Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

اطلاعات موضوع

Kategori Adı گل و گياه آپارتماني
Konu Başlığı لاکی بامبو – بامبو خوش شانس Lucky Bamboo
نویسنده موضوع eLOy
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan eLOy

eLOy

مدیر کل انجمن
تاریخ ثبت‌نام
Jun 21, 2013
ارسالی‌ها
8,743
پسندها
14,851
امتیازها
113
سن
41
محل سکونت
TeHrAn
وب سایت
www.biya2forum.ir
تخصص
نقاشی و خوشنویسی
ماه تولد

اعتبار :


لاکی بامبو – بامبو خوش شانس Lucky Bamboo








گیاه شناسی :


گیاهی که امروز به بامبو یا بامبوخوش شانس معروف است در واقع اصلا از خانواده نی ها یا خیزران ها نیست و از تیره Dracaena است با نام علمی Dracaena sanderiana و به اسامی تجاری دیگری مانند دراسینای روبانی، بلژیکی همیشه سبز، یا گیاه روبانی و بالاخره بامبو خوش شانس شناخته می شود.

این گیاه بومی کامرون در مناطق استوایی غرب آفریقا و نواحی کوچکی از آسیای جنوب شرقی است. این گیاهان در بوته های به هم فشرده رشد می کنند و ارتفاعی بالاتر از ۱.۵ متر میتوانند داشته باشند. معمولا برگها به درازای ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر و عرض تا ۴ یا ۵ سانتی متری به رنگ سبز تیره یا ابلق به صورت سبز و سفید یا سبز و زرد دیده میشوند. امروزه در جهان به عنوان گیاه تزئینی چینی معرفی و بازاریابی میشود ولی در واقع اینچنین نیست و این گیاه بومی اغلب نقاط آسیا نیست.

کشت و کار و نگهداری :

گونه های مختلفی از دراسیناها در خانه ها نگهداری میشوند و بسیار مقاومت از خودشان نشان میدهند. و امروزه بامبوها به دلیل سادگی نگهداری و زیبایی نسبی بسیار پرطرفدار هستند. علاوه بر اینها از آنجا که در فرهنگ فنگ شویی معتقدند که این گیاه شانس به ارمغان می آورد بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند.

نور : روی هم رفته نور غیر مستقیم برای این گیاهان بهتر است چرا که در نور مستقیم برگها دچار سوختگی شده و زرد می شوند.

خاک : این گیاه توانایی زندگی در خاک را دارد ولی رایج شده است که در آب نگهداری و فروخته می شود. و خود گیاه هم مشکلی با این مساله ندارد و به خوبی در آب زندگی می کند.

آب : بهتر است آب بامبو را هر دو هفته یا حداکثر یک ماه عوض کرد. آب استفاده شده باید آب سبک بوده و فلوراید آب کم باشد، در واقع بهتر است از آبهای معدنی بطری شده یا از آبهای دستگاه های تصفیه آب خانگی یا از چشمه های طبیعی که می دانیم آبشان سبک است استفاده کرد. (در مناطق کوهستانی همانند اردبیل آب شرب لوله های آب شهری سنگین است و در صورت استفاده برای بامبو نتایجی مانند زرد شدن برگها و تنه گیاه یا رشد بسیار کم و عدم طراوت لازم را به همراه دارد.) همچنین کلر زیاد در آب برای بامبو مشکل ایجاد میکند.

دما : دمای آب بهتر است بالاتر از ۱۵ درجه سانتیگراد حفظ شود و این گیاه به خوبی در دمای معمولی خانه ها از بهار تا زمستان هماهنگی پیدا می کند.

روشهای پیچ دادن :

اصولا از وقتی این گیاه به صورت فرم داده شده عرضه شد ارزش اقتصادی پیدا کرد. چند روش برای پیچ دادن به این گیاه وجود دارد که اغلب در محیطهای گرم و مرطوب قابل اجرا هستند. زیرا در چنین محیطی گیاه با سرعت بیشتری رشد میکند و زمان لازم برای پیچ دادن کمتر است.

