Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

روغن کرمانشاهی و چند تفکر اشتباه درباره آن

  • نویسنده موضوع sting
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı بخش علم دانش ودانستنیها واطلاعات عمومی
Konu Başlığı روغن کرمانشاهی و چند تفکر اشتباه درباره آن
نویسنده موضوع sting
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan sting

sting

معـاون ارشـد انجمـن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 26, 2013
ارسالی‌ها
27,708
پسندها
5,661
امتیازها
113
محل سکونت
تهـــــــــــران
وب سایت
www.biya2forum.com
تخصص
کیسه بوکس
دل نوشته
اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
بهترین اخلاقم
نــــدارم
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه

اعتبار :





روغن کرمانشاهی یا روغن حیوانی اصل، همان روغن خوش عطر و طعمی است که اگر روی چلو بریزید یا با نان بخوریدش دیگر نمی توانید بی خیالش شوید.


روغن کرمانشاهی و چند تفکر اشتباه درباره آنروغن کرمانشاهی یا روغن حیوانی اصل، همان روغن خوش عطر و طعمی است که اگر روی چلو بریزید یا با نان بخوریدش دیگر نمی توانید بی خیالش شوید.
این روغن را در منطقه کرمانشاه از شیر گاو و گوسفند به دست می آورند و طریقه تهیه سنتی آن این گونه است که ماست را دوغ کرده و درون مشک می ریزند و آنقدر تکان می دهند که گویچه های روغنی به صورت کره به یکدیگر می چسبند. کره را از دوغ جدا کرده و آنقدر حرارت می دهند تا آب کره تبخیر و به 0.2 درصد و چربی اش به 99.8 درصد برسد. این روغن در مقایسه با کره های صنعتی که 80 تا 85 درصد چربی دارد پرچرب تر بوده و خواص تغذیه اش بیشتر است و عطر و طعمش بسته به نوع و کیفیت علف های معطری که دام مصرف می کند، متفاوت است.این روغن اگر گوسفندی باشد


کمی دیرهضم و در مقایسه با روغن گاوی کلسترول بالاتری دارد، اما لذیذتر و خوش عطر تر و البته گران تر است.






اگر قرار باشد بین روغن حیوانی و روغن نباتی جامد یکی را انتخاب کنیم، روغن حیوانی مناسب تر است چون از لبنیات تهیه شده و خواص شیر را دارد ضمن این که روغن نباتی مایع وقتی جامد (هیدروژنه) می شود، اسیدهای چرب غیراشباع آن اشباع شده و در روند جامد شدن بر میزان اسید های چرب ترانس آن افزوده می شود.البته اگرچه روغن یا کره اصیل حیوانی به طور ذاتی خود دارای اسیدهای چرب اشباع و برای سلامت زیان هایی دارد، اما فرقش با روغن جامد گیاهی این است که به طور مصنوعی جامد نمی شود و حاوی اسیدهای چرب ترانس نیست. از روغن اصیل حیوانی می توان برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد.طبق تحقیقی که اخیرا در دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران صورت گرفته گرم و سرد یا خشک و مرطوب بودن مزاج افراد در تعیین مصرف روغن کرمانشاهی نقش دارد. به طوری که مصرف متعادل این روغن برایمزاج گرم و خشک مشکلی ایجاد نمی کند، ولی مصرف بیش از یک قاشق مرباخوری آن برای افراد سالم با مزاج سرد و مرطوب می تواند دردسرساز باشد. ضمن این که مصرف روغن کرمانشاهی برای افراد مسن، سیگاری، چاق و کم تحرک منع شده است.حکمای طب سنتی روغن حیوانی را از روغن های نباتی جامد و پیه و دنبه حیوان مفیدتر می دانند.بر اساس تحقیق دیگری که در یکی از دانشگاه های تهران انجام شده به این نتیجه رسیده اند که مصرف روغن کرمانشاهی در کوتاه مدت تاثیر سویی بر روی چربی و کلسترول خون ندارد، اما بررسی آثار بلندمدت آن نیاز به مطالعات بیشتر دارد.چند تفکر اشتباهدرست است که روغن حیوانی از روغن نباتی جامد و دنبه بهتر است، اما این دلیل نمی شود که برخی افراد تصور کنند دلیل طول عمر یا سلامت نسل قدیم مصرف این روغن بوده یا آن که این روغن در بهبود رشد کودکان موثر است. در قدیم چون جنب و جوش و تحرک زیاد و هوا سالم بوده، بدن با سوخت و سازی مطلوب می توانسته مواد زائد این روغن را دفع کند. از طرفی تا کنون در هیچ جای دنیا تاثیر مثبت مصرف این روغن بر روی رشد کودکان به اثبات نرسیده است. البته ناگفته نماندکالری بالای این روغن می تواند قوای جسمانی از دست رفته برخی بیماران یا زنان تازه زایمان کرده را جبران کند و برای ماساژ و گرم نگه داشتن استخوان ها مفید است.



 
بالا پایین