Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

سالانه حدود 30 میلیون تن محصول کشاورزی هدر می*رود!

  • نویسنده موضوع Ops
  • تاریخ شروع
  • Tagged users هیچ

اطلاعات موضوع

Kategori Adı اخبار اقتصادی
Konu Başlığı سالانه حدود 30 میلیون تن محصول کشاورزی هدر می*رود!
نویسنده موضوع Ops
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند ارسالی
Son Mesaj Yazan Ops

Ops

مــدیـر بـازنشـسـتـه
تاریخ ثبت‌نام
Jan 24, 2014
ارسالی‌ها
10,600
پسندها
3,164
امتیازها
113
محل سکونت
AhWaZ
تخصص
SheYtOni
دل نوشته
:)
بهترین اخلاقم
MehRabOni
سیم کارت
تیم ایرانی مورد علاقه
تیم باشگاهی مورد علاقه
تیم ملی مورد علاقه

اعتبار :

با توجه به تولید سالانه 120 میلیون تنی محصولات کشاورزی و ضایعات حدود 30 درصدی در این بخش سالانه حداقل 25 تا 30 میلیون تن محصول هدر می*رود.


اسماعیل شهبازی - استاد دانشگاه شهید بهشتی - پیشنهاد کرد: سازمانی برای یافتن راه حل*های مقابله با ضایعات و هدررفت محصولات کشاورزی تشکیل شود.


وی اظهار کرد: باید در کشور یک سازمان یا تشکیلات منسجم علمی برای پیدا کردن راه حل*های مقابله با ضایعات محصولات کشاورزی ایجاد شود.

این استاد دانشگاه افزود: این سازمان در تمام جنبه*های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... باید راهکار ارائه دهد. یک چهارم مبلغ تولیدات کشاورزی هم باید برای اعتبارات این بخش در نظر گرفته شود.


شهبازی تصریح کرد: طبق برآوردها ضایعات بعد از برداشت محصولات کشاورزی در ایران حدود 25 تا 30 درصد است.

وی با اشاره به تولید سالانه بیش از 100 میلیون تن محصولات کشاورزی، گفت: حال در نظر بگیریم که هدررفت 25 تا 30 میلیون تن چه ضرر بزرگی را به بخش کشاوزی وارد می*کند.

این کارشناس کشاورزی عمده*ترین دلیل ضایعات محصولات را نبود آگاهی میان نیروهای دست*اندرکاران بخش کشاورزی دانست و افزود: ضرری که به دلیل نبود آموزش و ترویج به بخش کشاورزی وارد می*شود بیش از ضرر نداشتن ماشین*آلات مناسب است.

شهبازی تصریح کرد: بعد از آموزش نیروهای انسانی باید به تامین ماشین*آلات، اصلاح صنایع تبدیلی، فرآوری و ... بپردازیم؛ زیرا تنها در صورت آموزش، دست*اندرکاران به دلایل بعدی پرت محصولات پی می*برند.

به گفته وی اگر سالانه نصف مبلغ هدررفت محصولات را صرف آموزش، ترویج و بالا بردن مهارت*های دست*اندرکاران بخش کشاورزی کنیم، این معضل برای همیشه حل می*شود و بازدهی کشاورزی بالا خواهد رفت.

این کارشناس کشاورزی با بیان این*که در حال حاضر زمان برداشت محصول تا مصرف آن حدود 10 تا 15 روز طول می*کشد، گفت: مهارت*های جابجایی، انبارداری، انباربانی، حمل و نقل و توزیع محصولات نیاز به آموزش دارد.

شهبازی تصریح کرد: بخش کشاورزی برای جلوگیری از تلفات محصولات باید به طور مستمر به* روز شود. بسیاری از آفاتی که در حال حاضر وجود دارد 30 سال پیش وجود نداشت؛ بنابراین باید راه*های مقابله با آنها را بیابیم و همواره آماده باشیم.

انتهای پیام
 
بالا پایین