تئوری اول :

گیاه را در محیط تاریکی پرورش میدهند که نور پرشدت مصنوعی روی گیاه متمرکز میشود (مانند یک لامپ هالوژن) سپس این نور حرکت میکند و گیاه در تعقیب نور حرکت مارپیچی انجام میدهد و ساقه فرم Spiral را مارپیچی پیدا میکند.

تئوری دوم :

گیاه را در قالب های شفافی پرورش می دهند که قابلیت باز شدن دارد وقتی گیاه در قالب پیچ داده شده رشد کرد و به شکل دلخواه رسید قالب را برمی دارند.

تئوری سوم :

گیاه را به طور مداوم با دست فرم می دهند.

تئوری چهارم :


منبع نور را فقط از یک جهت ثابت نگه می دارند و هر روز گیاه را در ظرفش می چرخانند، چون گیاه خاصیت نورجذبی دارند و به طرف نور چرخش می کنند این کار موجب پدیدار شدن حالت مارپیچی می شوند.

تئوری پنجم :

گیاه بامبو را به مدت طولانی حدود یک ماه خارج از آب ولی در شرایط رطوبتی ۹۰درصد نگهداری می کنند. گیاه نمی میرد ولی بدنش نرم و منعطف می شود در این زمان بامبوها را به قالبها می بندند و دوباره به آن آب می دهند. وقتی آوندها دوباره بازسازی شدند گیاه سفت و محکم شده و حالت قالب را به خود می گیرد.

بیماریها :

قارچها : اصولا محیط مرطوب و گرم بهترین محل برای رشد قارچه است بنابراین گلدان بامبو می تواند به راحتی آلوده به قارچ های فسادآور بشوند که روی تنه و برگ های گیاه فعالیت بکنند و موجود فساد بامبوها بشوند. برای جلوگیری از شیوع قارچ ها سعی کنید ظرف بامبو را هنگام تعویض آب با مواد ضدعفونی کننده مانند وایتکس و… ضدعفونی کنید. نگذارید آب سبزه ببندد یا کدر بشوند.

قارچهای سیاه پودری روی برگ ها را با قارچ کشها می توان از بین برد.

در انتخاب و خرید بامبو دقت کنید تا گیاهی که می خرید سالم و عاری از قارچ ها باشد. علایمی مانند کپک زدگی روی ساقه. خوردگی های لزج مانند روی ساقه و سفیدک ها و سیاهک های روی برگ ها علایم قارچ ها هستند.

اگر بامبو دچار پوسیدگی ساقه شد چه باید کرد؟

در محل پوسیدگی ساقه که به رنگ زرد در می آید و لهیده مانند می شود، آوندها از بین می روند و گیاه دیگر نمی تواند آب به قسمت های بالایی برساند. و خطر مرگ کل گیاه را تهدید می کند. بنابراین ساقه را باید بالاتر از محل پوسیدگی برید تا آوندهای سالم مشاهده شوند (سطح برش سفید و سالم دیده شود).

تکثیر :

در محیط طبیعی این گیاه بیشتر به صورت پاجوش تکثیر می شود ولی قلمه آن بسیار ساده است و کافی است طولی بیشتر از ۲۰ سانتی متر را برید و در گلدان جدید گذاشت. در صورت محافظت از بیماری ها و فراهم نمودن کیفیت محل لازم، قلمه جدید در حدود یک ماه ریشه تولید می کند و جوانه های جدید آن ظاهر می شوند.

کود:

برای بامبو مانند هر گیاه دیگری عناصر مورد نیازش را می توان از طریق کودهای کامل فراهم کرد. کودهایی که عناصر پر مصرف و کم مصرف را داشته باشند. و به صورت ماهانه در آب گلدان بامبو حل میشود. (قطره های اختصاصی برای بامبو هم در واقع همین کودهای شیمیایی کامل هستند و هیچ مارک یا برند خاصی بر دیگری ارجحیت بسیار زیادی نمیتواند داشته باشد.)


 
بالا پایین