*مینا*
مــدیـر بـازنشـسـتـه
- تاریخ ثبتنام
- Sep 12, 2013
- ارسالیها
- 3,063
- پسندها
- 366
- امتیازها
- 83
- محل سکونت
- زیر اسمون خدا
- تخصص
- ترانه سرا
- دل نوشته
- هر وقت دلت شکست خورده هاشو خودت جمع کن نزار هر نامردی منت دست زخمیشو روت بزاره
- بهترین اخلاقم
- بخشیدن
اعتبار :
[h=1][/h]
[h=2][/h] [h=2]مقدار کالری[/h] مواد این غذا در مجموع 1580 کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم آن میان 4 نفر، کالری دریافتی هر نفر 395 کیلوکالری خواهد بود. از آنجا که این غذا با برنج سرو می*شود، به ازای هر 5 قاشق غذاخوری برنج، 80 کیلوکالری دیگر نیز به انرژی اضافه خواهد شد.
[h=2]همراه غذا[/h] می*توانید مسما بادمجان را با سالادی از سبزی*های تازه میل کنید. خوردن سبزی خوردن نیز همراه این غذا مناسب است. می*توانید مسما بادمجان را با یک لیوان دوغ بدون گاز و کم*نمک خانگی میل کنید. کفیر نیز نوشیدنی مناسبی در کنار آن محسوب می*شود.
[h=2]طـرز تـهـیـه[/h] * تکه*های مرغ را با 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا در تابه*ای با دیواره*های بلند خوب سرخ کنید.
* بعد از سرخ شدن، تکه*های مرغ را از تابه بردارید و پیازی که نگینی خرد کرده*اید را در روغن تفت دهید.
* پس از طلایی شدن پیازها، نمک و زردچوبه و تکه*های مرغ را به آن*ها اضافه کنید و روی تمام مواد، 1 تا 2 فنجان آب بریزید. بگذارید غذا 20 تا 25 دقیقه روی حرارت ملایم بماند.
* در این فاصله، بادمجان*ها را به دو نیم تقسیم و در 4 قاشق غذاخوری روغن باقیمانده، سرخ کنید و کنار بگذارید.
* بعد از این که مطمئن شدید تکه*های مرغ تقریباً پخته*اند، زعفران آب*کرده، گوجه*فرنگی*های خرد شده، بادمجان*ها و غوره را به آن بیفزایید. بعد از 10 دقیقه، خورش مسما بادمجان آماده خواهد بود.
[h=2]مـواد لازم برای 4 نفر[/h] مرغ 500 گرم 900 کیلوکالری
بادمجان متوسط 6 عدد 75 کیلوکالری
گوجه*فرنگی متوسط 3 عدد 50 کیلوکالری
پیاز متوسط 1 عدد 15 کیلوکالری
روغن کانولا 6 قاشق غذاخوری 540 کیلوکالری
غوره 1 لیوان 0 کیلوکالری
نمک، زردچوبه و زعفران به میزان دلخواه 0 کیلوکالری
[h=2]9 راز مسما بادمجان[/h] مسما بادمجان از غذاهای شمالی است که در تهیه آن از گوشت مرغ استفاده می*شود. این غذا معمولاً با قیمه بادمجان و حتی خورش بادمجان یکی در نظر گرفته می*شود در حالی که در قیمه بادمجان، به جای سیب*زمینی سرخ*شده، بادمجان سرخ*شده گذاشته می*شود و خورش بادمجان نیز فقط از گوشت خورشی و بادمجان تشکیل شده است و بادمجان*ها مدتی در خورش حرارت می*بیند و می*پزند اما مسما بادمجان، خورشی است که در آن گوشت مرغ سرخ*شده و بادمجان سرخ*شده و گوجه*فرنگی به عنوان سبزی وجود دارد.
چاشنی مسما بادمجان فقط غوره است و هر چه غوره*ها درشت*تر باشند، بهتر است. از افزودن سرکه و آب*لیمو به این غذا خودداری کنید زیرا طعم مناسبی به آن نمی*دهد
نکته*هایی برای هر چه خوش*طعم*تر تهیه کردن این غذا وجود دارد که عبارتند از: 1. گوشت مرغ باید خوب سرخ و طلایی شده باشد. اول باید تکه*های خام مرغ سرخ شوند و بعد با کمی آب برای مغز پخت شدن روی حرارت قرار بگیرند.
2. هرگز در مسما بادمجان، گوشت قرمز نریزید.
3. می*توانید بادمجان*های سرخ شده را بعد از پخت غذا و هنگام سرو در ظرف بچینید یا اینکه 10 دقیقه مانده به برداشتن غذا از روی حرارت، به خورش اضافه کنید.
4. برای اینکه بادمجان*ها له نشوند، کلاهک بالای آن*ها را نکنید.
