sting
معـاون ارشـد انجمـن
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 27,708
- پسندها
- 5,661
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهـــــــــــران
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- کیسه بوکس
- دل نوشته
- اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
- بهترین اخلاقم
- نــــدارم
اعتبار :
مانی پلو از غذاهای سنتی دامغان است. دامغان در منطقهی کویری، در استان سمنان واقع شده و معمولاً غذاهای پرانرژی این شهر به گونهای است که بدون گوشت نیز تهیه میشود.
مواد اولیه:
مواد لازم برای ته دیگ (در صورت دلخواه):
طرز تهیه:
1. در قابلمهای یک تا دو قاشق روغن میریزیم و روی حرارت داغ میکنیم. گوشت را در روغن کمی تفت میدهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه میکنیم، پس از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن میافزاییم و درب قابلمه را میگذاریم تا بپزد (در انتهای پخت گوشت، نمک را به آن اضافه میکنیم).
2. لپه را با دو لیوان آب میجوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش میریزیم (با این کار نفخ لپه گرفته میشود) و بعد دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک میگذاریم تا بپزد.
3. برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کردهایم در آب جوش میریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه میکنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش میریزیم (دلیل این کار این است که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج هنگام دم کشیدن به هم نچسبد).
4. در قابلمهای کمی روغن میریزیم و روی حرارت داغ میکنیم. در کاسهای ماست و زعفران دم کرده و زردهی تخممرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه میریزیم (برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود). بقیه برنج را روی آن ریخته و دم میکنیم.
5. کشمش و زرشک (پاک کرده و شسته) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ میکنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار میگذاریم.
6. بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده میریزیم؛ گفتنی است که این پلو تقریباً زعفرانی است.
7. هنگام کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را میریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده میریزیم تا بتوان طبق سلیقه تزئین کرد.
نکات:
1. در صورت دلخواه هنگام دم کردن برنج، زیره را روی آن میریزیم.
2. این غذا را میتوان بدون گوشت یا مرغ نیز طبخ کرد.
مواد اولیه:
- برنج 3 لیوان
- لپه یک لیوان
- کشمش پلویی 250 گرم
- زرشک 75 گرم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- گوشت گوسفند یا فیله گوساله 300 گرم (خرد شود)
- رشته پلویی 200 گرم
- پیاز داغ 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
- زیره سیاه یک قاشق چایخوری (به دلخواه)
- روغن به مقدار لازم
مواد لازم برای ته دیگ (در صورت دلخواه):
- زعفران دم کرده یک قاشق چای خوری
- ماست معمولی یک لیوان
- زردهی تخممرغ یک عدد
طرز تهیه:
1. در قابلمهای یک تا دو قاشق روغن میریزیم و روی حرارت داغ میکنیم. گوشت را در روغن کمی تفت میدهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه میکنیم، پس از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن میافزاییم و درب قابلمه را میگذاریم تا بپزد (در انتهای پخت گوشت، نمک را به آن اضافه میکنیم).
2. لپه را با دو لیوان آب میجوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش میریزیم (با این کار نفخ لپه گرفته میشود) و بعد دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک میگذاریم تا بپزد.
3. برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کردهایم در آب جوش میریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه میکنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش میریزیم (دلیل این کار این است که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج هنگام دم کشیدن به هم نچسبد).
4. در قابلمهای کمی روغن میریزیم و روی حرارت داغ میکنیم. در کاسهای ماست و زعفران دم کرده و زردهی تخممرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه میریزیم (برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود). بقیه برنج را روی آن ریخته و دم میکنیم.
5. کشمش و زرشک (پاک کرده و شسته) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ میکنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار میگذاریم.
6. بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده میریزیم؛ گفتنی است که این پلو تقریباً زعفرانی است.
7. هنگام کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را میریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده میریزیم تا بتوان طبق سلیقه تزئین کرد.
نکات:
1. در صورت دلخواه هنگام دم کردن برنج، زیره را روی آن میریزیم.
2. این غذا را میتوان بدون گوشت یا مرغ نیز طبخ کرد.