v!olet
مــدیـر بـازنشـسـتـه
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 1,388
- پسندها
- 192
- امتیازها
- 0
- محل سکونت
- تو قلب عشقم
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- ...
- دل نوشته
- نیستی خودت کنارم و صدات همش تو گوشمه
- بهترین اخلاقم
- ...
اعتبار :
ترخون نوعی سبزی معطر است با خواص دارویی فراوان که در فرانسه این سبزی را پادشاه سبزی*جات نامیده*اند.
این سبزی در فرانسه و در سایر نقاط جهان در آشپزی سنتی - به صورت تازه یا خشک - به عنوان طعم دهنده قوی مورد استفاده قرار می*گیرد.
تسکین دندان درد
در طول تاریخ، از این سبزی معطر برای تسکین موقتی درد دندان استفاده می*شده است. محققان دانشگاه آریزونا می*گویند علت تسکین درد دندان به خاطر وجود ماده*ای موسوم به اوژنول است که در روغن میخک نیز وجود دارد.
سبزی ترخون نه تنها موجب تسکین درد دندان می*شود بلکه برای تسکین درد لثه نیز که همراه با درد دندان ایجاد می*شود موثر است.
تحریک اشتها
ترخون دارای خواص مفیدی است که می*تواند موجب افزایش اشتها گردد. محققان طی تحقیقات خود بر روی موش*ها که در سال 2010 در مجله "دیابت" به چاپ رسید نیز به این نتیجه دست یافتند مصرف ترخون موجب تحریک و افزایش اشتها می*گردد.
استفاده از این سبزی معطر در انواع غذاها برای کلیه افراد به خصوص آن*هایی که بر اثر بیماری دچار ضعف اشتها شده و یا افراد مسن توصیه می*شود.
کمک به هضم غذا
سبزی ترخون علاوه بر استفاده در آشپزی به عنوان طعم دهنده، دارای خواص دارویی نیز است که از جمله آن*ها می*توان به تسکین ناراحتی*های معده که بر اثر استرس به وجود آمده و همچنین تقویت سیستم هاضمه اشاره کرد.
کارشناسان گیاه*درمانی استفاده از روغن ترخون را همراه با روغن رازیانه و عسل برای تقویت سیستم هاضمه توصیه می*کنند ولی ولی در صورت داشتن آلرژی از استفاده این روغن*ها وعسل خودداری کنید.
دارای خواص آنتی*اکسیدانی هستند
ترخون، *به خصوص نوع ترکی آن، دارای خواص آنتی*اکسیدانی فراوانی بوده که می*توانند در خنثی سازی موادی موسوم به رادیکال*های آزاد کمک خوبی نمایند.
رادیکال*های آزاد، محصولات فرعی متابولیسم هستند و اگر بدن شما نتواند به طور موثر از دست آن*ها خلاص شود می*توانند موجب تخریب سلول**های بدنتان شوند و در نتیجه در سیستم هاضمه شما باقی مانده و آسیبی را در بدن ایجاد نمایند که ممکن است حتی منجر به ایجاد نوعی سرطان خاص شود.
طی تحقیقی که در سال 2005 صورت گرفت و در"مجله کشاورزی شیمی غذا" نیز به چاپ رسید محققان دریافتند ترخون می*تواند به عنوان یک روبنده و از بین برنده رادیکال*های آزاد در بدن نقش موثری ایفا نماید.
ترخون علاوه بر موارد فوق دارای خواص آنتی*باکتریال و ضد قارچ نیز می*باشد.