5. چاشنی مسما بادمجان فقط غوره است و هر چه غوره*ها درشت*تر باشند، بهتر است. از افزودن سرکه و آب*لیمو به این غذا خودداری کنید زیرا طعم مناسبی به آن نمی*دهد.
6. ادویه*های مناسب مسما بادمجان زردچوبه و زعفران است. برای اینکه زعفران بیشتر رنگ دهد، آن را در هاون چوبی بکوبید، نه هاون فلزی یا سنگی و بعد از اینکه آن را به صورت پودر درآوردید، در کمی آب داغ دم کنید. دم کشیدن زعفران 15 دقیقه طول می*کشد.
7. برای اینکه گوجه*فرنگی*ها بافت خود را از دست ندهند،* آن*ها را به دو نیم تقسیم کنید و در 10 دقیقه پایانی به غذا بیفزایید. بهتر است این گوجه*فرنگی*ها متوسط باشند، نه بزرگ و نه کوچک.
8. از آنجا که این غذا با برنج سرو می*شود، به شما پیشنهاد می*کنم که ته دیگ آن را نان بگذارید، آن هم نان تافتون.
9. همراه این خورش بهتر است ترشی لیته یا سالاد شیرازی بگذارید و از آنجا که این غذا نفاخ است، همراه آن شربت نعناع میل کنید البته هر نوشیدنی دیگری را نیز می*توان همراه این غذا میل کرد و این کاملاً سلیقه*ای است.
[h=2] اگر فشارخون دارید[/h] میزان نمک را به حداقل برسانید و غوره بیشتری در غذا بریزید. بهتر است روغن مصرفی را کم و از روغن زیتون استفاده کنید البته این روغن برای سرخ کردن مناسب نیست و فقط برای تفت دادن کوتاه (2 تا 3 دقیقه) می*توانید از آن استفاده کنید.
[h=2]اگر یبوست دارید[/h] بهتر است همراه این غذا، سبزی خوردن میل کنید تا فیبر دریافتی باعث بهبود مشکلتان شود. می*توانید هنگام سرو غذا برنج را با سبوس گندم مخلوط کنید تا فیبر دریافتی افزایش پیدا کند.
[h=2]اگر اضافه وزن دارید[/h] میزان روغن را کم کنید؛ تکه*های مرغ را به جای سرخ کردن در فر، تنوری کنید. برای اینکه روغن کمتری مصرف شود، می*توانید بادمجان*ها را هم در سینی فر بچینید و با مقدار بسیار کم روغن به صورت تنوری درآورید. به این ترتیب مقدار انرژی*ای که از خوردن این غذا دریافت می*کنید، به حداقل خواهد رسید.
این غذای شمالی که گاهی با خورش بادمجان اشتباه گرفته می*شود، غذایی است خوش*طعم که به دلیل همراه شدن بادمجان با گوشت مرغ سرخ*شده، کمتر کسی می*تواند از آن بگذرد اما پخت این غذا نیز مانند سایر غذاهای ایرانی، ریزه*کاری*هایی دارد...
[h=2][/h] [h=2]مقدار کالری[/h] مواد این غذا در مجموع 1580 کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم آن میان 4 نفر، کالری دریافتی هر نفر 395 کیلوکالری خواهد بود. از آنجا که این غذا با برنج سرو می*شود، به ازای هر 5 قاشق غذاخوری برنج، 80 کیلوکالری دیگر نیز به انرژی اضافه خواهد شد.
[h=2]همراه غذا[/h] می*توانید مسما بادمجان را با سالادی از سبزی*های تازه میل کنید. خوردن سبزی خوردن نیز همراه این غذا مناسب است. می*توانید مسما بادمجان را با یک لیوان دوغ بدون گاز و کم*نمک خانگی میل کنید. کفیر نیز نوشیدنی مناسبی در کنار آن محسوب می*شود.
[h=2]طـرز تـهـیـه[/h] * تکه*های مرغ را با 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا در تابه*ای با دیواره*های بلند خوب سرخ کنید.
* بعد از سرخ شدن، تکه*های مرغ را از تابه بردارید و پیازی که نگینی خرد کرده*اید را در روغن تفت دهید.
* پس از طلایی شدن پیازها، نمک و زردچوبه و تکه*های مرغ را به آن*ها اضافه کنید و روی تمام مواد، 1 تا 2 فنجان آب بریزید. بگذارید غذا 20 تا 25 دقیقه روی حرارت ملایم بماند.
* در این فاصله، بادمجان*ها را به دو نیم تقسیم و در 4 قاشق غذاخوری روغن باقیمانده، سرخ کنید و کنار بگذارید.
* بعد از این که مطمئن شدید تکه*های مرغ تقریباً پخته*اند، زعفران آب*کرده، گوجه*فرنگی*های خرد شده، بادمجان*ها و غوره را به آن بیفزایید. بعد از 10 دقیقه، خورش مسما بادمجان آماده خواهد بود.
