sting
معـاون ارشـد انجمـن
- تاریخ ثبتنام
- Jun 26, 2013
- ارسالیها
- 27,708
- پسندها
- 5,661
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- تهـــــــــــران
- وب سایت
- www.biya2forum.com
- تخصص
- کیسه بوکس
- دل نوشته
- اگه تو زندگی یکی از سیم های سازت پاره شد... آهنگ زندگیتو رو جوری ادامه بده هیچکس نفهمه به تو چی گذشت ، حتی اونیکه سیم رو پاره کرد!
- بهترین اخلاقم
- نــــدارم
اعتبار :
آشنایی با روش تهیهی آش دوغ و راز و رمزهای آن
[FONT=yekan !important]مواد لازم برای 8 نفر:[/FONT]
دوغ 4 لیترسبزی 500 گرمآرد برنج یک دوم پیمانهبرنج سه چهارم پیمانهسیر یک دوم بوته (در صورت تمایل)تخم مرغ یک تا 2 عددگوشت چرخ کرده 250 گرمپیاز یک عددنخود پخته (نخود آبگوشتی) یک پیمانهنمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم[FONT=yekan !important]طرز تهیه:[/FONT]
[FONT=yekan !important]* برنج را خیس کنید، گوشت را همراه با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و به صورت کوفته ریزه در آورده و سرخ کنید و کنار بگذارید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] یک قابلمه که گنجایش مواد را داشته باشد آماده کنید. آب برنج را خالی کرده و برنج را با دست خرد کنید تا به صورت خرده برنج در آید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] برنج خام خرد شده، آرد برنج و تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و با کمی دوغ هم بزنید تا یک دست شود و تمام دوغ را به قابلمه اضافه کنید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] ظرف آش را روی اجاق بگذارید و از ابتدا شروع به هم زدن آش به صورت متوالی و پشت سر هم کنید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] آن قدر آش را روی حرارت هم بزنید تا دوغ به جوش بیاید. سبزی را اضافه کرده و از هم زدن آش دست بکشید و منتظر شوید تاآش به غلظت مناسب برسد.[FONT=yekan !important]*[/FONT] در صورت تمایل نخود و کوفته ریزه را اضافه کنید و چند عدد از آنها را برای تزیین آش کنار بگذارید. فلفل و نمک آش را اندازه کنید و در ظرف سرو بریزید.[/FONT][FONT=yekan !important]راز و رمزها:[/FONT]
[FONT=yekan !important]1- آش دوغ از آشهای محبوب و پر طرفدار شهرهای مختلف و ایلات و عشایر ایران میباشد که دارای دستورهای پخت مختلفی میباشد. دستور بالا متداولترین دستور پخت آش دوغ میباشد که مربوط به استانهای آذربایجان میباشد.[FONT=yekan !important]2-[/FONT] سبزی آش دوغ از سبزیهای مختلف تشکیل میشود (سیر تازه و برگ سبز آن، گشنیز، تره، نعناع و کمی شوید). که حتی میتوان با یکی از این سبزیها و یا سبزیهای مورد علاقه دیگر و محلی پخته شود.[FONT=yekan !important]3-[/FONT] در صورت استفاده از سیر خشک آن را با نمک بکوبید و له کنید؛ یا ریز خرد کرده و با سبزیها به آش اضافه کنید.[FONT=yekan !important]4-[/FONT] از دوغ بدون گاز برای پختن آش استفاده کنید.[FONT=yekan !important]5-[/FONT] از دوغ شیرین و یا خیلیترش استفاده نکنید. البته بستگی به ذائقه افراد میتوانید دوغ محلی نیز برای آش استفاده کنید که اگر کمیترش باشد برای آش مناسب میباشد.[FONT=yekan !important]6-[/FONT] از برنج ایرانی برای پخت آش استفاده کنید چون هم عطر بهتری دارد و هم زودتر پخته میشود.[FONT=yekan !important]7-[/FONT] از خرده برنج جدا شده از برنجها که کنار گذاشتهاید نیز میتوانید استفاده کنید.[FONT=yekan !important]8-[/FONT] به جای برنج از بلغور پخته شده به همان میزان نیز میتوانید استفاده کنید.[FONT=yekan !important]به دلیل آن که آش به هم زدن زیاد نیاز دارد بهتر است از قابلمه تفلون استفاده نکنید[/FONT]
