشات مربوطه به هیچ وجه دارای اعتبار نمی باشند.
منبع : ثبت شرکت
 
بالا پایین