[h=2]مـواد لازم برای 4 نفر[/h] مرغ 500 گرم 900 کیلوکالری
بادمجان متوسط 6 عدد 75 کیلوکالری
گوجه*فرنگی متوسط 3 عدد 50 کیلوکالری
پیاز متوسط 1 عدد 15 کیلوکالری
روغن کانولا 6 قاشق غذاخوری 540 کیلوکالری
غوره 1 لیوان 0 کیلوکالری
نمک، زردچوبه و زعفران به میزان دلخواه 0 کیلوکالری
[h=2]9 راز مسما بادمجان[/h] مسما بادمجان از غذاهای شمالی است که در تهیه آن از گوشت مرغ استفاده می*شود. این غذا معمولاً با قیمه بادمجان و حتی خورش بادمجان یکی در نظر گرفته می*شود در حالی که در قیمه بادمجان، به جای سیب*زمینی سرخ*شده، بادمجان سرخ*شده گذاشته می*شود و خورش بادمجان نیز فقط از گوشت خورشی و بادمجان تشکیل شده است و بادمجان*ها مدتی در خورش حرارت می*بیند و می*پزند اما مسما بادمجان، خورشی است که در آن گوشت مرغ سرخ*شده و بادمجان سرخ*شده و گوجه*فرنگی به عنوان سبزی وجود دارد.
چاشنی مسما بادمجان فقط غوره است و هر چه غوره*ها درشت*تر باشند، بهتر است. از افزودن سرکه و آب*لیمو به این غذا خودداری کنید زیرا طعم مناسبی به آن نمی*دهد
نکته*هایی برای هر چه خوش*طعم*تر تهیه کردن این غذا وجود دارد که عبارتند از: 1. گوشت مرغ باید خوب سرخ و طلایی شده باشد. اول باید تکه*های خام مرغ سرخ شوند و بعد با کمی آب برای مغز پخت شدن روی حرارت قرار بگیرند.
2. هرگز در مسما بادمجان، گوشت قرمز نریزید.
3. می*توانید بادمجان*های سرخ شده را بعد از پخت غذا و هنگام سرو در ظرف بچینید یا اینکه 10 دقیقه مانده به برداشتن غذا از روی حرارت، به خورش اضافه کنید.
4. برای اینکه بادمجان*ها له نشوند، کلاهک بالای آن*ها را نکنید.
5. چاشنی مسما بادمجان فقط غوره است و هر چه غوره*ها درشت*تر باشند، بهتر است. از افزودن سرکه و آب*لیمو به این غذا خودداری کنید زیرا طعم مناسبی به آن نمی*دهد.
6. ادویه*های مناسب مسما بادمجان زردچوبه و زعفران است. برای اینکه زعفران بیشتر رنگ دهد، آن را در هاون چوبی بکوبید، نه هاون فلزی یا سنگی و بعد از اینکه آن را به صورت پودر درآوردید، در کمی آب داغ دم کنید. دم کشیدن زعفران 15 دقیقه طول می*کشد.
7. برای اینکه گوجه*فرنگی*ها بافت خود را از دست ندهند،* آن*ها را به دو نیم تقسیم کنید و در 10 دقیقه پایانی به غذا بیفزایید. بهتر است این گوجه*فرنگی*ها متوسط باشند، نه بزرگ و نه کوچک.
8. از آنجا که این غذا با برنج سرو می*شود، به شما پیشنهاد می*کنم که ته دیگ آن را نان بگذارید، آن هم نان تافتون.
9. همراه این خورش بهتر است ترشی لیته یا سالاد شیرازی بگذارید و از آنجا که این غذا نفاخ است، همراه آن شربت نعناع میل کنید البته هر نوشیدنی دیگری را نیز می*توان همراه این غذا میل کرد و این کاملاً سلیقه*ای است.
[h=2] اگر فشارخون دارید[/h] میزان نمک را به حداقل برسانید و غوره بیشتری در غذا بریزید. بهتر است روغن مصرفی را کم و از روغن زیتون استفاده کنید البته این روغن برای سرخ کردن مناسب نیست و فقط برای تفت دادن کوتاه (2 تا 3 دقیقه) می*توانید از آن استفاده کنید.
[h=2]اگر یبوست دارید[/h] بهتر است همراه این غذا، سبزی خوردن میل کنید تا فیبر دریافتی باعث بهبود مشکلتان شود. می*توانید هنگام سرو غذا برنج را با سبوس گندم مخلوط کنید تا فیبر دریافتی افزایش پیدا کند.
[h=2]اگر اضافه وزن دارید[/h] میزان روغن را کم کنید؛ تکه*های مرغ را به جای سرخ کردن در فر، تنوری کنید. برای اینکه روغن کمتری مصرف شود، می*توانید بادمجان*ها را هم در سینی فر بچینید و با مقدار بسیار کم روغن به صورت تنوری درآورید. به این ترتیب مقدار انرژی*ای که از خوردن این غذا دریافت می*کنید، به حداقل خواهد رسید.