[/FONT]
9- در دستور فوق میتوانید نخود را حذف کنید و یا همراه با نخود یا بدون آن از یک پیمانه لپه یا لوبیای پخته (لوبیا چیتی یا چشم بلبلی) استفاده کنید که بسته به سلیقه و ذائقه افراد دارد.[FONT=yekan !important]10- هم زدن آش و استفاده از تخم مرغ برای نبریدن دوغ میباشد.[FONT=yekan !important]11-[/FONT] تعداد تخم مرغ بسته به اندازهی تخم مرغ میباشد که ریز یا درشت باشد. در اکثر موارد یک تخم مرغ کافی میباشد.[FONT=yekan !important]12-[/FONT] گوشت آش را هر چه ریزتر کوفته ریزه کنید آش زیباتر میشود.[FONT=yekan !important]13-[/FONT] گوشت را میتوانید حذف کنید.[FONT=yekan !important]14-[/FONT] میتوانید گوشت را با پیاز سرخ کرده و بدون کوفته ریزه شدن (شبیه به گوشت ماکارونی) سرخ کنید.[FONT=yekan !important]15-[/FONT] آش ترخینه نیز نوعی آش دوغ میباشد که بلغور همراه با دوغ پخته و خشک میشود و در پخت انواع آش از آن استفاده میشود و دستورهای پخت مختلفی در شهرهای مختلف دارد.[FONT=yekan !important]16-[/FONT] آش دوغ نباید خیلی غلظت داشته باشد و کمی از آشهای دیگر رقیقتر است.[FONT=yekan !important]17-[/FONT] فلفل آش دوغ را در صورت تمایل زیادتر میزنند و کمی تندتر مصرف میکنند که در اصل برای از بین بردن سردی دوغ میباشد. در دستور آشپزی ایرانی این موضوع کاملاً رعایت شده و سلامت افراد در نظر گرفته میشود.[FONT=yekan !important]18-[/FONT] برای تزیین آش دوغ میتوانید از کمی روغن و فلفل سیاه یا قرمز یا پاپریکا استفاده کنید.[FONT=yekan !important]19-[/FONT] آش ماست نیز نوعی آش دوغ میباشد.[FONT=yekan !important]20-[/FONT] آش دوغ در بعضی از استانها بدون سبزی و با نعناع داغ پخته میشود.[FONT=yekan !important]21-[/FONT] در این آش اگر از دوغ کم چرب استفاده شود دارای کالری کمی میباشد و برای افراد با رژیم کم کالری غذای مناسبی است.[FONT=yekan !important]22-[/FONT] آش دوغ در اکثر استانهای ایران و شهرهای مختلف پخته میشود.[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=yekan !important]مواد لازم برای 8 نفر:[/FONT]
دوغ 4 لیترسبزی 500 گرمآرد برنج یک دوم پیمانهبرنج سه چهارم پیمانهسیر یک دوم بوته (در صورت تمایل)تخم مرغ یک تا 2 عددگوشت چرخ کرده 250 گرمپیاز یک عددنخود پخته (نخود آبگوشتی) یک پیمانهنمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم[FONT=yekan !important]طرز تهیه:[/FONT]
[FONT=yekan !important]* برنج را خیس کنید، گوشت را همراه با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و به صورت کوفته ریزه در آورده و سرخ کنید و کنار بگذارید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] یک قابلمه که گنجایش مواد را داشته باشد آماده کنید. آب برنج را خالی کرده و برنج را با دست خرد کنید تا به صورت خرده برنج در آید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] برنج خام خرد شده، آرد برنج و تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و با کمی دوغ هم بزنید تا یک دست شود و تمام دوغ را به قابلمه اضافه کنید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] ظرف آش را روی اجاق بگذارید و از ابتدا شروع به هم زدن آش به صورت متوالی و پشت سر هم کنید.[FONT=yekan !important]*[/FONT] آن قدر آش را روی حرارت هم بزنید تا دوغ به جوش بیاید. سبزی را اضافه کرده و از هم زدن آش دست بکشید و منتظر شوید تاآش به غلظت مناسب برسد.[FONT=yekan !important]*[/FONT] در صورت تمایل نخود و کوفته ریزه را اضافه کنید و چند عدد از آنها را برای تزیین آش کنار بگذارید. فلفل و نمک آش را اندازه کنید و در ظرف سرو بریزید.[/FONT][FONT=yekan !important]راز و رمزها:[/FONT]
