sting
معـاون ارشـد انجمـن
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 27,708
- پسندها
- 5,661
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهـــــــــــران
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- کیسه بوکس
- دل نوشته
- اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
- بهترین اخلاقم
- نــــدارم
اعتبار :
شاید متخصصان تغذیه بر سر بعضی مسائل اختلاف*نظر داشته باشند، اما همه آن*ها در رابطه با یک نکته با یکدیگر هم عقیده*اند : سبزیجات مصرف کنید.سبزیجات یکی از سالم*ترین و مفیدترین مواد غذایی هستند. سبزیجات سرشار از ویتامین، مواد معدنی و سایر مواد مغذی می*باشند که برای عملکرد مناسب و سیستم ایمنی بدن ضروری هستند. هرچه افراد سبزیجات بیشتری مصرف کنند، احتمال ابتلای آن*ها به انواع بیماری*ها از جمله بیماری*های قلبی، دیابت نوع ۲، و برخی انواع سرطان کاهش می*یابد.
چرا با وجود همه این توصیه*ها، باز هم بسیاری از ما حداقل میزان پیشنهادی سبزیجات را مصرف نمی*کنیم؟ شاید یکی از علل آن آشنا نبودن ما با روش پخت سبزیجات است. معمولاً پخت سبزیجات از نظر بسیاری از ما کاری پیچیده و دشوار است. برای پخت سبزیجات هر روشی مناسب است به غیر از سرخ*کردن. معمولاً متخصصان تغذیه با هر روشی که باعث شود شما سبزیجات بیشتری مصرف کنید موافق*اند. با به*کارگیری روش*های جدید، شما کاری می*کنید که نه تنها خودتان، بلکه سایر اعضای خانواده نیز میل بیشتری به خوردن سبزیجات پیدا کنند.
۱ – پختن سبزیجات در آب جوش
پختن سبزیجات در آب جوش یکی از ساده*ترین راه*های پخت آن است، برای حفظ مواد مغذیبهتر است از حداقل آب ممکن استفاده کنید تا مواد مغذی به ویژه ویتامین*های آن دور ریخته نشوند. اگر می*خواهید مزه سبزیجات از بین نرود و له نشوند، تا زمانی که آب کاملا به نقطه جوش برسد صبر کنید. سپس سبزیجات ( مانند کلم بروکلی و لوبیا سب ز) را در آن بریزید و پس از مدت کوتاهی از آب خارج کنید. اگر عجله*ای ندارید و می*خواهید سبزیجات نرم شوند، قبل از اینکه آب به نقطه جوش برسد آن*ها را در آب بریزید و دما را کاهش دهید. این تکنیک معمولاً برای پخت سبزیجات سخت مانند نخود، لوبیا سبز، سیب*زمینی، شلغم و سایر سبزیجات ریشه*ای که برای نرم شدن احتیاج به زمان زیادی دارند به کار می*رود.
نکته :
اضافه کردن کمی نمک به آب جوش باعث افزایش مزه سبزیجات می*شود، اما در استفاده از نمک زیاده*روی نکنید. سبزیجات نباید شور شوند. فراموش نکنید که نمک زیاد باعث افزایش فشارخون می*شود.
۲ – پختن سبزیجات در فر
پختن سبزیجاتی مانند پیاز، کدو و مارچوبه در فر بسیار ساده است. فقط کافی است آن*ها را خرد کرده، در سینی فر قرار داده و کمی روغن گیاهی روی آن*ها بریزید. دمای بالای فر باعث می*شود گوشت و سبزیجات خیلی زود بپزند و قند آن*ها بر سطح*شان جمع شود. درنتیجه سبزیجات مزه*ای شیرین به خود می*گیرند. پختن سبزیجات در فر نه تنها ویتامین*ها و املاح سبزیجات را حفظ می*کند، بلکه طعم آن*ها نیز، که ممکن است هنگام پختن در آب جوش از بین برود، حفظ می*شود.نکته :
می*توانید در کنار سبزیجات گوشت یا مرغ را نیز در فر بپزید و به عنوان یک وعده کامل سرو کنید. استفاده از انواع ادویه*ها و سیر نیز برای طعم دار کردن غذا بسیار مناسب است.
۳ – کباب کردن سبزیجات
وقتی هوا گرم است، کباب کردن سبزیجات در بیرون از خانه راه مناسبی برای پختن آن*هاست. مانند پختن سبزیجات در فر، کباب کردن آن*ها نیز طعم و مواد مغذی آن*ها را حفظ می*کند. سبزیجاتی مانند ذرت، فلفل دلمه*ای، کدو، پیاز و سیب*زمینی را می*توان به راحتی کباب کرد.نکته :
در ماه*های سرد سال می*توانید سبزیجات را روی شعله گاز خانگی کباب کنید. برای این کار از سیخ یا توری مخصوص کباب استفاده کنید.
۴ – بخار پز کردن سبزیجات
بخارپز کردن سبزیجات یکی از سالم*ترین راه*های پخت آن*هاست. با این روش شما می*توانید بدون اینکه لازم باشد سبزیجات را درون آب قرار دهید آن*ها را بپزید. به همین دلیل با این روش ویتامین*های موجود در آن*ها بیشتر حفظ می*شوند. اگر شما قصد دارید وزن خود را کاهش دهید، این روش برای شما بسیار مناسب است، زیرا برای بخارپز کردن سبزیجات هیچ نیازی به وجود روغن نیست. بهترین گزینه*ها برای بخارپز کردن عبارتند از کلم بروکلی، هویج، گل کلم، لوبیا سبز، اسفناج، و سایر سبزیجات مشابه.
۵ – تهیه سس سبزیجات
با استفاده از سبزیجات می*توان سس*های گوناگونی تهیه کرد. با کمی فلفل دلمه*ای، روغن زیتون، فندق، بادام و سرکه می*توان یک سس بسیار خوشمزه تهیه کرده و در کنار گوشت یا ماهی از آن استفاده نمود. همچنین می*توانید با کمی روغن زیتون، فندق و پنیر پارمزان سس ایتالیایی درست کنید و به همراه سالاد مصرف کنید.
نکته :
می*توانید با خرید یک غذا ساز، انواع سبزیجات را با یکدیگر مخلوط کرده و سس*های خوشمزه*ای برای سرو در کنار غذای اصلی تهیه کنید.
۶ – سرخ کردن سبزیجات
یک راه سریع برای پخت سبزیجات، سرخ کردن آن*ها در روغن است. توجه داشته باشید که روغن باید کم باشد. از این روش برای پختن سبزیجات نرم مانند فلفل دلمه*ای، پیاز و قارچ استفاده می*شود.
منبع : armandaily.ir