Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

طرز تهیه شله زرد دسر خوشمزه و سنتی

  • نویسنده موضوع sting
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı دسر و مربا
Konu Başlığı طرز تهیه شله زرد دسر خوشمزه و سنتی
نویسنده موضوع sting
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan sting

sting

معـاون ارشـد انجمـن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 26, 2013
ارسالی‌ها
27,708
پسندها
5,661
امتیازها
113
محل سکونت
تهـــــــــــران
وب سایت
www.biya2forum.com
تخصص
کیسه بوکس
دل نوشته
اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
بهترین اخلاقم
نــــدارم
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه

اعتبار :

شله زرد از غذاهای محبوب، سنتی و بسیار خوشمزه ایرانیه که معمولا در مراسمات مذهبی بیشتر طبخ میشه و به عنوان نذری بین مردم پخش میشه. خیلی ها هم اون رو به عنوان دسر بعد از غذا در مهمانی ها سرو میکنن.از اونجا که ماه محرم نزدیکه و خیلی ها به فکر نذری دادن می افتن، تصمیم گرفتیم طرز تهیه این غذای خوشمزه رو قرار بدیم.
قبلا در مطالبی طرز تهیه آش شله قلمکار و آش رشته و حلیم رو برای نذری قرار دادیم.
شله زرد
[h=2]شله زرد به عنوان یک دسر خوشمزه[/h]قبلا هم در مطالب مختلف از دسر صحبت کردیم و ویژگی هاش رو بیان کردیم. شله زرد یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای دسر هست. البته کمی سنگینه و بهتره به مقدار کم سرو بشه. ولی از نظر موادی که در اون به کار میره مثل زعفران و خلال بادام و پسته بسیار مغذی هست و همچنین طعم فوق العاده ای داره.
[h=2]مواد لازم برای تهیه شله زرد[/h]
  • برنج 1 پیمانه
  • آب 6 پیمانه
  • شکر 2 پیمانه
  • کره 50 گرم
  • پودر زعفران آسیاب شده
  • گلاب 1/2 پیمانه
  • هل ساییده کمی
  • دارچین و خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه
با این مقدار مواد 4 تا 5 پیاله شله زرد خواهید داشت.
[h=2]طرز تهیه شله زرد[/h]شله زرد رو عموما به یک روش درست میکنن. فقط نکات خاصی وجود داره که عرض میکنم خدمتتون. برنج شله زرد بهتره نیم دونه باشه ولی میتونید از برنج کامل هم استفاده کنید فقط کمی زمان پختش بیشتر میشه و حدود یکی دو پیمانه آب بیشتری میبره. من نیم دونه نداشتم و از برنج کامل استفاده کردم. فقط برنجتون ایرانی باشه تا کیفیت بهتری داشته باشین. بعد از اینکه برنج رو شستید با مقدار آبی که گفتیم روی حرارت قرار میدیم تا بپزه. وقتی که به قل قل افتاد و برنج ها کمی پخت شکر رو اضافه میکنیم. من در مرحله عکس پایین شکر رو اضافه کردم.
طرز تهیه شله زرد
حدود نیم تا یک ساعت زمان میدیم تا برنج و شکر باهم بپزه و برنج تقریبا له بشه.
طرز تهیه شله زرد
بعد کره و زعفران و هل رو که از قبل آماده کردیم اضافه میکنیم و باز فرصت میدیم تا زعفران کاملا رنگش رو پس بده و شله زردمون بیشتر جا بیفته. من حدود نیم ساعت دیگه هم صبر کردم.
طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد
کل مراحل پخت برای این مقدار حدود دو تا سه ساعت طول میکشه. وقتی که حس کردید غلظتش کافیه میتونید گلاب رو اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه شله زرد رو از روی شعله بردارید.
شله زرد
[h=2]فوت و فن های تهیه شله زرد[/h]
  • نکته برای پخت شله زرد اینه که شکر رو حتما بعد از پختن برنج اضافه کنید.
  • در آخرین مراحل احساس کردید آبش کمه میتونید مقداری آب بهش اضافه کنید و اگر هم رقیق بود بذارید تا آب اضافیش بخار بشه.
  • از اونجایی که شکر با حرارت دیدن کمی آب میندازه بلا فاصله بعد از اضافه کردن شکر مقداری از آب شله زرد بیشتر میشه، پس این نکته هم حتما در نظر داشته باشید و قبلش آب اضافه نکنید.
  • اگر از خلال بادام توی شله زرد خوشتون میاد در یک ساعت آخر مقداری خلال بادام هم در شله زرد بریزید تا پخته بشه.
  • میزان غلظت شله زرد باید انقد باشه که اگر مقدار کمی ازش توی سینی ریختید کاملا پخش نشه و کمی قوام داشته باشه.
  • وقتی شله زرد رو برای دسر استفاده میکنید بهتره سرد سرو بشه.
[h=2]نکات شله زرد نذری[/h]موضوع اینه که این طرز پخت برای شله زرد هایی با مقدار کم مناسبه ولی برای شله زرد های با مقدار زیاد و به عبارتی برای نذری بهتره اولا نسبتها به این صورت زیاد میشه که شکر دو برابر برنج میشه و آب پنج برابرش. حالا هر مقداری که بخواید درست کنید. نکته بعدی اینه که اگر مقدارش زیاده باید برنج رو از قبل خیس داده باشیم. حد اقل برنج رو سه چهار ساعت خیس بدیدو حتی برای مقدار کم هم شله زرد بهتری بهتون میده. برای نذری هم معمولا از شب قبل برنج رو خیس میدن.
[h=2]رنگ شله زرد[/h]برای بهتر شدن رنگ شله زرد و همچنین کمتر استفاده کردن از زعفران که مقرون به صرفه باشه میتونید از کمی زردچوبه هم استفاده کنید. فقط باید این نکته رو رعایت کنید که زردچوبه رو در کره تفت بدید تا بوش گرفته بشه، در کنارش هم از زعفران استفاده کنید.
[h=2]تزیین شله زرد[/h]برای تزیین شله زرد میتونید از خلال بادام و پسته و دارچین و همچنین گل سرخ استفاده کنید. چون طبع کلی شله زرد به خاطر برنج سرده، گرمای دارچین معتدلش میکنه.
 
بالا پایین