[FONT=yekan !important]1- آش دوغ از آشهای محبوب و پر طرفدار شهرهای مختلف و ایلات و عشایر ایران میباشد که دارای دستورهای پخت مختلفی میباشد. دستور بالا متداولترین دستور پخت آش دوغ میباشد که مربوط به استانهای آذربایجان میباشد.[FONT=yekan !important]2-[/FONT] سبزی آش دوغ از سبزیهای مختلف تشکیل میشود (سیر تازه و برگ سبز آن، گشنیز، تره، نعناع و کمی شوید). که حتی میتوان با یکی از این سبزیها و یا سبزیهای مورد علاقه دیگر و محلی پخته شود.[FONT=yekan !important]3-[/FONT] در صورت استفاده از سیر خشک آن را با نمک بکوبید و له کنید؛ یا ریز خرد کرده و با سبزیها به آش اضافه کنید.[FONT=yekan !important]4-[/FONT] از دوغ بدون گاز برای پختن آش استفاده کنید.[FONT=yekan !important]5-[/FONT] از دوغ شیرین و یا خیلیترش استفاده نکنید. البته بستگی به ذائقه افراد میتوانید دوغ محلی نیز برای آش استفاده کنید که اگر کمیترش باشد برای آش مناسب میباشد.[FONT=yekan !important]6-[/FONT] از برنج ایرانی برای پخت آش استفاده کنید چون هم عطر بهتری دارد و هم زودتر پخته میشود.[FONT=yekan !important]7-[/FONT] از خرده برنج جدا شده از برنجها که کنار گذاشتهاید نیز میتوانید استفاده کنید.[FONT=yekan !important]8-[/FONT] به جای برنج از بلغور پخته شده به همان میزان نیز میتوانید استفاده کنید.[FONT=yekan !important]به دلیل آن که آش به هم زدن زیاد نیاز دارد بهتر است از قابلمه تفلون استفاده نکنید[/FONT]
[/FONT]
9- در دستور فوق میتوانید نخود را حذف کنید و یا همراه با نخود یا بدون آن از یک پیمانه لپه یا لوبیای پخته (لوبیا چیتی یا چشم بلبلی) استفاده کنید که بسته به سلیقه و ذائقه افراد دارد.[FONT=yekan !important]10- هم زدن آش و استفاده از تخم مرغ برای نبریدن دوغ میباشد.[FONT=yekan !important]11-[/FONT] تعداد تخم مرغ بسته به اندازهی تخم مرغ میباشد که ریز یا درشت باشد. در اکثر موارد یک تخم مرغ کافی میباشد.[FONT=yekan !important]12-[/FONT] گوشت آش را هر چه ریزتر کوفته ریزه کنید آش زیباتر میشود.[FONT=yekan !important]13-[/FONT] گوشت را میتوانید حذف کنید.[FONT=yekan !important]14-[/FONT] میتوانید گوشت را با پیاز سرخ کرده و بدون کوفته ریزه شدن (شبیه به گوشت ماکارونی) سرخ کنید.[FONT=yekan !important]15-[/FONT] آش ترخینه نیز نوعی آش دوغ میباشد که بلغور همراه با دوغ پخته و خشک میشود و در پخت انواع آش از آن استفاده میشود و دستورهای پخت مختلفی در شهرهای مختلف دارد.[FONT=yekan !important]16-[/FONT] آش دوغ نباید خیلی غلظت داشته باشد و کمی از آشهای دیگر رقیقتر است.[FONT=yekan !important]17-[/FONT] فلفل آش دوغ را در صورت تمایل زیادتر میزنند و کمی تندتر مصرف میکنند که در اصل برای از بین بردن سردی دوغ میباشد. در دستور آشپزی ایرانی این موضوع کاملاً رعایت شده و سلامت افراد در نظر گرفته میشود.[FONT=yekan !important]18-[/FONT] برای تزیین آش دوغ میتوانید از کمی روغن و فلفل سیاه یا قرمز یا پاپریکا استفاده کنید.[FONT=yekan !important]19-[/FONT] آش ماست نیز نوعی آش دوغ میباشد.[FONT=yekan !important]20-[/FONT] آش دوغ در بعضی از استانها بدون سبزی و با نعناع داغ پخته میشود.[FONT=yekan !important]21-[/FONT] در این آش اگر از دوغ کم چرب استفاده شود دارای کالری کمی میباشد و برای افراد با رژیم کم کالری غذای مناسبی است.[FONT=yekan !important]22-[/FONT] آش دوغ در اکثر استانهای ایران و شهرهای مختلف پخته میشود.[/FONT]