v!olet
مــدیـر بـازنشـسـتـه
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 1,388
- پسندها
- 192
- امتیازها
- 0
- محل سکونت
- تو قلب عشقم
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- ...
- دل نوشته
- نیستی خودت کنارم و صدات همش تو گوشمه
- بهترین اخلاقم
- ...
اعتبار :
[FONT="]به گزارش [/FONT][FONT="][/FONT][FONT="]IMBook[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]به نقل از شفا نیوز، [/FONT][FONT="]متاسفانه مردم از ارزش واقعی شلغم و خواص آن اطلاع کافی ندارند. شلغم گیاهی است دو ساله با ریشه متورم که مورد استفاده قرار می*گیرد. شلغم دارای واریته*های گوناگون و به رنگ*های سفید، سفید با لکه*های گلی یا بنفش، سبز، زرد و یا گلی مایل به قرمز است. این گیاه بومی غرب آسیاست و قرن*هاست به*عنوان خوراک دام و انسان مصرف می*شود و قبل از پیدایش سیب*زمینی یکی از محصولات عمده خوراکی مردم اروپا بوده است[/FONT][FONT="].[/FONT] |
[FONT="] [/FONT] |
[FONT="]در طب سنتی آسیا عقیده بر این بود که خوردن شلغم باعث افزایش انرژی و سلامت خون می*شود. از دیگر خواص شلغم می*توان به رفع مشکلات دستگاه ادراری، کاهش اسید اوریک و تا حدی درمان نقرس، دفع سنگ کلیه، مشکلات تنفسی، مانند احتقان بینی، برونشیت، سرفه، زکام و سل اشاره کرد. از عصاره (آب) شلغم به صورت خوراکی می*توان استفاده نمود[/FONT][FONT="].[/FONT] [FONT="]در پژوهش*های جدید، ترکیبات مهم شلغم شناسایی شده که عبارتند از: قندها، بتاکاروتن، پتاسیم، کلسیم، سدیم، فسفر، آهن، ویتامین[/FONT][FONT="] B1[/FONT][FONT="]، ویتامین[/FONT][FONT="] B2[/FONT][FONT="]، ویتامین[/FONT][FONT="] B3[/FONT][FONT="]، ویتامین[/FONT][FONT="] C [/FONT][FONT="]و ترکیباتی به نام گلوکوزینولات*ها که دارای خاصیت ضد سرطانی هستند. یکی از مهم*ترین ترکیبات موجود در شلغم مواد گوگرددار است که در این خانواده به وفور یافت می*شوند. این ترکیبات دارای خواص ضد میکروبی و ویروس قوی بوده و به*خصوص در رفع عفونت*های دستگاه تنفس مؤثرند[/FONT][FONT="]. [/FONT][FONT="]همچنین ترکیباتی بخار شونده هستند، حتی در محیط*های سربسته و مسکونی می*توانند اثرات ضد میکروب و ویروس خود را تا حدی اعمال کنند. بنابراین بخارات حاصله از پختن شلغم نیز مفید است. پژوهش*های جدید نشان می*دهد[/FONT][FONT="].[/FONT] [FONT="]خواصی را که مردم قدیم و در طب سنتی درباره شلغم ادعا می*کردند، در اکثر موارد صحیح است. ابن سینا دانشمند نامی ایران در کتاب قانون راجع*به شلغم گفته است: شلغم یا شلجم بیابانی و کاشتنی دارد. شلغم کاشتنی از بیابانی کم غذاتر است. طبیعت هر دو نوع مرطوب و گرم است. شلجم پخته با گوشت چرب، سینه و گلو را نرم می*کند. شلغم در معده زیاد ماندگار است. گویند خوردن شلغم خام و پخته به نفع چشم است. آبش ادرار آور است. شلغم قوای جنسی را زیاد می*کند و تخم آن نیز همین خاصیت را دارد. شلغم خوب دارای مشخصات زیر است: باید سفت و تو پر باشد؛ در غیر این صورت کهنه بوده و نفخ آن زیادتر است. پوست شلغم باید براق، شفاف و صاف باشد. شلغم باید سنگین و درون آن روشن و شفاف باشد. شلغم*های کوچک، شیرین*تر و شلغم*های بزرگ موثرترند[/FONT][FONT="][/FONT] |