Ops
مــدیـر بـازنشـسـتـه
- تاریخ ثبتنام
- Jan 24, 2014
- ارسالیها
- 10,600
- پسندها
- 3,164
- امتیازها
- 113
- محل سکونت
- AhWaZ
- تخصص
- SheYtOni
- دل نوشته
- :)
- بهترین اخلاقم
- MehRabOni
اعتبار :
با توجه به تولید سالانه 120 میلیون تنی محصولات کشاورزی و ضایعات حدود 30 درصدی در این بخش سالانه حداقل 25 تا 30 میلیون تن محصول هدر می*رود.
اسماعیل شهبازی - استاد دانشگاه شهید بهشتی - پیشنهاد کرد: سازمانی برای یافتن راه حل*های مقابله با ضایعات و هدررفت محصولات کشاورزی تشکیل شود.
وی اظهار کرد: باید در کشور یک سازمان یا تشکیلات منسجم علمی برای پیدا کردن راه حل*های مقابله با ضایعات محصولات کشاورزی ایجاد شود.
این استاد دانشگاه افزود: این سازمان در تمام جنبه*های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... باید راهکار ارائه دهد. یک چهارم مبلغ تولیدات کشاورزی هم باید برای اعتبارات این بخش در نظر گرفته شود.
شهبازی تصریح کرد: طبق برآوردها ضایعات بعد از برداشت محصولات کشاورزی در ایران حدود 25 تا 30 درصد است.
وی با اشاره به تولید سالانه بیش از 100 میلیون تن محصولات کشاورزی، گفت: حال در نظر بگیریم که هدررفت 25 تا 30 میلیون تن چه ضرر بزرگی را به بخش کشاوزی وارد می*کند.
این کارشناس کشاورزی عمده*ترین دلیل ضایعات محصولات را نبود آگاهی میان نیروهای دست*اندرکاران بخش کشاورزی دانست و افزود: ضرری که به دلیل نبود آموزش و ترویج به بخش کشاورزی وارد می*شود بیش از ضرر نداشتن ماشین*آلات مناسب است.
شهبازی تصریح کرد: بعد از آموزش نیروهای انسانی باید به تامین ماشین*آلات، اصلاح صنایع تبدیلی، فرآوری و ... بپردازیم؛ زیرا تنها در صورت آموزش، دست*اندرکاران به دلایل بعدی پرت محصولات پی می*برند.
به گفته وی اگر سالانه نصف مبلغ هدررفت محصولات را صرف آموزش، ترویج و بالا بردن مهارت*های دست*اندرکاران بخش کشاورزی کنیم، این معضل برای همیشه حل می*شود و بازدهی کشاورزی بالا خواهد رفت.
این کارشناس کشاورزی با بیان این*که در حال حاضر زمان برداشت محصول تا مصرف آن حدود 10 تا 15 روز طول می*کشد، گفت: مهارت*های جابجایی، انبارداری، انباربانی، حمل و نقل و توزیع محصولات نیاز به آموزش دارد.
شهبازی تصریح کرد: بخش کشاورزی برای جلوگیری از تلفات محصولات باید به طور مستمر به* روز شود. بسیاری از آفاتی که در حال حاضر وجود دارد 30 سال پیش وجود نداشت؛ بنابراین باید راه*های مقابله با آنها را بیابیم و همواره آماده باشیم.
انتهای پیام
اسماعیل شهبازی - استاد دانشگاه شهید بهشتی - پیشنهاد کرد: سازمانی برای یافتن راه حل*های مقابله با ضایعات و هدررفت محصولات کشاورزی تشکیل شود.
وی اظهار کرد: باید در کشور یک سازمان یا تشکیلات منسجم علمی برای پیدا کردن راه حل*های مقابله با ضایعات محصولات کشاورزی ایجاد شود.
این استاد دانشگاه افزود: این سازمان در تمام جنبه*های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... باید راهکار ارائه دهد. یک چهارم مبلغ تولیدات کشاورزی هم باید برای اعتبارات این بخش در نظر گرفته شود.
شهبازی تصریح کرد: طبق برآوردها ضایعات بعد از برداشت محصولات کشاورزی در ایران حدود 25 تا 30 درصد است.
وی با اشاره به تولید سالانه بیش از 100 میلیون تن محصولات کشاورزی، گفت: حال در نظر بگیریم که هدررفت 25 تا 30 میلیون تن چه ضرر بزرگی را به بخش کشاوزی وارد می*کند.
این کارشناس کشاورزی عمده*ترین دلیل ضایعات محصولات را نبود آگاهی میان نیروهای دست*اندرکاران بخش کشاورزی دانست و افزود: ضرری که به دلیل نبود آموزش و ترویج به بخش کشاورزی وارد می*شود بیش از ضرر نداشتن ماشین*آلات مناسب است.
شهبازی تصریح کرد: بعد از آموزش نیروهای انسانی باید به تامین ماشین*آلات، اصلاح صنایع تبدیلی، فرآوری و ... بپردازیم؛ زیرا تنها در صورت آموزش، دست*اندرکاران به دلایل بعدی پرت محصولات پی می*برند.
به گفته وی اگر سالانه نصف مبلغ هدررفت محصولات را صرف آموزش، ترویج و بالا بردن مهارت*های دست*اندرکاران بخش کشاورزی کنیم، این معضل برای همیشه حل می*شود و بازدهی کشاورزی بالا خواهد رفت.
این کارشناس کشاورزی با بیان این*که در حال حاضر زمان برداشت محصول تا مصرف آن حدود 10 تا 15 روز طول می*کشد، گفت: مهارت*های جابجایی، انبارداری، انباربانی، حمل و نقل و توزیع محصولات نیاز به آموزش دارد.
شهبازی تصریح کرد: بخش کشاورزی برای جلوگیری از تلفات محصولات باید به طور مستمر به* روز شود. بسیاری از آفاتی که در حال حاضر وجود دارد 30 سال پیش وجود نداشت؛ بنابراین باید راه*های مقابله با آنها را بیابیم و همواره آماده باشیم.
انتهای پیام